ELEKTROMOBILNOST.

mini elektromobilnost - faza punjenja
OLAKŠANO PUNJENJE.

MINI PUNJENJE.

MINI shvata važnost mogućnosti punjenja, kako kod kuće, tako i u javnosti. Zbog toga smo razvili brojne načine punjenja i pretvorili ih u stvarnost za vozače širom Evrope. Takođe smo uspostavili partnerstva tako da možete uživati u pristupu najvećoj mreži stanica za punjenje. Dakle, gde god da vas put odvede, stanica za punjenje je verovatno bliža nego što mislite. Prigrlite električnu budućnost.

mini električni - razdelna linija - električni logo

PUNJENJE KOD KUĆE.

KUĆNI UTIKAČ ZA PUNJENJE.

Zapravo vam nije potrebna nijedna složena instalacija ili jedinica za punjenje kod kuće. Jednostavno koristite standardni kabl za punjenje i adapter koji ste dobili uz vaš potpuno električni MINI da biste ga uključili u bilo koju konvencionalnu kućnu utičnicu za napajanje od 230 V (SchuKo). 2,5 sata sporog punjenja biće dovoljno za vaše sledeće putovanje do 50 km. Cela noć punjenja kućnim utikačem biće vam u proseku dovoljna za nekoliko dana gradske vožnje.

mini elektromobilnost - punjenje - kućni utikač
mini elektromobilnost - punjenje - wallbox punjač

BRŽE PUNJENJE SA WALLBOX PUNJAČEM.

Wallbox punjač vam nudi udobniju, bržu alternativu standardnom mrežnom napajanju, ako želite redovno da punite svoje električno vozilo kod kuće.

Više snage: namenska, trofazna veza sa Wallbox punjačem od 11 kw obično će vam omogućiti do 3 puta brže vreme punjenja. Tako se vaš električni MINI može potpuno napuniti za oko 3,5 sata.

Sigurnost pre svega: Wallbox punjač je posebno dizajniran sa zaštitom od pregrevanja i prekidačem kvara kako bi se omogućilo konstantno veliko opterećenje.

Pogodnost: nema nigde pogodnijeg punjenja automobila od mesta na kojima provodite najviše vremena tokom dana ili preko noći.

Da biste instalirali Wallbox punjač, treba će vam stručna pomoć odobrenog električara. Ako ste zainteresovani za instaliranje MINI Wallbox punjača, rado ćemo vam pomoći da pronađete takvog stručnjaka u vašem području. MINI sada nudi izuzetno atraktivne opcije koje vam daju priliku da svojim potpuno električnim MINI-jem finansirate Wallbox punjač po konkurentnim cenama.

Više informacija o Wallbox punjačima koje nudimo možete pronaći odmah ispod.

Siva razdelna linija

TROŠKOVI OSTAJU ISTI.

Kako se električna energija u domaćinstvu naplaćuje po kw/h, nije bitno što se tiče troškova, da li se MINI puni brže ili sporije.

Siva razdelna linija
mini elektromobilnost - razdelna linija

JAVNO PUNJENJE.

Budućnost je svetla i električna. Evo nekoliko neodoljivih načina kako da električni način života prilagodite svojoj rutini i načinu vožnje. Prigrlite električnu budućnost - vreme je sada.

mini elektromobilnost - punjenje - javno punjenje

ISKORISTITE SVE POGODNOSTI PARKIRANJA.

Sve više supermarketa, tržnih centara i "uradi sam" prodavnica nudi besplatno korišćenje svojih punjača sa naizmeničnom (AC) i jednosmernom strujom (DC) ili trostrukih punjača na svojim parkiralištima. Mnogi hoteli takođe žele da se na njih više gleda kao ekološki svesne i ulažu više napora da ugoste goste sa električnim vozilima. Višespratne garaže takođe nude električna parking mesta bez dodatnih troškova.

mini elektromobilnost - punjenje - ilustracija
mini elektromobilnost - punjenje - tip 2

PUNJAČI TIP 2.

Mnoge javne stanice za punjenje naizmenične struje (AC) zahtevaju da ponesete svoj kabl tip 2. Nude istu snagu kao i Wallbox punjač kod kuće i možete puniti MINI 3-VRATA HATCH COOPER SE sa istih 11 kw, dok MINI COUNTRYMAN plug-in hibrid koristi 3,7 kw. Vaš MINI uključuje kabl tip 2, koji vam omogućava punjenje gde god krenete. Pogledajte ostale kablove dostupne u nastavku.

