ODRŽIVOST

NEMA POVRATKA.

MINI je već napravio značajan napredak u pogledu održive proizvodnje, ali znamo da smo još daleko od naše destinacije.

MINI potpuno električni – održivost

NAŠA POSVEĆENOST.

U MINI-ju smo posvećeni pionirskom balansu koji obuhvata MINI performanse i kultni dizajn sa zdravim ekološkim akreditivima. Ova posvećenost je rođena iz našeg delovanja. Sada nudimo potpuno prilagođeni ekološki enterijer bez kože koristeći održive, delimično reciklirane materijale. Naše 2D ravno pletivo za instrument table, panele vrata i poklopce napravljeno je od preko 90% recikliranih poliesterskih vlakana. A naši točkovi nove generacije su sada napravljeni od do 70% sekundarnog aluminijuma.

EKOLOŠKE ALTERNATIVE MATERIJALA.

Ekološka unutrašnjost je sada dostupna za MINI vozila jer sada možemo da ponudimo uzbudljive zamene za kožu. Inovativne površine sedišta napravljene od pletenog 100% recikliranog tekstila, koje pružaju isti vrhunski kvalitet i udobnost sedenja kao i koža, obezbeđuju da nema kompromisa u pogledu izgleda, osećaja i funkcionalnosti. A naši novi volani ispunjavaju sve zahtevne kriterijume kada su u pitanju izgled, habanje i izdržljivost.

MINI potpuno električni - održivost - alternative koži
MINI potpuno električni - održivost - recikliranje tkanine

RECIKLIRANJE TKANINE I TEKSTILA.

Instrument tabla i nasloni za ruke u našim vratima sada su opremljeni kvalitetnim pletenim tekstilom od recikliranog poliesterskog prediva. Prateći inovativni proces koji pretvara preko 90% recikliranih poliesterskih vlakana u 2D ravno tkanu tkaninu, mi zatim koristimo ovaj tekstil za pletene delove instrument table i panela vrata. Ovaj proces koristi oko 98% manje vode nego pamuk i smanjuje emisiju CO2 za oko 80% u poređenju sa konvencionalnom obradom poliestera.

POSTAVLJANJE OBNOVLJENOG ALUMINIJUMA NA PRVO MESTO.

Naše vodeće načelo tokom procesa dizajna i razvoja proizvoda je „najpre obnovljeno“. Do 70% prerađenog aluminijuma iz aluminijumskog otpada se koristi za felne u našim MINI vozilima nove generacije. U kombinaciji sa upotrebljenom zelenom električnom energijom, štedimo oko 90% potrebne energije u poređenju sa primarnom proizvodnjom aluminijuma. Sekundarna proizvodnja aluminijuma povezana je sa 95% manjom emisijom gasova sa efektom staklene bašte.
MINI potpuno električni - održivost - sekundarni aluminijum