ZAŠTO MISTI VOLI SVOJ MINI ELECTRIC.

Misti je kiropraktičar sa sedištem u Londonu i koristi svoj MINI Electric da se kreće gradom bez brige o naknadama za zagušenje ili zonama ultra niske emisije. Kao pčelar pola svog radnog vremena, ona je strastvena po pitanju zaštite planete – tako da njen potpuno električni automobil predstavlja dobar početak. Misti je ljubazno podelila sa nama svoje mišljenje o svom MINI Electric vozačkom iskustvu – i objašnjava zašto ga toliko voli.
MINI Priče o e-mobilnosti - Misti - Izgled MINI-ja MINI Priče o e-mobilnosti - Misti - Izgled MINI-ja

“Obožavam kako izgleda MINI Electric.”

“Oduvek sam obožavala izgled MINI Electric-a. Dugo sam razmišljala da kupim MINI, ali sam takođe želela da bude električni, tako da je MINI Electric savršeno odgovarao navedenom. Sviđa mi se ta britanska veza. Zadnja svetla Union Jack dizajna su super kul, a ja obožavam sportski stil. Sa mojim vozilom sam želela da se sve zacrni: retrovizori, točkovi, karoserija, sve! Posebno mi se sviđa moja MINI Electric Enigmatic crna boja. Ima divno prelivanje u dugine boje, tako da u određenim svetlima izgleda potpuno crno, a ponekad mornarski plavo. Mislim da drugi brendovi imaju previše izbora i opcija, ali MINI Electric je ponudio pravu količinu prilagođavanja kako bi se osećala jedinstveno o njemu. Mislim da nisam videla nijedan drugi MINI Electric koji izgleda baš kao moj.“

„MINI Electric olakšava punjenje.“

„Moram da vam kažem da sam bila pomalo zabrinuta zbog 'anksioznosti dometa'. Nisam želela da krećem na bilo koje duže putovanje bez mogućnosti dopune. Ali sa MINI Electric-om nisam imala apsolutno nikakvih problema. To je upravo ono što mi treba. Da budem iskrena, bilo je trenutaka kada zaboravim da napunim preko noći, ali sam ipak imala dovoljno da stignem na posao ili odem do prodavnica. Kada je u pitanju napajanje, mreža u Velikoj Britaniji je svakim danom sve veća, a MINI Electric aplikacija za pametne telefone mi pokazuje gde su svi punjači, što olakšava njihovo pronalaženje.

Kao i kod svakog električnog automobila, morate malo pažljivije da planirate svoja duža putovanja, ali aplikacija za pametne telefone MINI Electric-a mnogo pomaže u tome. Kako vreme prolazi, takođe počinjete da pronalazite punjače koji vam najbolje odgovaraju. Na primer, sporedne brze punjače za koje drugi ljudi ne znaju, ili punjače koji se plaćaju u prolazu koji vam omogućavaju da brzo napunite za skoro ništa. Moj glavni savet: ako imate slobodnih 10 minuta, samo pronađite punjač i brzo ga dopunite. Potrebno je samo nekoliko minuta i bićete sigurni da imate dovoljno energije da nastavite put. Kada su u pitanju troškovi punjenja: vau!

Trošio sam 60 funti mesečno na benzin. Sada, mislim da me košta oko 8 funti nedeljno da napunim svoj MINI Electric, a ne moram da plaćam ni putarine. Uštede su ogromne. Kada napajate kod kuće, možete da koristite aplikaciju MINI Electric da podesite određena vremena za punjenje. Na primer, punim svoj MINI Electric između 2 i 6 ujutru jer je tada cena najniža. To znači da sigurna da sam uvek spremna ujutru i da štedim novac.“

MINI Priče o e-mobilnosti - Misti - lako napajanje MINI Priče o e-mobilnosti - Misti - lako napajanje

„Ima uređaja za svakog.“

„Sa svojim MINI Electric-om sam se opredelila za nivo 3 opreme, jer sam želela Harman Kardon zvučni sistem i grejana kožna sedišta. Harman Kardon zvučnici su zaista dobri. Moj partner je zvučni tehničar, i on kaže da zvuče fantastično!

Želela sam kožnu presvlaku jer sedišta moraju da mi budu izdržljiva. Sedišta imaju lepu kožnu završnu obradu vrhunskog kvaliteta. Imam svoj MINI Electric više od godinu dana i još uvek izgleda potpuno nov. Sve površine su izdržljive i super jednostavne za čišćenje. Osim toga, grejana sedišta su odlična. Često koristim MINI Connect aplikaciju da ujutru unapred zagrejem automobil, tako da kada uđem bude lepo i toplo. Zagrevanje automobila preko aplikacije takođe priprema bateriju, što vam pomaže da obezbedite bolji domet.

Jedna od mojih omiljenih karakteristika je lakoća povezivanja telefona. Apple CarPlay je neverovatan. To je kao da imate veliki iPhone u kolima. Često telefoniram dok vozim, tako da je Bluetooth odličan, a mogućnost preslikavanja Waze aplikacije na ekran osetljiv na dodir je super zgodna stvar. Sviđa mi se i podloga za bežično punjenje, koja je korisna za punjenje telefona. Još jedna istaknuta karakteristika je veliki svetleći taster na instrument tabli. Sviđaju mi se opcije promene boja. Taj veliki okrugli taster gotovo čini da se osećate kao da sedite u klasičnom MINI-ju, ali sa svim modernim funkcijama i stilom današnjih automobila. Kada je u pitanju bezbednost, Head-Up ekran je odličan. Lepo je što ne morate da se često zagledate na dole u kontrolnu tablu: možete da gledate u put. Kada vozite pored znakova za brzine, ograničenje brzine se pojavljuje na Head-Up ekranu, što je korisno. Takođe mi se sviđa kako sve mogu da podesim – retrovizore, Head-Up ekran – na svoju visinu. Dakle, kada je neko drugi vozio, mogu da kliknem na svoje ime u meniju i sve se prilagođava mojim željama. To je zaista dobra karakteristika.

Park Assist je takođe odličan. Kada ste primorani da paralelno parkirati u nezgodnom prostoru, vozilo to uradi umesto vas. Kada sam prvi put dobila svoj MINI Electric, samo sam išla naokola kako bih parkirala na mestima koja mi nisu bila potrebna, samo da bih koristila ovu funkciju! Zvučni signal upozorenja za prednji sudar je takođe koristan u gradu. Ako automobil predvidi da ćete udariti u nešto, pištaće i pojaviće se upozorenje na kontrolnoj tabli."

MINI Priče o e-mobilnosti - Misti - prostor MINI Priče o e-mobilnosti - Misti - prostor

„MINI Electric je zaista prostran.“

„Iako je MINI Electric četvorosed, iznutra se ne oseća malim – zaista je prostran. Držala sam svašta pozadi: električne alate, kofere, daske za surfovanje i palice za golf. Sve je lepo stalo. U stvari, kada se vozim do poligona, moje palice staju u auto a da nisam morala da spustim sedišta, što me je zaista iznenadilo.

Kada stavimo kofere pozadi, lako je spustiti zadnja sedišta. Takođe mi se jako sviđa mali prostor ispod poda prtljažnika za sve kablove. Pomaže da stvari ostanu lepe i uredne. Mogućnost pomeranja poda prtljažnika gore-dole je takođe dobra. MINI Electric je zaista svestran automobil u ovom pogledu."