ZAŠTO MONVAR VOLI SVOJ MINI ELECTRIC.

Monvar je nedavno prešao na električnu energiju u potrazi da učini svoj posao još održivijim. U slobodno vreme, naći ćete ga kako se vozi duž obale Kenta u svom MINI Electric-u, zajedno sa svojim četvoronožnim prijateljem Zigijem. Zamolili smo ga da nam kaže o svom iskustvu vožnje MINI Electric-a i zašto je tako veliki obožavatelj istog. Evo šta je imao da kaže.
MINI Priče o e-mobilnosti - Monvar - zabava tokom vožnje MINI-jem MINI Priče o e-mobilnosti - Monvar - zabava tokom vožnje MINI-jem

“Zaista je zabavno.”

"Nedavno sam se preselio u Kent da proširim svoj posao sa čajem, koji pokušavam da učinim potpuno održivim. Moj partner i ja smo oduvek voleli MINI, a ja sam veliki obožavalac filma „The Italian Job“. Čitav izgled i osećaj MINI-ja je mladalački i kul, dok je moderan MINI kompaktan, zabavan i zaista odgovara našem načinu života. MINI Electric ide korak dalje, sa svojim fantastičnim izgledom i futurističkim karakteristikama. To je savršen sledeći korak.

Posebno volim bisernu boju. Izgleda kao da menja boju, u zavisnosti od toga kako ga sunce udari. Aluminijumski točkovi, koji izgledaju kao utičnica sa tri kontakta, takođe su zaista kul. Oni na sjajan način dokazuju da je u pitanju električni automobil.

Unutar MINI Electric-a, kvalitet izrade je vrhunski. Volan mi se posebno istakao. Osećaj kože i način na koji leži u vašim rukama deluje tako prirodno. Ambijentalno osvetljenje je još jedan lep detalj – posebno svetla oko centralnog točkića. Način na koji svetla menjaju boju je tako fanki. Zaista je zabavno.”

“Vožnja u MINI Electric-u je epskog karaktera.”

"Nikada nisam vozio električni automobil pre nego što sam probao MINI Electric. Dakle, da budem iskren, nisam znao šta da očekujem. Ukratko, epski je. Kada idete na duža putovanja, Zeleni režim vožnje je odličan za očuvanje vašeg dometa. Ali, od svih režima vožnje, Sport je moj omiljeni. Čini mi se da se osećam kao malo dete koje juri po gradu!

Snaga i trenutni obrtni moment elektromotora su tako impresivni. Rukovanje je zaista osetljivo, a kočenje je takođe oštro. Mislim da je tome pomoglo regenerativno kočenje. Kada skinete nogu sa gas papučice, automobil zaista usporava. Ali trebalo mi je samo malo vremena da se naviknem na taj stil vožnje sa jednom pedalom. U stvari, celo iskustvo vožnje je super glatko.”

MINI Priče o e-mobilnosti - Monvar - prvo električno iskustvo MINI Priče o e-mobilnosti - Monvar - prvo električno iskustvo

„Tako jednostavno brzo punjenje.“

„Kada sam prvi put dobio svoj MINI Electric, preuzeo sam nekoliko aplikacija koje su mi pomogle da lociram javne punjače. Međutim, kada počnete da vozite električni automobil, svuda počinjete da primećujete punjače. Mislim da bi ljudi bili iznenađeni koliko ima punjača. Supermarketi, benzinske stanice na autoputu, tržni centri, gradske ulice – ima ih toliko, i tako je lako brzo napuniti vozilo u pokretu.

Često sam koristio brze punjače da dopunim svoj MINI Electric. Činjenica da možete dobiti do 80% punjenja za samo 30 ili 40 minuta za samo nekoliko funti je – pa – velika ušteda vremena. Odredišni punjači su takođe korisni. Uglavnom ih možete pronaći u supermarketima ili u gradskim centrima. Oni su sporiji od brzih punjača, ali to znači da ste skoro puni kada se vratite sa popodnevnog jurcanja naokolo.

Kada sam vozio svoj benzinski MINI Cooper, verovatno sam trošio oko 30 do 40 funti nedeljno na benzin. Ali, u MINI Electric-u, koštalo me je oko 14 funti za 10 dana. To je ludo jeftino, i to je bez odgovarajuće zidne kutije kod kuće.”

MINI Priče o e-mobilnosti - Monvar - tehnologija MINI Priče o e-mobilnosti - Monvar - tehnologija

„MINI Electric je prepun tehnologije.”

"Moj MINI Electric je na nivou 3 – najviši nivo opreme – tako da je prepun tehnologije. Za mene je Harmon Kardon zvučni sistem pravi vrhunac. Volim svoju muziku i uvek slušam podkastove. Kvalitet zvuka je tako čist.

Takođe je super lako povezati moj telefon sa MINI Electric-om. Čim uđete, samo se povezuje. Da budem iskren, ceo navigacioni i medijski sistem je tako gladak i jednostavan za korišćenje. Takođe je super lako postaviti sopstveni profil vozača. Čineći to, možete samo klikom na svoje ime sve da prilagodite vaša podešavanja.

Kada je reč o pomoći pri vožnji, Park Assist (Pomoć pri parkiranju) – zajedno sa svim radarima i senzorima – je od velike pomoći u malom gradu u kome živim. Odličan je za navigaciju uskim ulicama. I head-up displej: zaista je opako. Nikada ranije nisam vozio auto sa head-up displejom, ali sada kada sam ga koristio mislim da ne bih mogao da se vratim na staro. Kada imate ključne informacije tačno u vidokrugu, to znači da nikada ne morate da skrećete pogled sa puta.

Takođe volim zvuk koji proizvodi MINI Electric. Nisam siguran šta je MINI uradio, ali postoji neka vrsta „svemirske“ buke kada ubrzate! Zaista je kul i čini vožnju zanimljivijom. Ali, nije toliko glasno da guši moju muziku. To je samo veoma kul karakteristika.“