CCS BRZI PUNJAČI.

Kuda god krenuli, vaš potpuno električni MINI ne može biti bolje opremljen. Možete da iskoristite prednost brzog punjenja do 50 kw putem kombinovanog sistema punjenja (CCS). Ovo je standard za brzo punjenje u Evropi.

mini elektromobilnost - punjenje - ccs brzi punjač
Siva razdelna linija

BRZO I ČISTO.

Da li ste znali da se javna infrastruktura za punjenje u Nemačkoj snabdeva sa 100% zelenom ili obnovljivom energijom?

Grey divider line
mini elektromobilnost - razdelna linija

PUNJENJE NA POSLU.

POGODNOST I FLEKSIBILNOST.

Ako punjenje kod kuće nije praktično za zaposlene ili im je često potrebno da se dopunjuju tokom dana, onda je vredno razmotriti punjenje na radnom mestu. Mnogi poslodavci su sada prihvatili električnu mobilnost i nude moderniji radni prostor pružajući EV stanice za punjenje za svoje zaposlene.

Stvaranje uslova odlikuje odgovornog i posvećenog poslodavca. EV stanice za punjenje u prostorijama takođe pružaju atraktivnu pogodnost i za klijente. Jednostavno se mogu napuniti dok prisustvuju sastanku ili poseti lokaciji. Ako vaš poslodavac još nije primenio punjenje na radnom mestu, a ima prostora, zašto ne predložiti da bi punjenje na radnom mestu moglo biti dobar potez.

Možda će biti dostupni povraćaji, popusti i drugi podsticaji za vašu kompaniju za finansiranje vašeg programa i infrastrukture za naplatu. Međutim, imajte na umu da će potražnja za EV punjenjem brzo rasti, pa je možda pametno planirati veći kapacitet nego što vam je trenutno potreban.

mini electromobility – charging – charging at work
MINI Electrify Program

ELEKTRIFIKUJTE SVOJU VOŽNJU SA MINI FINANCIAL SERVICES.

Uz pomoć MINI Financial Services ne samo da možete lako dobiti svoj novi MINI Electric, već pored toga, sve dodatne funkcije kao što su Wallbox, adapter za brzi punjač, kabl za brzo punjenje mogu se dodati u vaš ugovor o finansiranju.

mini electromobility - divider line

BRZO PUNJENJE.

Šta je to i kako se koristi?
mini electromobility - fast charging

Ako vas neodstatak vremena pritiska ili ste na dugom putovanju, verovatno ćete želeti brže punjenje da biste stigli do odredišta. Stanice za brzo punjenje tipa 3 jednosmerne struje imaju različite nivoe snage i mogu da napune neke EV do 80 procenata za samo 20-30 minuta. Generalno, veći nivo snage brže puni EV. Brzina punjenja takođe može zavisiti od vrste priključka za punjenje koje ima električno vozilo. U stvari, nemaju svi EV-ovi priključak za brzo punjenje jednosmernom strujom kao standardnu funkciju i većina priključnih hibrida može da se puni samo pomoću tipa 1 ili 2. 

Dok kućni punjači koriste naizmeničnu struju koju vozilo pretvara u jednosmernu struju, punjač tipa 3 napaja ravnomernu jednosmernu energiju. Nadgleda stanje napunjenosti automobila i isporučuje samo onoliko snage koliko vozilo može da podnese kako ne bi preopteretio sistem punjenja i oštetio bateriju. To mu omogućava brže punjenje automobila. Takođe vredi imati na umu da se hladna baterija puni sporije od tople. Jednom kada punjenje započne i kada se baterija zagreje, protok kilovata se povećava do maksimalnog.

mini electromobility – divider line


PODESITE VREDNOSTI.


Jednostavno podesite vrednosti i dobićete najsvežije uporedne podatke.

MINI Electric
Komparativni benzinski pogon
Potencijalna godišnja ušteda

Promene vrednosti utiču na proračun i uštedu. Zadate vrednosti se određuju na osnovu prosečnih cena zabeleženih u poslednjih 12 meseci. Svi podaci se mogu promeniti.

KALKULATOR PUNJENJA.

