MINI razvija koncept elektrifikovanih modela sa oznakom John Cooper Works

MINI je usredsređen na stalno širenje elektro mobilnosti i nudi nove načine uživanja u prepoznatljivoj vožnji MINI modela, a ovim se otvaraju i nove mogućnosti za brend John Cooper Works. Arhitektura budućih MINI vozila povezaće dobro poznate izuzetne performanse i istinsko uživanje u vožnji na električni pogon, uz sve modele sa motorima sa unutrašnjim sagorevanjem.

JCWMINI je već ostvario značajan napredak kada se govori o elektro mobilnosti. MINI Cooper SE Countryman ALL4 plug-in hybrid model (prosečna potrošnja goriva: 2.0 – 1.7 l/100 km; prosečna potrošnja električne energije: 14.0 – 13.1 kWh/100 km; prosečna emisija CO2: 45 – 40 g/km) zaokružila je prodajnu brojku svih električnih modela brenda na pet procenata. Nakon ostvarenog uspeha potpuno električnog modela MINI Cooper SE (potrošnja goriva: 0.0 l/100 km; ; prosečna potrošnja električne energije: 16.8 – 14.8 kWh/100 km; prosečna emisija CO2: 0 g/km), udeo u prodaji, za samo nekoliko meseci dupliran je na skoro deset procenata. Na osnovu ovog iskustva, usmeren na tehnologije budućnosti, MINI se priprema za sledeći korak u razvoju svojih elektrifikovanih modela sa oznakom John Cooper Works.

 

JCW

 

 

MINI Electric nam je pokazao da se užitak u vožnji tipičan za naš brend i elektro mobilnost mogu sasvim lepo kombinovati,” kaže Bernd Kerber, direktor MINI brenda. “Kucnuo je čas da strast ka performansama brenda John Cooper Works prevedemo u elektro mobilnost. Zato i radimo na razvoju koncepta električnih John Cooper Works modela.

JCW

 

 

Aktuelna usredsređenost i rad na razvoju MINI John Cooper Works Electric pokazuje koliko je elektro mobilnost važna za pravac u kom će se brend razvijati u budućnosti - cilj je jedinstveni spoj održivosti, performansi i strasti. “ Modeli John Cooper Works sa konvencionalnim SUS motorima zadržaće važnu ulogu kako bismo bili sigurni da se bavimo željama i potrebama zaljubljenika u performanse širom sveta,” kaže Bernd Kerber. “Uz ovu posvećenost performansama električnih modela, sada smo u jedinstvenoj prilici da izoštrimo karakteristični profil brenda John Cooper Works.”

JCW
JCW
JCW