Looks like the MINI you've been you-ifying hasn't been saved. If you'd like to come back and keep tinkering, save it and give it a sweet name so you can pick up where you left off

 

Your unique MINI, Your unique MINI,

Your MINI - exterior Your MINI - interior

REQUEST AN OFFER.

BOOK A TEST DRIVE.

COMING SOON!

author.product-selector.pdhNotAvailable.disclaimerInfo.text This component is currently unavailable. But feel free to look around. And come back soon if you can’t find what you’re looking for this time.
Zima Stiže Zima Stiže

MINI X HIISHII ADDVENTURES.

Upuštanje u nezaboravne pustolovine u prirodi, otkrivanje nedokučivih mesta koja čuvaju neispričane priče i iskustva koja osvežavaju - od sada su moguća uz najboljeg saveznika - MINI Coutryman-a, sa kojim svako putovanje ispisuje nove stranice najlepših uspomena.

Baš u takve avanture sa MINI Countryman-om uputio se najpoznatiji travel par sa naših prostora kojem je putovanje strast, a izazov inspiracija. Katarina Batuta i Uroš Višekruna, na mrežama poznatiji pod imenima @katarina_mandarina i @urosvisekruna vode nas stazama najlepših predela Srbije i otkrivaju nam prirodne lepote iz drugog ugla.

Za MINI Countryman, najurbaniji SUV sa pogonom na sva četiri točka, ne postoji staza koju ne može da pređe, već samo one koje vode u nove avanture. Vikend-odmori koji pune baterije, beg u prirodu od gradske vreve, pa čak i off road vožnja od sada su stvari koje se uz MINI Countryman podrazumevaju.Pogledajte u koje avanture su se upustili @katarina_mandarina i @urosvisekruna sa svojim vernim saputnikom MINI Countryman-om.

PRVA AVANTURA – TARA

Da li se osećate slobodno? Posao, obaveze, računi… Sve češće smo utiska da nam nedostaje sloboda i sve što želimo jeste beg od gradske vreve u prirodu koja oslobađa.


Najbolji saveznik za to je MINI Countryman sa pogonom na sva četiri točka, koji će vam omogućiti da dokučite i najskrivenija mesta u prirodi. 
Gde ćete prespavati? Ni to više ne predstavlja prepreku, jer je tu rooftop šator unutar kog ćete se bezbrižno uspavati uz smirujuće zvuke prirode i najlepše poglede na magične panorame koje se prostiru duž vidokruga vašeg MINI Coutryman automobila.


Za istinske pustolove to je prava pozivnica za avanturu, a jednom takvom zaplovio je naš najpoznatiji travel par @katarina_mandarina i @urosvisekruna. Njihova pustolovina počela je na obali Ribničkog jezera na Zlatiboru, nadomak kristalne jezerske vode i prirode koja ostavlja bez daha.


Međutim, nisu bili sami. Njihov verni pratilac, pas @paya.dog, podjednako je bio oduševljen idejom da napokon stalno može da bude napolju, te da slobodno trči gde god poželi.


Koliko puta ste zaspali gledajući zalazak sunca na jezeru? Za Katarinu i Uroša to je jedan od najlepših segmenata ove avanture, jer MINI Rooftop šator idealno mesto za takav ugođaj.


MINI Countryman vam omogućava da svakoga dana birate u kom ambijentu želite da uživate, a uz pogon na sva četiri točka, više nije teško doći i do najskrivenijih mesta koja čuvaju najlepše prizore samo za one koji se osmele da im se približe.

Nakon jutra dočekanog uz inspirišući pogled na Ribničko jezero, Katarina i Uroš svoju avanturu nastavljaju do planine Tare i jezera Zaovine i Spajići. 
Zašto ne iskoristiti divan letnji dan za veslanje na jezerima čija je voda  u prepodnevnim časovima ravna kao ogledalo? 


Kajak na krovu MINI Coutryman-a obećavao je zanimljivu avanturu na vodi, dok se vozio do odredišta tajnovitim šumskim putevima i izazovnim terenima.


