COMING SOON!

author.product-selector.pdhNotAvailable.disclaimerInfo.text This component is currently unavailable. But feel free to look around. And come back soon if you can’t find what you’re looking for this time.
Zima Stiže Zima Stiže

MINI X HIISHII ADDVENTURES.

Upuštanje u nezaboravne pustolovine u prirodi, otkrivanje nedokučivih mesta koja čuvaju neispričane priče i iskustva koja osvežavaju - od sada su moguća uz najboljeg saveznika - MINI Coutryman-a, sa kojim svako putovanje ispisuje nove stranice najlepših uspomena.

Baš u takve avanture sa MINI Countryman-om uputio se najpoznatiji travel par sa naših prostora kojem je putovanje strast, a izazov inspiracija. Katarina Batuta i Uroš Višekruna, na mrežama poznatiji pod imenima @katarina_mandarina i @urosvisekruna vode nas stazama najlepših predela Srbije i otkrivaju nam prirodne lepote iz drugog ugla.

Za MINI Countryman, najurbaniji SUV sa pogonom na sva četiri točka, ne postoji staza koju ne može da pređe, već samo one koje vode u nove avanture. Vikend-odmori koji pune baterije, beg u prirodu od gradske vreve, pa čak i off road vožnja od sada su stvari koje se uz MINI Countryman podrazumevaju.Pogledajte u koje avanture su se upustili @katarina_mandarina i @urosvisekruna sa svojim vernim saputnikom MINI Countryman-om.

PRVA AVANTURA – TARA

Da li se osećate slobodno? Posao, obaveze, računi… Sve češće smo utiska da nam nedostaje sloboda i sve što želimo jeste beg od gradske vreve u prirodu koja oslobađa.


Najbolji saveznik za to je MINI Countryman sa pogonom na sva četiri točka, koji će vam omogućiti da dokučite i najskrivenija mesta u prirodi. 
Gde ćete prespavati? Ni to više ne predstavlja prepreku, jer je tu rooftop šator unutar kog ćete se bezbrižno uspavati uz smirujuće zvuke prirode i najlepše poglede na magične panorame koje se prostiru duž vidokruga vašeg MINI Coutryman automobila.


Za istinske pustolove to je prava pozivnica za avanturu, a jednom takvom zaplovio je naš najpoznatiji travel par @katarina_mandarina i @urosvisekruna. Njihova pustolovina počela je na obali Ribničkog jezera na Zlatiboru, nadomak kristalne jezerske vode i prirode koja ostavlja bez daha.


Međutim, nisu bili sami. Njihov verni pratilac, pas @paya.dog, podjednako je bio oduševljen idejom da napokon stalno može da bude napolju, te da slobodno trči gde god poželi.


Koliko puta ste zaspali gledajući zalazak sunca na jezeru? Za Katarinu i Uroša to je jedan od najlepših segmenata ove avanture, jer MINI Rooftop šator idealno mesto za takav ugođaj.


MINI Countryman vam omogućava da svakoga dana birate u kom ambijentu želite da uživate, a uz pogon na sva četiri točka, više nije teško doći i do najskrivenijih mesta koja čuvaju najlepše prizore samo za one koji se osmele da im se približe.

Nakon jutra dočekanog uz inspirišući pogled na Ribničko jezero, Katarina i Uroš svoju avanturu nastavljaju do planine Tare i jezera Zaovine i Spajići. 
Zašto ne iskoristiti divan letnji dan za veslanje na jezerima čija je voda  u prepodnevnim časovima ravna kao ogledalo? 


Kajak na krovu MINI Coutryman-a obećavao je zanimljivu avanturu na vodi, dok se vozio do odredišta tajnovitim šumskim putevima i izazovnim terenima.


Njihovu pažnju kupilo je nekoliko magičnih vidikovaca, kao što su Sjenič i Bilješke stene, na kojima su prespavali gledajući kako se sunce rađa u daljini sa pogledom na Perućac.


Kamp su namestili na samoj litici Biljeških stena, u dubokoj šumi, tako da pogledom kroz prozor šatora uživaju u direktnom pogledu na kanjon Drine, jezero Perućac i Bosnu sa druge strane.


Zašto je MINI Countryman pravi saputnik u takvim avanturama? On je taj koji će vas neumorno pratiti gde god da krenete i pomoći vam da osetite sve čari slobode u kojoj možete nesmetano da uživate… a to nema cenu.

DRUGA AVANTURA – CRNOGORSKA OBALA

Leto daje poseban osećaj slobode koji najbolje upotpunjava odlazak na more, prepuštanje prirodi i uživanje u zvucima talasa u hammock-u između dva drveta pored MINI camp-a.

Vođeni takvim osećajem, naš najpoznatiji travel par, @katarina_mandarina i @urosvisekruna u društvu @paya.dog, uputio se u letnju avanturu po bajkovitim predelima Crne Gore sa idejom da stigne do obale i da usput obiđe još nekoliko atraktivnih crnogorskih lokacija.

Na krov svog MINI Countryman-a stavili su #all4 putujuću kuću, sa kojom su krenuli u otkrivanje panoramskih pogleda impresivne prirode te regije.

Svoju letnju avanturu istraživali su i čamcem rekom Crnojevića, kraj koje su se na kraju dana ušuškali u MINI campu i najudobnijem “roof top tent-u”, gde su ih uspavali zvukovi divne prirode, nalik amazonskoj.

Roadtrip produžili su ka pravom surferskom raju, Adi Bojani, sa idejom da spavaju na plaži, svega 2-3 koraka od mora i da kroz prozor krovnog šatora uživaju u magičnim zalascima sunca, ali i činjenici da oslobođeno udišu mir. Zahvaljujući efikasnom #all4 pogonu, ta zamisao lako se i ispunila. Parkirani uz najbližu tačku nadomak mora i kite kluba, @katarina_mandarina i @urošvisekruna uživali su zajedno sa @paya.dog koji se uvek obraduje boravku u prirodi.