Ako ovu udaljenost prelazite svakog dana
km
0 km 230 km
potpuno punjenje sedmično
x
od potrebnog potpunog punjenja
%
koliko uštedite u poređenju sa vozilom koje koristi gorivo

PUNITE KOD KUĆE PREKO NOĆI:

H trajanja
 
troška
 
H trajanja
 
troška
 

BRZO PIUNJENJE NA JAVNOJ STANICI:

H trajanja
 
troška
 
H trajanja
 
troška
 

Domet sa jednim punjenjem izračunava se na osnovu ciklusa ispitivanja usklašenog prema korisničkim potrebama. Stvarni domet zavisi od različitih faktora, posebno: veličine točkova i guma, ličnog ponašanja u vožnji, odabrane rute, vremenskih uslova, upotrebe grejanja / hlađenja i preduslovljavanja. U zavisnosti od spoljnih faktora, poput napona mreže ili spoljne temperature, stvarno vreme punjenja može odstupati od vremena punjenja prikazanog u ovom alatu. Vremena punjenja izmerena su na osnovu spoljne temperature od 25 ° C.

mini electromobility – divider line
mini elekromobilnost - razdelna linija

ČESTO POSTAVLJANA PITANJA


PUNJENJE KOD KUĆE.

KAKO DA INSTALIRAM WALLBOX PUNJAČ?

Da biste pravilno instalirali svoj MINI Wallbox punjač, preporučujemo upotrebu naše usluge instalacije. Jednostavno ugovorite ovu uslugu sa svojim MINI partnerom, i MINI Wallbox punjač Essential. Naš zvanični partner za instalaciju (Deutsche Telekom Technischer Service GmbH) tada će preuzeti sve zadatke konsultacija, instalacije i pokretanja.

Prednosti za vas na prvi pogled:

 • Provera zahteva za električno povezivanje na vašem imanju
 • Preporuka odgovarajućih mesta za ugradnju na osnovu vašeg parking mesta
 • Montaža, povezivanje i puštanje u rad na odabranom mestu ugradnje (uključujući do 2 m površinskog kabla)
 • Informisanje o procesu punjenja
 • 24-mesečna garancija

KOJI USLOVI MORAJU DA SE ISPUNE U GARAŽI?

Preporučujemo trofazni priključak sa zaštitom osigurača od najmanje 16 A - ovo će omogućiti dovod od 11 kw u vozilo. Trofazna veza sa zaštitom osigurača od 32 A biće sigurna u budućnosti. Sva PHEV vozila mogu se napuniti maksimalno 3,7 kw jednofazno pomoću MINI Wallbox punjača Essential.

KOJE SU PREDNOSTI MINI WALLBOX PUNJAČA ESSENTIAL?

Kraće vreme punjenja: do 7,4 kw (jednofazno) ili 11 kw (trofazno), dužina kabla 5,0 m, jednostavno rukovanje kablovima, integrisano otkrivanje kvarova protoka struje („DC curenje“).

DA LI MOGU DA KORISTIM VAŠ WALLBOX PUNJAČ ZA NAPAJANJE VOZILA OD OSTALIH PROIZVOĐAČA?

Da, ako koristite standardni utikač za punjenje „Tip 2“ ili CCS utikač (kombinovani utikač).

KOLIKO JE DUGAČAK KABL ZA MINI WALLBOX PUNJAČ ESSENTIAL?

5 metara, sigurno pričvršćen za Wallbox punjač.

MOŽE LI SE KABL IZVUĆI IZ WALLBOX PUNJAČA?

Ne.

DA LI MOGU DA INSTALIRAM WALLBOX PUNJAČ NAPOLJU?

Da, MINI Wallbox punjač Essential je sertifikovan za spoljnu upotrebu prema klasi zaštite IP 54. To znači da zaštita od vremenskih nepogoda nije apsolutno neophodna. Ovaj punjač je razvijen i sertifikovan za spoljnu upotrebu. Međutim, preporučujemo da ga instalirate u zatvorenom prostoru iz razloga udobnosti; ovo dodatno sprečava stvaranje snega i leda na punjaču tokom zime i duže će čuvati vaš Wallbox punjač od nečistoće i mahovine.

DA LI WALLBOX PUNJAČ EMITUJE ZRAČENJE?

Ne - sveobuhvatni testovi elektromagnetne tolerancije potvrdili su da MINI Wallbox punjač Essential ne emituje zračenje.

