Looks like the MINI you've been you-ifying hasn't been saved. If you'd like to come back and keep tinkering, save it and give it a sweet name so you can pick up where you left off

 

Your unique MINI, Your unique MINI,

Your MINI - exterior Your MINI - interior

REQUEST AN OFFER.

BOOK A TEST DRIVE.

MINI 3 VRATA
MINI 3 VRATA
MINI 5 VRATA
MINI 5 VRATA
MINI CABRIO
MINI CABRIO
MINI CLUBMAN
MINI CLUBMAN
MINI COUNTRYMAN
MINI COUNTRYMAN
JOHN COOPER WORKS
MINI ELECTRIC
JOHN COOPER WORKS – Rođen na trkačkoj stazi JOHN COOPER WORKS – Rođen na trkačkoj stazi

JOHN COOPER WORKS.

MAKSIMALIZOVANO MINI UZBUĐENJE.***

MINI John Cooper Works trenutno nije dostupan. Za više informacija, molimo da stupite u kontakt sa svojom MINI službom za korisnike.

NEKA VAM SRCE POJURI.

Naši modelii MINI John Cooper Works sa visokim performansama spremni su da ostave snažan utisak, sa svojim atletskim stavom i osobenim, dubokim režanjem. Ovi goropadni modeli visokih performansi predstavljaju reinkarnaciju pobedničkih legendi Džona Kupera i otelotvoruju samu suštinu auto-moto sporta. Džon Kuper i njegov tim verovali su svojim instinktima. Početkom šezdesetih, nasuprot svim izgledima ali sa nezaustavljivim, pionirskim duhom, on je uspeo da stvori legendarni trkački automobil iz malenog porodičnog ovzila – i mnogima promenio mišljenje.

NASLEĐE I DALJE ŽIVI

MALOBROJNI SU VEROVALI.

Niko nije predvideo da će Džon Kuper i čuveni klasični Mini osvojiti kariranu zastavicu, protivno svim izgledima. Kočoperni autsajder je na juriš osvojio trkački svet, savladavši suparnike okretnim držanjem i revolucionarnim motorom i postavkom točkova. Iznova i iznova.

Prikažite Nasleđe

PISANJE ISTORIJE AUTO-MOTO SPORTA.

Priča o kompaniji John Cooper Works ima korene u 1946. godini. Čarls Kuper i njegov sin Džon osnovali su Cooper Car Company i napravili svoje prve trkačke automobile u Čarlsovoj maloj garaži u Surbitonu, u Engleskoj. Taj skroman početak će na kraju promeniti tok razvoja auto-moto sporta, i doprineti stvaranju uspešnog trkačkog nasleđa širom sveta koje postoji i dan-danas. Da ne pominjemo duboki trag koji će ubrzo ostaviti na klasičnom modelu Mini. Pogledajte odličan "John Cooper: Genius & Works", ekskluzivni dokumentarac u produkciji Sky televizije.

John Cooper Works – Potez genija John Cooper Works – Potez genija

POSTAVLJANJE VOZAČA NA PRVO MESTO.

Cooper Car Company je najpre pravila trkačke jednosede Formule tri. Oni su bili izuzetno uspešni u klasi od 500cc zahvaljujući revolucionarnom zadnjem motoru. Ovaj potez genija stvorio je od firme Cooper Car Company pravi izbor za ambiciozne mlade vozače. Džon Kuper je nastavio da pobeđuje na šampionatu Formule jedan i šampionatu Konstruktora.

JCW – Prvi Mini Cooper JCW – Prvi Mini Cooper

STVARANJE LEGENDE.

Posle znantnog uspeha sa sopstvenim automobilskim konstrukcijama, Džon Kuper je bio fasciniran upravo predstavljenim novim klasičnim modelom Mini. Zaintrigiran njegovim potencijalom, on je pomislio da ga pretvori u trkačkog šampiona. Uz dodatak moćnijeg motora, novih kočnica i oštrijeg upravljanja, on je ubrzo preobrazio ovaj skromni mali porodični auto u trkačko vozilo koje je pobedilo mnoge džinove. Godine 1961. rođen je prvi Mini Cooper.

