VOZNO ISKUSTVO

NAPUCANI OBRTNI MOMENT ZA GRADSKU VOŽNJU.

Spremite se da krenete. Zadržite fokus. Kad se upali zeleno, vreme je za karting. Potpuno električni MINI Cooper prkosi svim očekivanjima.
MINI potpuno električni - vozno iskustvo - dinamika vožnje

DINAMIKA VOŽNJE. SVAKAKO COOPER.

Da bismo postigli maksimalan osećaj karting vožnje, primenili smo ključne kriterijume dizajna kada smo razvijali potpuno električni MINI Cooper. Na primer, poboljšali smo dinamiku vožnje zahvaljujući niskom centru gravitacije usled mesta gde smo postavili bateriju.
Postižemo uzbudljivo MINI upravljanje optimizovanjem raspodele težine i korišćenjem direktnog odnosa upravljanja u kombinaciji sa malim volanom.
Poboljšali smo bočnu dinamiku i prianjanje optimizacijom širine pneumatika. A najnoviji hardver i softver omogućili su nam da rukovanje učinimo još razigranijim i uzbudljivijim, posebno u Go-kart režimu.

ČINJENICE O PERFORMANSAMA.

MINI Cooper E

MINI Cooper SE

Snaga

135 kW
290 Nm
160 kW
330 Nm

0-100 km/h

7,2 s 6,7 s

Vmax

170 km/h 180 km/h

Domet prema

WLTP-u

305 km
490 km
400 km
490 km

 

 

IZVANREDNA AERODINAMIKA.

Potpuno električni MINI Cooper je dizajniran od samog početka da upravlja aerodinamičkim silama na najefikasniji mogući način. Sa potpuno zatvorenim podvozjem i rešetkom, kao i njegovom glatkom, minimalističkom spoljašnjošću, već smo značajno smanjili otpor. Svi MINI točkovi su takođe optimizovani za bolju aerodinamiku. Sa tako malim otporom vetra, izuzetno je efikasan, tako da možete da vozite još više bez potrebe za dopunom.
MINI potpuno električni - iskustvo vožnje - aerodinamika
MINI potpuno električni - iskustvo vožnje - pomoć prilikom vožnje

ČUVAMO VAS OTPOZADI - KAO I SPREDA.

Uklonili smo muke oko vožnje po gradu. Gužva u saobraćaju ne predstavlja nikakav problem – sve što treba da uradite je da podesite aktivni tempomat kao opciju Driving Asistent Plus i vaš MINI će automatski pratiti vozilo ispred vas na bezbednoj udaljenosti. A asistent pri parkiranju, koji dolazi kao standard, identifikuje sva potencijalna parking mesta za vas, a zatim besprekorno manevriše na ono koje izaberete pritiskom na dugme.

POVEĆENA SIGURNOST. VIŠE UDOBNOSTI. POBOLJŠAN STANDARD.

Maksimalna zabava zahteva maksimalnu bezbednost. Potpuno električni MINI Cooper opremljen je inovativnim funkcijama koje stvaraju bezbednije okruženje tokom vožnje za vas i druge učesnike u saobraćaju. Aktivni tempomat reguliše rastojanje u odnosu na vozila ispred i stalno skenira put da bi identifikovao potencijalno opasne situacije. Upozorenje o promeni trake će vas upozoriti ako skrenete iz svoje trake. Ako vaš MINI oseti da postoji mogućnost da vas neko udari otpozadi, aktiviraće svetla za opasnost dvostrukom frekvencijom. A dinamički tempomat održava konstantnu brzinu vašeg MINI-ja umesto vas.

MINI potpuno električni - iskustvo vožnje - aerodinamika

MINI REŽIMI TOKOM VOŽNJE

Postoje tri MINI režima koje možete izabrati da biste iskoristili različite karakteristike vašeg potpuno električnog MINI Coopera i zadovoljili vaše trenutne potrebe u saobraćaju. Svaki od njih ima svoj namenski izgled.

MINI potpuno električni - iskustvo vožnje - zeleni režim MINI potpuno električni - iskustvo vožnje - zeleni režim

Zeleni režim.

Održiv, pojednostavljen i potpuno tih, ovo je izuzetno efikasan pogon koji će učiniti da vaša baterija traje izuzetno dugo.
MINI potpuno električni - iskustvo vožnje - osnovni režim MINI potpuno električni - iskustvo vožnje - osnovni režim

Osnovni režim.

Klasično i udobno MINI iskustvo vožnje sa sofisticiranim, modernim ambijentom.
MINI potpuno električni - iskustvo vožnje - Go-kart režim MINI potpuno električni - iskustvo vožnje - Go-kart režim

Go-kart režim.

Inspirisan legendarnim John Cooper Works-om, ovaj režim čini vožnju uzbudljivom, sa adrenalinskom estetikom moto-sporta.