Njihovu pažnju kupilo je nekoliko magičnih vidikovaca, kao što su Sjenič i Bilješke stene, na kojima su prespavali gledajući kako se sunce rađa u daljini sa pogledom na Perućac.


Kamp su namestili na samoj litici Biljeških stena, u dubokoj šumi, tako da pogledom kroz prozor šatora uživaju u direktnom pogledu na kanjon Drine, jezero Perućac i Bosnu sa druge strane.


Zašto je MINI Countryman pravi saputnik u takvim avanturama? On je taj koji će vas neumorno pratiti gde god da krenete i pomoći vam da osetite sve čari slobode u kojoj možete nesmetano da uživate… a to nema cenu.

DRUGA AVANTURA – CRNOGORSKA OBALA

Leto daje poseban osećaj slobode koji najbolje upotpunjava odlazak na more, prepuštanje prirodi i uživanje u zvucima talasa u hammock-u između dva drveta pored MINI camp-a.

Vođeni takvim osećajem, naš najpoznatiji travel par, @katarina_mandarina i @urosvisekruna u društvu @paya.dog, uputio se u letnju avanturu po bajkovitim predelima Crne Gore sa idejom da stigne do obale i da usput obiđe još nekoliko atraktivnih crnogorskih lokacija.

Na krov svog MINI Countryman-a stavili su #all4 putujuću kuću, sa kojom su krenuli u otkrivanje panoramskih pogleda impresivne prirode te regije.

Svoju letnju avanturu istraživali su i čamcem rekom Crnojevića, kraj koje su se na kraju dana ušuškali u MINI campu i najudobnijem “roof top tent-u”, gde su ih uspavali zvukovi divne prirode, nalik amazonskoj.

Roadtrip produžili su ka pravom surferskom raju, Adi Bojani, sa idejom da spavaju na plaži, svega 2-3 koraka od mora i da kroz prozor krovnog šatora uživaju u magičnim zalascima sunca, ali i činjenici da oslobođeno udišu mir. Zahvaljujući efikasnom #all4 pogonu, ta zamisao lako se i ispunila. Parkirani uz najbližu tačku nadomak mora i kite kluba, @katarina_mandarina i @urošvisekruna uživali su zajedno sa @paya.dog koji se uvek obraduje boravku u prirodi.

Zvuci talasa i sunce koje se topi na horizontu imali su meditativno dejstvo, dok su magične večeri počinjale uz društvo i logorsku vatru, a završavale uspavljivanjem sa pogledom na zvezde. Baš zbog toga njihova MINI „putujuća kuća“ dobila je u šali naziv - „Hotel sa milion zvezdica“. Nakon nekoliko dana nomadskog i surferskog života, @katarina_mandarina i @urošvisekruna nastavljaju ka Boki Kotorskoj, vozeći se uz obalu i uživajući u „dolce vita“ filmskim scenama, što nije bilo teško, jer Boki svakako ne nedostaje i tog starinskog šmeka i posebnosti.

Ideju spavanja uz more doveli su do apsolutne dimenzije, odnosno, mogli su da „iskaču“ iz mobilne MINI spavaće sobe pravo u more, što predstavlja gotovo nestvarno iskustvo. Međutim, avantura nikad dosta. Stigao je red na odlazak do Lovćena i to čuvenim starim putem, serpentinama Kotora koje imaju impozantan niz od 180 krivina, ali i moć da hipnotišu umetnike svojim posebnošću.

Vožnja je završena dolaskom na sam vrh planine, gde se ceo zaliv iscrtava na dlanu. Čitav prizor istovremeno pleni i oslobađa.... a malo toga može da priušti takav osećaj slobode.

Sa MINI Countryman-om, koji ima pogon na sva četiri točka, moguće je stići najbrže do takvog oslobađajućeg osećaja. On je saputnik koji pruža najbolju podršku na stazama izazova i otkriva dimemzije koje mogu da vide samo oni koji mu veruju.