DIMENZIJE

MINI NAMENJEN ZA VELIKE AVANTURE.

Vaš savršeni MINI je udaljen samo nekoliko klikova, ali mi želimo da vam pomognemo da izaberete model koji najbolje odgovara vašim potrebama. Ključni faktor koji se često zanemaruje kada se neko odlučuje za vozilo su njegove dimenzije. Poznavanje tačnih mera je više nego korisno. Interesantno i informativno takođe. Ovaj vodič je dizajniran da vam omogući da otkrijete više o novom MINI Countryman-u i da vam pruži neke razloge zašto je dobro znati navedene informacije.
MINI Countryman – dimenzije - tročetvrtinski prikaz
MINI Countryman - dimenzije- bočni prikaz

PARKINZI I GARAŽE.

Ako posedujete garažu, želite da budete sigurni da će se vaš MINI pravilno uklopiti u prostor koji imate. Svakako, nisu sve garaže iste veličine. Novi MINI Countryman je dugačak 4.433 mm, ima širinu od 2.069 mm (kod bočnih retrovizora) i visinu od 1.656 mm. Dakle, trebalo bi da se uklopi u većinu prostora, a zahvaljujući brzom upravljanju, odličnom rukovanju i zadnjim parking senzorima, manevrisanje po gradskim ulicama i parkiralištima predstavlja san svakog vozača.

11,5 M RADIJUS OKRETANJA.

Prečnik okretanja automobila je minimalni prostor koji mu je potreban za kružno skretanje (tj. polukružno skretanje). MINI Countryman ima mali radijus okretanja od 11,5 m koji obezbeđuje iznenađujuće agilno upravljanje za vozilo njegove veličine. Ovo je savršeno za upravljanje gradskim ulicama, gustim saobraćajem i uzanim prostorom – kao i kada ispravljate vozilo nakon vožnje unazad. Vozilom možete upravljati sa podjednakim samopouzdanjem i kada se suočavate sa terenom van puta sa puno krivina.
MINI Countryman – dimenzije – radijus okretanja
MINI Countryman – dimenzije – točkovi i felne

17-20-INČNI ALU TOČKOVI.

Naš asortiman elegantnih ili sportskih aluminijumskih naplataka od 17-20-inča (do 21-inča" kao dodatna oprema) će uveliko poboljšati vašu vožnju i obezbediti vašem MINI Countryman-u izuzetno hrabar, individualan izgled. Samo izaberite performanse vašeg motora, a zatim izaberite ponuđene odgovarajuće sezonske letnje ili zimske naplatke. Kao veličina opšte namene, najverovatnije će vam 17-inčni naplatci biti najsvestraniji. Ipak, veličina točka je subjektivna jer zaista zavisi od vašeg ukusa kada su u pitanju dizajn i vaši prioriteti. Konsultujte sa svojim omiljenim MINI prodavcem za više informacija – i eventualno možete da rezervišete jednu ili dve probne vožnje da biste videli i osetili razliku.