Šarmantni MINI za slatko, letnje osveženje

Šarmantni MINI za slatko, letnje osveženje

 

Od svog nastanka, MINI modeli su korišćeni u različite svrhe, pa se u skladu sa tim često menjala karoserija automobila, kako bi bila što adekvatnija nameni.

 

To je bio slučaj i sa modelom MINI Wildgoose, gde je jedan britanski proizvođač autobusa pretvorio jednostavan MINI u motornu kuću, sa svime što je dodatno neophodno. Jedna od najlepših takvih konverzija jeste MINI kombi za prodaju sladoleda jedinstvenog izgleda.

 

Iako je bilo više verzija ideje za MINI kombi za prodaju sladoleda, ova verzija je najslavnija i to sa legendarim izduženim krovom.

 

Šarmantni MINI za slatko, letnje osveženje

 

Taj modifikovan MINI kombi za prodaju sladoleda vrlo brzo je dobio nadimak „Betmobil MINI“, iako je, kako se u šali umelo reći, isporučivao sladoled umesto pravde.

 

Betmobil MINI napravljen je od klasičnog MINI pikapa – samo sa uklonjenim krovom i zadnjim delom – uz dizajnersku inspiraciju TV serijom o Betmenu iz šezdesetih godina dvadesetog veka u kojoj je glavnu ulogu glumio Adam Vest. Paralele sa Betmobilom iz serije evidentne su čak i bez potrebe da se postave jedan kraj drugog.

 

Šarmantni MINI za slatko, letnje osveženje

 

Taj originalni i jedinstveni MINI napravila je kompanija Cummins Ice Cream Vans, koja je taj specijalni kombi stvorila sedamdesetih godina dvadesetog veka. Njen osnivač, Sid Kamins, odabrao je MINI, pošto je to bilo adekvatno rešenje za kompaktan i pristupačan kombi za prodaju sladoleda.

 

Brend Kamins je 1998. godine kupio Vitbi Morison, iz Krua u Engleskoj. Vitbi Morison, još jedan legendarni proizvođač kombija za prodaju sladoleda, počeo je da radi 1962. godine, proizvodeći specijalne kombije za prodaju sladoleda po narudžbini. 

 

Šarmantni MINI za slatko, letnje osveženje

 

Iako je MINI kombi za prodaju sladoleda pronašao svoj novi dom u zbirci klasičnog nasleđa BMW Grupe, ovi MINI modeli nisu u potpunosti završili u penziji. Vitbi Morison je prethodno napravio najmanje jednu repliku MINI kombija za prodaju sladoleda za kompaniju koja je želela da doda malo šarma svom asortimanu kombija za prodaju sladoleda i pruži kupcima nešto posebno.

 

Šarmantni MINI za slatko, letnje osveženje

 

MINI kombi za prodaju sladoleda na vrhuncu slave proizveden je u više stotina primeraka i nije prodavan samo u Velikoj Britaniji, već i u inostranstvu. Sa uobičajenim habanjem i trošenjem, kao i sa sklonošću prema koroziji, prosečan životni vek od 15 godina obično je bio najviše čemu je auto mogao da se nada.

 

Međutim, MINI kombi za prodaju sladoleda bio je omiljeno vozilo mnogima, tako da i danas učestvuje na raznim događajima poput venčanja, pri čemu se dešava da neke neveste vrlo insistiraju na tome da njihov veliki dan bude upotpunjen upravo ružičastim kombijem za prodaju sladoleda.

 

Šarmantni MINI za slatko, letnje osveženje