ELEKTROMOBILNOST.

električni mini - električni mini sa 3 vrata - mini se countryman

ELEKTRIFIKACIJA VOŽNJE.

Elektrifikacija pogonskog sklopa je mobilnost za budućnost. Pogledajmo različite MINI sisteme i upoznajmo neke od uobičajenih termina.

mini elektromobilnost - razdelna linija

ELEKTRIČNA VOZILA.

mini električni - električni pogon - baterija

SNAGA LITIJUMA.

Električna vozila (BEV) pune se uključivanjem u spoljno napajanje i regenerativnim kočenjem. Ne zahtevaju benzin ili dizel i ne proizvode izduvne gasova.

mini elektromobilnost - razdelna linija
mini elektromobilnost - motor - pogonski sklop i šasija

POGON.

Visokonaponska litijum-jonska baterija (1) je postavljena u obliku slova T i postavljena duž dužine poda vozila. Težište je mnogo niže nego kod MINI-ja na benzinski pogon, za poboljšanu stabilnost i okretno upravljanje.

Pojedinačni električni motor (2) nalazi se na prednjoj strani i direktno napaja prednje točkove. Proizvodi istu snagu kao 2.0-litarski Cooper S, na benzinski pogon.

Prenos i drugi integrisani elektronski sistemi (3) nalaze se na prednjem delu ispod poklopca motora novog MINI Cooper SE sa 3 vrata. Priključak za punjenje (4) nalazi se na levoj bočnoj tabli.

VOŽNJA.

Dinamičan, ali uglađen. Kompaktni sistem potpuno električnog MINI-a proizvodi izuzetno niske vibracije i omogućava vam da klizite gradom u gotovo potpunoj tišini. Brzo i direktno. Potpuno električni MINI vam daje pun obrtni momenat odmah dajući uzbudljivu okretnost, jako ubrzanje, bez prekida u menjaču i trenutan pogon.

Vožnja jednom pedalom. Gotovo u potpunosti možete voziti samo jednom pedalom. Možete ubrzati do željene brzine. A možete vratiti energiju u bateriju svaki put kada podignete nogu i krenete da se zaustavite.

mini elektromobilnost - srebrna i crna - bočni pogled


11DJ :

Potrošnja energije (NEDC kombinovana): 17,5 kWh/100km disclaimer CO2 emisije (NEDC kombinovana): 0 g/km disclaimer
siva razdelna linija

UŠTEDE.

Manje je više sa MINI Cooper SE sa 3 vrata. Radi se o jednostavnosti stvari s manje delova za servisiranje i održavanje nego kod automobila na benzinski pogon. A održavanje automobila u odličnom stanju takođe košta mnogo manje.

Saznajte više o dugoročnim uštedama troškova, dostupnim subvencijama i poreskim podsticajima.

siva razdelna linija
Potpuno električni mini - srebrno - crni - bočni pogled

MINI COOPER SE.

NAJBOLJE RAZVIJENI MINI.

od € 36.99011DJ :

Potrošnja energije (NEDC kombinovana): 17,5 kWh/100km disclaimer CO2 emisije (NEDC kombinovana): 0 g/km disclaimer
mini elektromobilnost - razdelna linija

PLUG-IN HIBRIDI.

mini električna - električna stanica za punjenje

PHEV - KOMBINOVANJE OBA ENERGETSKA SVETA.

Plug-in hibridna električna vozila (PHEV) kombinuju električni i konvencionalni pogon motora sa unutrašnjim sagorevanjem.

MINI Cooper SE Countryman All 4 daje vam 220 PS (162 kW). A tehnologija najnovije generacije baterija omogućava vam vožnju potpuno električno i bez emisije štetnih gasova. Idealno je za električnu vožnju u gradu i upotrebu motora na veće razdaljine.

Pogodno je da se „priključite“ na utičnicu kod kuće, u radnom prostoru - ili na javnoj stanici za punjenje.

mini elektromobilnost - razdelna linija
Električni MINI - motor - pogonski sistem i šasija

KONSTRUKCIJA VOZILA.

TwinPower Turbo motor ispod poklopca motora (1) pokreće prednje točkove, a rezervoar za gorivo se nalazi pozadi (2).

U čisto električnom režimu to je pogon na zadnje točkove - sa električnim motorom (3) smeštenim pozadi, koji vozi zadnji točak.Baterija i elektronski sistemi ugrađeni su ispod zadnjih sedišta (4).

VOŽNJA.

Spontana isporuka napajanja.

Trenutno ubrzanje 0-100 km/h za 7,3 sek.

Rekuperacija ili regeneracija energije kočenja. Bateriju možete napuniti prilikom kočenja ili kretanja. Energija se 'nadoknađuje' i skladišti u bateriji.

ALL4 sistem pogona na sva četiri točka.

