11. Balkanska Minijada

alternativni-vodic

Tradicionalna Balkanska Minijada, u organizaciji MINI Kluba Srbije, bila je prava proslava jubilarnog 60. rođendana britanske ikone i jedanaesti put za redom je okupila najveće obožavaoce MINI brenda.

 

Dodatno naglašavajući godinu jubileja, okupilo se tačno 60 MINI vozila, sa mnogobrojnim predstavnicima MINI udruženja iz Grčke, Bugarske, Italije, Hrvatske i Slovenije. Od već tradicionalnog mesta polaska iz Beograda, u neposrednoj blizini kompanije Delta Motors, zvaničnog uvoznika i distributera MINI vozila, pokrovitelja ali i velikog prijatelja prošlih i budućih Minijada, kolona se kretala Ibarskom magistralom, preko Valjeva i Debelog brda ka Mokroj gori i Drvengradu. Krivudavi putevi Debelog brda bili su idealni za jedinstveni MINI osećaj u vožnji, te je i sam put do Mećavnika doprineo dinamičnom doživljaju ovog putovanja bez obzira na starost i već pređenu kilometražu vozila učesnika.

 

Narednog dana učesnici su uživali u vožnji do Višegrada, krstarenjem Drinom uz obilazak čuvenog Starog mosta, i družili se uz ručak u Andrićgradu. Po povratku u Drvengrad, odabranim učesnicima su uručena specijalna priznanja i nagrade, nakon čega je usledila i prava proslava uz muziku iz svih zemalja učesnica. Minijada je još jednom podsetila na jačinu MINI porodice na Balkanu.