DA LI MOGU DA ZAKLJUČAM PUNJAČ?

Tokom procesa punjenja, kabl za punjenje je zaključan, što zaključava vozilo. BMW i Wallbox punjač Connect se takođe može zaključati kada nije u upotrebi.

DA LI VOZILA MOGU OSTATI PRIKLJUČENA ZA PUNJAČ ČAK I AKO SAM ODSUTAN PAR NEDELJA?

Da - međutim, to znači da će se struja stalno trošiti, ali po nižoj tarifi.

KOGA BI TREBALO DA KONTAKTIRAM AKO IMAM PROBLEM SA WALLBOX PUNJAČEM?

Ako se nakon instaliranja Wallbox punjača pojave neočekivani problemi ili ako je Wallbox punjač neispravan, možete nas kontaktirati u bilo kom trenutku na MINI telefon za slučaj kvarova i nezgoda: +381-(0) 11 35 39 902

MINI PUNJENJE.

GDE MOGU DA PRONAĐEM MINI STANICU ZA PUNJENJE?

MINI navigacioni sistem omogućava vam direktan pristup svim MINI stanicama za punjenje u mreži.

Takođe možete da tražite stanice za punjenje: kada u svom navigacionom sistemu postavite „stanice za punjenje“ kao posebno odredište, prikazaće vam se lista stanica za punjenje u vašoj blizini.

Aplikacija MINI Charging nudi vam još jednu mogućnost omogućavajući vam pristup listi svih dostupnih stanica za punjenje na vašem pametnom telefonu.

KAKO FUNKCIONIŠE PUNJENJE NA STANICI ZA PUNJENJE?

Možete da koristite mapu MINI Charging ili aplikaciju MINI Charging da biste otključali stanice za punjenje i započeli proces punjenja.

Nekim stanicama za punjenje možete upravljati pomoću aplikacije MINI Charging. Ova aplikacija, koja sadrži integrisani QR kod skener, jednostavna je za upotrebu kao i za instaliranje. Da biste to uradili, jednostavno preuzmite aplikaciju, unesite svoj broj MINI Charging ugovora i svoj PIN.

KAKO PLAĆAM PUNJENJE?

Vaše vozilo se naplaćuje bezgotovinskim plaćanjem - možete udobno da platite mesečnim direktnim zaduženjem sa računa za plaćanje. Vaš MINI online račun za punjenje pruža stalni pregled vaših procesa punjenja i troškova.

ŠTA JE POTREBNO DA ZNAM O PROCESU PUNJENJA?

 1. Isključite motor i pritisnute ručnu kočnicu.
 2. Ako je potrebno, podesite struju pre punjenja.
 3. Ne koristite produžne kablove.
 4. Uvek povežite i izvucite kablove za punjenje ovim redosledom:

Povezivanje:

 1. Priključite kabl na utičnicu.
 2. Povežite kabl sa vozilom.

Prekidanje:

 1. Izvucite kabl iz vozila.
 2. Izvucite kabl iz utičnice.

LED svetla:

 • Belo svetlo: signalno svetlo
 • Crveno svetlo: greška pri punjenju
 • Narandžasta svetlost: iniciranje
 • Plavo svetlo: punjenje aktivno
 • Zeleno svetlo: punjenje je završeno

5. Zaključajte vozilo. Proces punjenja započinje tek kada je vaše vozilo zaključano.

DA LI POSTOJI RAZLIKA U PUNJENJU AKO SE KORISTI NAIZMENIČNA I JEDNOSMERNA STRUJA?

Uobičajeno punjenje naizmeničnom strujom (AC):

Efikasno puni vaš automobil, prvenstveno preko noći, ali i tokom dana. U poređenju sa kućnom utičnicom, AC stanica za punjenje pruža više energije i bateriju može napuniti za samo nekoliko sati. Ova vrsta stanice za punjenje se skraćeno naziva AC stanica za punjenje.

Brzo punjenje jednosmernom strujom (DC):

DC stanice za brzo punjenje su bolja opcija kada trebate da brzo napunite automobil. One mogu brzo da napune bateriju vašeg vozila - npr. dok odete u kupovinu ili na ručak. Proces punjenja traje između 30 i 40 minuta. Ova vrsta stanice za punjenje se skraćeno naziva DC stanica za punjenje.

KOGA ZOVEM ZA POMOĆ AKO IMAM PROBLEM SA STANICOM ZA PUNJENJE?