John Cooper – Majstor sopstvene igre John Cooper – Majstor sopstvene igre

PRKOŠENJE SVIM KONVENCIJAMA.

Sada, više ništa nije moglo da zadrži Mini. Instinkt Džona Kupera još jednom je bio nepogrešiv. On je bio majstor sopstvene igre. Stvoren je automobil za sva vremena. Godine 1964, Mini Cooper je bio globalno poznata marka. Pobedio je u gotovo svakom zamislivom takmičenju – uključujući istorijske pobede na reliju u Monte Karlu 1964, 1965. i 1967. Mini i John Cooper su razvili klasični Mini u pobednika koji je bio daleko superiorniji od svojih takmaca.

BMW + MINI BMW + MINI

SASVIM NOVO DOBA.

Godine 2001, 'Mini'se pridružio BMW Grupi i bio rebrendiran kao MINI. Ova promena je donela veliko oživljavanje interesovanja za podešavanje MINI modela i nastavak baštine firme John Cooper Works. John Cooper Works MINI Cooper i MINI Cooper S Tuning Kits postali su dostupni u MINI Centrima širom sveta od 2003. godine, povećavši izlaznu snagu modela MINI Cooper na 126 ks (93 Kw) i MINI Cooper S na impresivnih 200 ks (147 Kw).

Do sada najbrži MINI na drumu. Do sada najbrži MINI na drumu.

BRŽE I BRŽE.

Prethodno podešeni MINI Cooper S sa John Cooper Works GP kompletom lansiran je 2006. Ovaj novi hečbek ograničene serije MINI doneo je performanse od kojih zastaje dah i jedinstveni trkački osećaj. Bio je to do sada najbrži MINI na putu, sposoban da postigne 62 mph (100km/h) za nešto manje od 6,5 sekundi. Proizvedeno je samo 2.000 komada. A svi su imali jednu jedinu i jedinstvenu kolornu shemu: metalik Thunder Blue sa Chili Red ogledalima i Pure Silver krovom gde su se nalazili redni brojevi proizvodnje od 1 do 2.000.

Prvi MINI John Cooper Works model Prvi MINI John Cooper Works model

PONOVNO RAĐANJE LEGENDE.

Godine 2007, BMW je pribavio brend John Cooper Works, njegove inženjerske i razvojne resurse. A godinu dana kasnije, lansirana su prva dva nova modela MINI John Cooper Works: potpuno revidirana verzija John Cooper Works heča i John Cooper Works Clubman. Ova moćna vozila bila su opremljena motorom od 1,6 litara sa četiri cilindra i Twin Scroll turbopunjačem te izlaznom snagom od 211 ks (155 kW). Testament pionirskog duha Džona Kupera i njegove predanosti performansama u vožnji. Pet godina kasnije, 2013, ograničena serija MINI John Cooper Works GP puštena je u prodaju sa četvorocilindarskim motorom pd 218 ks sa turbopunjenjem. Još jednom, proizvedeno je samo 2.000 ovih izuzetno traženih modela.

MINI John Cooper Works MINI John Cooper Works

ŠAMPIONSKI INSTINKT.

Trkačko nasleđe vozila MINI živi i dalje u modelima MINI John Cooper Works koji su se upravo pojavili na ulicama. Svi oni dele istu DNK visokih performansi i trkačko podešavanje koje daje moćnu kombinaciju preciznog držanja na putu i ubrzanja. Štaviše, naš MINI John Cooper Works trkački tim pobeđuje i konkurenciju. Nedavno je osvojio kariranu zastavicu u Dejtoni – pobedivši neke vrhunske svetske sportske automobile. A posle pobede na reliju Dakar četvrti put zaredom sa modelom MINI ALL4 Racing, tim X-raid MINI John Cooper Works Rally imao je uspešan start na reliju Dakar. Džon Kuper bi bio ponosan.

Vrhunske performanse
John Cooper Works | Maksimalizovano MINI uzbuđenje John Cooper Works | Maksimalizovano MINI uzbuđenje

UZ VELIKU MOĆ IDE I VELIKA RESPONZIVNOST.

