FAQ

MINI BRAND

OSNOVNE INFORMACIJE O MINI-JU

Sledeće informacije važe od januara 2010.
Informacije sadržane u ovom FAQ odeljku se mogu promeniti u bilo kom trenutku.

NAZAD

Da li se MINI prodaje širom sveta? Mini se prodaje preko nezavisnih MINI dilerskih mreža u preko 70 zemalja širom sveta. Mnogi od njegovih članova već uživa dugogodišnju saradnju sa BMW Grupom i BMW-dilerima.
Nađite svog Mini prodavca

MINI je direktni naslednik Sir Alec Issigonis 1959 classic, koji se proizvedio do 2000. Dodatci nove generacije su state-of-the-art tehnologija, moderni nivo sigurnosti, kvalitet i pouzdanost koji podržavaju tradicionalne MINI vrednosti, kao što su optimalan unutrašnji prostor u okviru kompaktnih dimenzija eksterijera. Užitak u vožnji je naravno, ključni kriterijum pri razvoju MINI proizvoda: sa svojim među osovinskim rastojanjem, kratkim prepustom i niskim težištem, Mini je sinonim za čist karting osećaj.

MINI je istinski evropski izum, sa inženjeringom i dizajnom smeštenim u Velikoj Britaniji i Nemačkoj.

MINI je izgrađen na strogim standarda kvaliteta BMW Group u BMW Group fabrici u Oksfordu, u Engleskoj.

Mini ima jedinstvenu poziciju na tržištu malih automobila. Sa svojom prvoklasnom tehnologijom (recimo u smislu bezbednosti) kao i visokim nivoom startnosti i stila, u prednosti je u odnosu na druge male automobile.

U poslednjih nekoliko godina zvanične Mini Challenge trke, u kojima su učestvovali extra-racy modeli MINI-ja sa specijalno razvijenim karakteristikama, održavane su u Nemačkoj, Novom Zelandu i Australiji. Trke će se održati i u 2010.godini.

Od 2002 John Cooper Challenge se održava u Velikoj Britaniji, kao i na dve lokacije u Francuskoj.

Od 2004 se trke organizuju u Belgiji, Nemačkoj, Rusiji, Bliskom Istoku i Švajcarskoj.

Za sad nema planova za pokretanje bilo kakve aktivnosti okupljanja.

MINI John Cooper Works Challenge je jednostavno najbrži MINI do sada. Namenjen za trke, visokih performansi sa svim specifikacijama automobila za trke, garantuje ti erupciju adrenalina.

Napomena:
MINI John Cooper Works Challenge nije dostupan kod MINI zastupništva.

Najistaknutiji MINI sajam je MINI United, raj za trke i žurki koji traje nekoliko dana i privlači hiljade fanova MINI-ja iz svih krajeva sveta. Prvi događaj ove vrste održan je 2005 na stazi u Santa Monici u Misanu (Italija), a potom dve godine kasnije trka u trajanju od tri dana u kružnom parku Zandvoort u Amsterdamu.

Najskoriji događaj održan je 22-24 maja 2009. u Velikoj Britaniji.

Kliknitete ispod da proverite MINI United stranice na Facebook-u - sa svim činjenicama, stazama i vozačima.
Mini united

Da. Prijave treba poslati u pismenoj formi na: Plant Tours, Communications Dept, BMW Group Plant Oksford, Cowley, Oxford, OX4 6NL, United Kingdom.

MINI je naslednik klasičnog MINI-ja koji se prvi put pojavio 1959. Proizvodnja MINI One i Mini Cooper-a je pokrenuta u 2001., a MINI Cooper S i Mini Cabrio modeli su se pojavili u 2002. i 2004. respektivno.

Druga generacija MINI Cooper i Mini Cooper S, sa snažnijim motorima nego njihovi prethodnici, redizajnirani i uz obilje novih mogućnosti su pokrenuti u jesen 2006, a usledila je i druga generacija Mini One i debi MINI Cooper D u proleće 2007.

Prva generacija Mini One D je na raspolaganju od 2003 do leta 2006. Druga generacija dizel modela je bila dostupna od jeseni 2009.

MINI postava je dalje proširena u jesen 2007 lansiranjem MINI Clubman-a. Ovaj divan spoj dizajna, prilagođavanje i startnost su sada dostupne u četiri varijante (MINI One Clubman, MINI Cooper D Clubman, MINI Cooper Clubman i MINI Cooper S Clubman).

U leto 2008. još dva 'serijska trilera' su izašla na ulice: Mini John Cooper Works i MINI John Cooper Works Clubman, kao rezultat preuzimanja John Cooper Worksa od strane BMW-a, dugogodišnjeg tuning partnera početkom 2007. Ova dva modela su bili prvi MINI opremljeni John Cooper Works delovima proizvedenim u fabrici Plant Oxford. Linija je proširena 2009. godine kako bi uključili Mini John Cooper Works Cabrio.

Druga generacija Mini Cooper Cabrio i Mini Cooper S Cabrio se pojavljuje 2009, praćen MINI One Cabrio-m u 2010. Sa svojim "grown up" dizajnom, motorom visokih performansi, opsegom karoserije, platnenim krovom u boji i pojačanim stepenom sigurnosti, pružaju ti jedinstveno zadovoljstvo i svežinu u vožnji.

Sredinom 2010, otkriven je potpuno novi tip MINI-ja: MINI Countryman. Prvi Mini sa pogonom na sva četiri, četvora vrata i četiri sedišta i dužinom od četiri metra. MINI Countryman objedinjuje terenski karting osećaj uz najnižu emisiju CO2 u svojoj klasi.

Kompletan asortiman vrhunskog MINI lifestyle asesoara je dostupna u online prodavnici. Lifestyle asesoari su takođe dostupni i kod MINI dilera.
MINI LIFESTYLE SHOP POSETITE SVOG MINI PRODAVCA