Za više informacija pogledajte minicharging.chargemasterplc.com/ 

Napomena: ako naiđete na problem sa stanicom za punjenje, obratite se operateru stanice za punjenje. Njihov kontaktni broj obično se nalazi na samoj stanici za punjenje.

KONTAKT?

MINI tel. broj.: +381-(0) 11 35 39 900

Email: info@mini.rs

Radno vreme: od 08:30 do 19:00, od ​​ponedeljka do petka

EKOLOŠKI I DRUŠTVENI STANDARDI U MREŽI DOBAVLJAČA.

KOJE SU KLJUČNE SIROVINE KOJE SE KORISTE ZA MINI COOPER SE BATERIJU I ŠTA RADITE DA OSIGURATE DA SU ODGOVORNO NABAVLJENE?

Ključne sirovine visokonaponskog skladišta su kobalt, litijum, grafit i nikl. Ljuska visokonaponske baterije napravljena je od aluminijuma. MINI (BMW grupa) posvećen je razvoju lanca snabdevanja koji je odgovoran, održiv i ispunjava naše visoke etičke strandarde i standarde ljudskih prava. Svaki imenovani dobavljač mora pružiti informacije o primeni ekoloških, društvenih i upravnih standarda, uključujući poštovanje ljudskih prava i zabranu prisilnog rada. Blisko sarađujemo sa ključnim dobavljačima sirovina kako bismo osigurali da svi materijali budu odgovorno nabavljani kako bi zaštitili i poboljšali životnu sredinu i osigurali sigurnost i dobrobit zaposlenih u bilo kom trenutku lanca snabdevanja. Takođe nastavljamo da pojednostavljujemo logističke operacije kako bismo smanjili uticaje transporta komponenata do naših postrojenja.

POZNAJETE LI IZVORE OVIH SIROVINA I KAKO OSIGURAVATE DA VAŠI DOBAVLJAČI ISPUNJAVAJU USLOVE ODRŽIVOSTI?

MINI (BMW grupa) vrlo pažljivo i kritički ispituje poreklo sirovina koje koristi. Prilikom izbora dobavljača pridržavamo se OECD-ovih smernica za odgovorno poslovno ponašanje. Pored toga, mi se obavezujemo da naši direktni dobavljači ispunjavaju naše zahteve održivosti sa svojim dobavljačima. Transparentnost mreža dobavljača je osnova za osiguranje zahteva održivosti za naše dobavljače.

KAKO OBEZBEĐUJETE DA JE KOBALT ODGOVORNO NABAVLJEN?

Zajedno sa kompanijama BASF, Samsung SDI i Samsung Electronics posvećeni smo održivom iskopavanju kobalta. U zajedničkom projektu u Demokratskoj Republici Kongo želimo da shvatimo kako se mogu poboljšati uslovi života i rada lokalnog stanovništva. Da bismo sprečili ili ublažili negativne uticaje i da ne bismo izneverili stanovnike Konga, takođe smo zadužili Nemačko društvo za međunarodnu saradnju (GIZ) GmbH da poboljša radne uslove u zanatskom kopanju kobalta u pilot projektu u DR Kongu. Svesni smo svoje odgovornosti da se sirovine kopaju i prerađuju u normalnim uslovima. Redovno smo na licu mesta, poznajemo rudnike i radne metode naših partnera i osiguravamo kvalitetna radna mesta. Pored toga, da bi generalno ograničili potrebu za kritičnim sirovinama kao što je kobalt, BMW grupa teži cilju povećanja udela recikliranog kobalta u ćelijama baterija.

KOJE KORAKE PREUZIMATE DA BISTE OSIGURALI DA JE NABAVKA ALUMINIJUMA POŠTENA I ODRŽIVA?