Zvuci talasa i sunce koje se topi na horizontu imali su meditativno dejstvo, dok su magične večeri počinjale uz društvo i logorsku vatru, a završavale uspavljivanjem sa pogledom na zvezde. Baš zbog toga njihova MINI „putujuća kuća“ dobila je u šali naziv - „Hotel sa milion zvezdica“. Nakon nekoliko dana nomadskog i surferskog života, @katarina_mandarina i @urošvisekruna nastavljaju ka Boki Kotorskoj, vozeći se uz obalu i uživajući u „dolce vita“ filmskim scenama, što nije bilo teško, jer Boki svakako ne nedostaje i tog starinskog šmeka i posebnosti.

Ideju spavanja uz more doveli su do apsolutne dimenzije, odnosno, mogli su da „iskaču“ iz mobilne MINI spavaće sobe pravo u more, što predstavlja gotovo nestvarno iskustvo. Međutim, avantura nikad dosta. Stigao je red na odlazak do Lovćena i to čuvenim starim putem, serpentinama Kotora koje imaju impozantan niz od 180 krivina, ali i moć da hipnotišu umetnike svojim posebnošću.

Vožnja je završena dolaskom na sam vrh planine, gde se ceo zaliv iscrtava na dlanu. Čitav prizor istovremeno pleni i oslobađa.... a malo toga može da priušti takav osećaj slobode.

Sa MINI Countryman-om, koji ima pogon na sva četiri točka, moguće je stići najbrže do takvog oslobađajućeg osećaja. On je saputnik koji pruža najbolju podršku na stazama izazova i otkriva dimemzije koje mogu da vide samo oni koji mu veruju.

TREĆA AVANTURA - DURMITOR

Priroda je, kažu mnogi, najbolji umetnik, a jedno od njenih najlepših dela na našim prostorima je planina Durmitor u Crnoj Gori.

Autentična lepota i živopisni prizori zajedno bude fantastične impresije. Planinski vrhovi, brojna lednička jezera i bogate zimzelene šume ljubitelje prirode iznova ostavljaju bez daha. 

Bistre reke Durmitora stvaraju magične kanjone, a biser među njima je kanjon reke Tare, koji se sa razlogom ubraja  među najlepše na svetu. 
Sve to bilo je više nego dovoljno da se Katarina Batuta i Uroš Višekruna (@katarina_mandarina i @urosvisekruna), naš najpoznatiji travel par, upute upravo tamo i to MINI Countryman-om, koji ih verno prati i svedoči svakoj njihovoj avanturi.

U istraživačku pustolovinu su se upustili rano, pre izlaska sunca, uputivši se ka mostu na Đurđevića Tari, provlačući se lagano svojim MINI-jem kroz izmaglicu i velike oblake.

Putujući ka Nacionalnom paku "Durmitor" makadamskim putevima probijali su se kroz gustu šumu do zabačenog, ali bajkovitog jezera Zminje koje leži u ledenoj tišini. 

Dolazak do tog mističnog mesta sakrivenog duboko u šumi, za MINI Countryman nije predstavljalo prepreku. Katarina i Uroš su, uz pomoć svog saveznika na četiri točka, upoznali skrivene kutke Zminja koje posetioce svojom posebnošću i relaksirajućom tišinom izmešta iz stvarnosti.
Nakon njega, red je došao i na Vražje jezero za koje legende pripovedaju da je kolevka krilatog, crvenog konja iz čijih je nozdrva izbijala vatra. Uživanje u ovom čistom i ribom bogatom jezeru Katarina i Uroš upotpunjuju postavljanjem kampa na krovu MINI Countryman-a, ušukanom u netaktunoj divljini.

Svaki novi dan putovanja po Durmitoru nesebično im je otkrivao jedinstvene pejzaže koje su oni uspeli da ovekoveče svojim fotoaparatima, kako bi nam preneli delić svoje čarobne avanure. Zato, ne postoji razlog da i vi sebi ne priuštite takve autentične doživljaje, jer uz MINI to nikada nije bilo lakše.

ČETVRTA AVANTURA - GOLIJA

Kako zamišljate zimsku idilu? Jedan od idealnih scenarija svakako uključuje boravak na nekoj od magičnih planina prekrivenoj snegom sa pogledom na bajkovite pejzaže.

Kako je naš najpoznatiji travel par, Katarina Batuta i Uroš Višekruna, uvek u potrazi za novim avanturama, prve pahulje predstavljale su pozivnicu za odlazak na Goliju i Taru.

Zrakovi sunca, koji su se prolamali kroz taj planinski predeo, bili su određena vrsta putokaza kojim je MINI Countryman, sa 4x4 pogonom, tražio put do nezaboravnih zimskih uspomena.

Daleko od ski centara i poznatih planinskih lokacija, Katarina i Uroš uživali su u fantastičnom snowboarding-u koji ostavlja bez daha, jer su samo njihove ski-daske ostavljale uzbudljive tragove po dubokom i netaknutom snegu.

Ne samo što ih je MINI Countryman dovezao do Golije i Tare, on ih je, bespogovorno vodio na svako drugo skrovito mesto koje su želeli da istraže, krećući se hrabro i samouvereno neistraženim, snežnim planinskim putevima.

Najupečatljiviji momenti ovog putovanja pronašli su svoje istaknuto mesto u MINIxHIISHII dnevniku avantura, koje su Katarina i Uroš zabeleželi u ušuškanoj planinskoj kući uz čaj i kaminsku vatru.