Spremni ste za otvoreni put. A sa torzionim momentom koji izaziva strahopoštovanje i koji stvara četvorocilindarski motor od 2,0 litra TwinPower Turbo možete postići 62 mph (100 km/h) za malo više od šest sekundi.

Zakažite probnu vožnju

DOŽIVITE ZVUK SNAGE.

Stavite slušalice, pojačajte zvuk i čujte legendarnu John Cooper Works riku.** ***

Osobeni dizajn
JCW pogled spreda JCW pogled spreda

IZGLED TRKAČA. DUH ŠAMPIONA.

Modeli John Cooper Works napravljeni su tako da uzbuđuju – čak i pre nego u njih stupite. Smeo, trkama nadahnut izgled, materijali najboljeg kvaliteta i skup vizuelnih poboljšanja postavljaju modele John Cooper Works u njihovu sopstvenu kategoriju. Pored toga, oni su dostupni u našoj ekskluzivnoj boji Rebel Green – modernoj verziji klasične boje britanskog trkačkog automobila.

JCW modeli
UPOZNAJTE JCW MODELE UPOZNAJTE JCW MODELE

UPOZNAJTE JCW MODELE.

Kad ste za volanom modela John Cooper Works, garantovano vam je uzbuđenje dostojno trkačke staze. Naši modeli sa vrhunskim performansama dobili su ime po legendarnom Džonu Kuperu – i najmoćniji su i najekskluzivniji MINI modeli koji su ikada sagrađeni.

POKAŽITE MODELE
MINI JOHN COOPER WORKS HEČ. MINI JOHN COOPER WORKS HEČ.

MINI JOHN COOPER WORKS Hatch.

Klasik sa impresivnim nasleđem sa relija. Kao direktan potomak pobedničkih automobila Džona Kupera, naš MINI JCW Hatch obratiće se trkaču u vama. On lako spaja snagu, agilinost i dubinu inženjeringa. A njegov kratak osovinski razmak dovodi osećaj niskog centra gravitacije do ekstrema tako da jedva čekate svaku krivinu na putu.

MINI JOHN COOPER WORKS KABRIO. MINI JOHN COOPER WORKS KABRIO.

MINI JOHN COOPER WORKS CABRIO.

Osetite vetar u kosi i adrenalin koji struji vašim venama. MINI John Cooper Works Cabrio razmeće se elegantnim, sportskim dizajnom i strahovitim performansama.

MINI JOHN COOPER WORKS CLUBMAN. MINI JOHN COOPER WORKS CLUBMAN.

MINI JOHN COOPER WORKS CLUBMAN.

U modelu MINI John Cooper Works Clubman, spojili smo svestrane performanse i sofisticirani dizajn. Sa 231 ks ispod haube i pogonom na sva četiri točka za ekstra prianjanje u tim ushićujućim krivinama, nećete morati da pravite kompromise u postizanju viokooktanske JCW zabave. A sa znatnom veličinom i podeljenim vratima pozadi, on je isto tako dovoljno fleksibilan za svaku priliku.

MINI JOHN COOPER WORKS COUNTRYMAN. MINI JOHN COOPER WORKS COUNTRYMAN.

MINI JOHN COOPER WORKS COUNTRYMAN.

Ovo je John Cooper Works sazdan za avanturiste. Sa impresivnom snagom, veličinom i standardnim pogonom na sva četiri točka, on će vas odvesti kud god put vodi, pa i dalje od toga.

Cockpit View

STEP INSIDE.

Cockpit View Cockpit View
MINI John Cooper Works with Chili Red roof stripes, bonnet stripes and mirror caps

CHILIED TO PERFECTION.

Naručite svoj MINI Cooper S sa troja vrata, sada sa Chili crvenim krovom, trakama za poklopac motora i kapama spoljnih ogledala. Idite na konfiguraciju i uvidite sami. Inspirisan od strane John Cooper Works.

John Cooper Works Lifestyle kolekcija
MINI 3 VRATA
MINI 3 VRATA
MINI 5 VRATA
MINI 5 VRATA
MINI CABRIO
MINI CABRIO
MINI CLUBMAN
MINI CLUBMAN
MINI COUNTRYMAN
MINI COUNTRYMAN
JOHN COOPER WORKS
MINI ELECTRIC