Ovo optimizuje vuču i stabilnost u nepovoljnim vremenskim i površinskim uslovima, tako da možete brzo i precizno reagovati na promenljive situacije i teren. MINI Countryman Cooper SE može koristiti oba pogona odvojeno ili zajedno kako bi stvorio moćan pogon na sva četiri točka.

mini cooper countryman sva 4 - srebrni i crni - bočni pogled


21BS :

Potrošnja goriva (NEDC kombinovana): 2,4 l/100 km disclaimer Potrošnja energije (NEDC kombinovana): 15,2 kWh/100km disclaimer CO2 emisije (NEDC kombinovana): 54 g/km disclaimer
mini cooper countryman sva 4 - srebrni i crni - bočni pogled
MINI COUNTRYMAN PLUG-IN HIBRID.

NA PUTU UPRAVO SADA.

od € 42.25021BS :

Potrošnja goriva (NEDC kombinovana): 2,4 l/100 km disclaimer Potrošnja energije (NEDC kombinovana): 15,2 kWh/100km disclaimer CO2 emisije (NEDC kombinovana): 54 g/km disclaimer
mini elektromobilnost - razdelna linija

OSTALI EV KONCEPTI.

Dva druga koncepta električne mobilnosti mogu se naći na putu.

MILD HIBRIDI.

Regenerativno kočenje nadoknađuje energiju koja bi se obično izgubila usporavanjem i ponovo je aktivira da bi pojačalo snagu vašeg motora pomažući mu da ekonomičnije radi.

Mild hibrid ne možete direktno napuniti putem utikača kod kuće ili javnog punjača.

mini električni - električna vožnja - mini energična žuta značka
Električni MINI - motor - pogonski sistem i šasija

FUEL CELL EV - POGON NA VODONIK.

Automobile sa vodoničnim gorivnim ćelijama pokreće električni motor. Razlika je, međutim, u tome što sami proizvode električnu energiju. Dakle, za razliku od BEV-a i PHEV-a, oni ne dobijaju energiju iz ugrađene punjive baterije. Umesto toga, automobili na vodonik u stvari imaju svoju efikasnu elektranu na gorivu - gorivu ćeliju.

mini elektromobilnost - razdelna linija

ODRŽIVOST.

Naša posvećenost održivosti je najvažnija i to se može jasno videti primenom standarda u proceni životnog ciklusa vozila. počinje od korišćenih resursa, potrošnje energije, pa sve do stope recikliranja. Naš cilj je takođe postizanje održivih lanaca vrednosti recikliranim i obnovljivim sirovinama - a to uključuje i snabdevanje energijom.

Nije cilj samo upravljanje resursima, već i da odredimo uticaj CO2 za lanac snabdevanja materijalom prilikom dodeljivanja ugovora dobavljačima - i integrišemo mere duž lanca vrednosti u pogledu smanjenja emisija.

Korak po korak, naš put ka ekološki prihvatljivoj budućnosti bez emisija postaje stvarnost.

mini electric – sustainability – illustration

KO BRINE O ODRŽIVOSTI?

Međunarodna potražnja za električnom mobilnošću raste svakim danom, a sa našim održivim i inovativnim vozilima i uslugama nudimo efikasna rešenja za eMobiliti kako fizičkim tako i poslovnim kupcima. Međutim, klimatska neutralnost i mobilnost bez emisija u potpunosti će se postići samo kroz niz elektrifikovanih pogonskih tehnologija. Iz tog razloga nastavljamo da razvijamo tehnologiju gorivnih ćelija zasnovanu na vodoniku za pogonske sisteme sa niskim sadržajem ugljenika.

Ali to nije sve. Potrošačima su potrebne informacije i saveti koji im omogućavaju da shvate obim svoje potrošnje energije kako bi mogli da razumeju kako da pomognu poboljšanju životne sredine ... i uštede novac. Istovremeno, moramo sarađivati sa javnim komunalnim organizacijama kako bismo im pomogli da pronađu bolje načine za upravljanje obnovljivim resursima kako bi udovoljili zahtevima kupaca i regulatora.

mini elektromobilnost - razdelna linija
mini elektromobilnost - pregled
PUNJENJE.

KOD KUĆE I NA PUTU.

Možete da „napunite“ potrebnim „gorivom“ kada god želite - gde god da se nalazite.

mini elektromobilnost - domet
DOMET.

KAKO DA ODEMO ŠTO DALJE.

Pogledajmo glavne faktore koji utiču na domet električnog vozila.

mini elektromobilnost - ušteda

SUBVENCIJE I UŠTEDA.

ATRAKTIVNI PODSTICAJI.

Iskoristite posebne poreske olakšice, državne subvencije i kreditne mogućnosti kada pređete na električnu energiju.

mini elektromobilnost - razdelna linija