U procesu nabavke aluminijuma ne kupujemo samo za svoje potrebe, već i ovaj materijal stavljamo na raspolaganje našim dobavljačima, pouzdano i po utvrđenim cenama. Ovo stvara veću sigurnost planiranja sa obe strane. Kako bi mogli da udovolje našim dugoročnim zahtevima za održivo proizvedenim aluminijumom, BMW grupa je postala prvi proizvođač automobila koji se pridružio Aluminum Stewardship Initiative (Inicijativa za upravljanje aluminijumom) - aktivno zahtevajući ekološku i društvenu održivost za sertifikovani aluminijum u čitavom lancu vrednosti aluminijuma - od rudnika do procesa reciklaže. Takođe se trudimo da u našim proizvodnim procesima dobijemo više recikliranog aluminijuma. Upotreba sekundarnih materijala ima pozitivan efekat, posebno na sledeće aspekte održivosti: biodiverzitet, emisije CO2 (posebno u sirovinama sa energetski intenzivnom proizvodnjom kao što su aluminijum, čelik i bakar) i smanjenje otpada. Prosečno učešće sekundarnog aluminijuma u ​​našim vozilima je 20%. Za aluminijumske livene legure iznosi 40%. Radimo sa Aluminium Stevardship Initiative na sertifikaciji naših partnera u skladu sa istaknutim standardima održivosti. Za više informacija posetite aluminium-stevardship.org

ODAKLE DOLAZI LITIJUM I KAKO POSTIŽETE ODRŽIVI PROCES NABAVKE?

Litijum koji se koristi u komponentama Mini Cooper SE dolazi iz Australije. Vađenje dolazi iz naslaga tvrde stene, koje podleže najvišim standardima u pogledu održivosti. BMW grupa nastavlja da sprovodi istraživanje o tome kako se materijali poput litijuma mogu prenameniti pomoću recikliranja baterija - na primer, ponovnom proizvodnjom ili konceptima „zatvorenog ciklusa“.

KOJE KORAKE PREDUZIMATE DA BI VAŠI DOBAVLJAČI ISPUNILI ZAHTEVE ODRŽIVOSTI?

Postizanje maksimalne vidljivosti našeg lanca snabdevanja pomaže nam da identifikujemo probleme na terenu i efikasno rešenje istih, često u partnerstvu sa našim dobavljačima i drugim zainteresovanim stranama. Povećanje transparentnosti i efikasnosti resursa u našim lancima snabdevanja zasniva se na poštovanju ekoloških i društvenih standarda kako je definisano u standardu održivosti BMW grupe za mrežu dobavljača. Svaki dobavljač u svojoj ponudi mora uzeti u obzir zahteve održivosti BMW grupe. Osim toga, rukovodimo se međunarodnim standardima kao što su smernice Inicijative UN za globalni dogovor (Davos, 01/99) i „Deklaracija o osnovnim principima i pravima na radu“ (Ženeva, 06/98), Međunarodne organizacije rada (ILO) i njihov postupak preuzimanja u skladu sa zahtevima „Vodećih principa UN-a o poslovanju i ljudskim pravima“.

U KOM MOMENTU MINI COOPER SE POSTAJE 'ZELENIJI' OD MINI COOPER S?

Ekološki kvalitet bilo kog električnog automobila zavisi od izvora električne energije koja napaja bateriju. Još jedan aspekt životnog traga CO2 je energija korišćena za proizvodnju paketa baterija. Imajući ovo na umu, testovi su pokazali da ako se MINI Cooper SE puni pomoću mešavine električne energije iz obnovljivih izvora, on se ujednačava ili je ‘obrađivao’ CO2 oslobođen tokom njegove proizvodnje nakon približno 19.000 km. Tokom punog životnog ciklusa, emisija MINI Cooper SE iznosi 40% (EU mešavina) i 70% (mešavina koja se može obnoviti) u poređenju sa MINI Cooper S na benzinski pogon. To znači da, koristeći tipične dnevne razdaljine vožnje, potrebno je samo dvanaest meseci vožnje za MINI Cooper SE kako bi umanjio dodatne emisije globalnog zagrevanja od njegove proizvodnje.

mini elekromobilnost - razdelna linija
mini elekromobilnost - pregled
ELEKTROMOBILNOST.

ELEKTRIFIKACIJA VOŽNJE.

Elektrifikacija pogonskog sklopa je mobilnost za budućnost. Pogledajmo različite MINI sisteme i upoznajmo neke od uobičajenih termina.

mini elektromobilnost - domet
DOMET.

KAKO DA ODEMO ŠTO DALJE.

Pogledajmo glavne faktore koji utiču na domet električnog vozila.

mini elektromobilnost - ušteda

SUBVENCIJE I UŠTEDA.

ATRAKTIVNI PODSTICAJI.

Iskoristite posebne poreske olakšice, državne subvencije i kreditne mogućnosti kada pređete na električnu energiju.

mini elektromobilnost - razdelna linija