MINI Electric kolekcija za MINI Cooper SE

  

 

MINI Cooper SE

 

 

U martu ove 2021, MINI Cooper SE (prosečna potrošnja goriva: 0.0 l/100 km; prosečna potrošnja struje: 17.6 - 15.2 kWh/100 km prema WLTP, 16.1 - 14.9 kWh/100 km prema NEDC, prosečne emisije CO2 od 0 g/km) donosi novotarije u svet uživanja u električnoj mobilnosti koje se odnose na potpuno nove dizajnerske detalje i novu opremu. Nova kolekcija MINI Electric otkriva novu scenu za ovaj model potpuno električnog pogona u okviru britanskog premijum brenda. Posebna edicija donosi kombinaciju novih detalja koji treba da istaknu najnovije izdanje s oznakom MINI, od kojih ističemo redizajnirani prednji kraj i višebojni Multitone krov, uz ekskluzivne detalje vrhunskog kvaliteta u kabini i na spoljašnjosti.

 

 

 

MINI Cooper SE

 

 

Dizajnerski jezik je svedeniji i ogleda se u okruglim prednjim svetlima i šestougaonoj, istaknutoj maski hladnjaka kao tipičnom dizajnerskom detalju koji ističe prednji kraj modela MINI Cooper SE. Paket opreme u ovoj posebnoj ediciji donosi nove boje karoserije, poput metalik nijanse Island Blue, premijerno predstavljene samo za model MINI Cooper SE. Alternativno, dostupna je i metalik nijansa Rooftop Grey. Kolekcija MINI Electric uključuje i višebojni Multitone krov, potpuno jedinstven za modele koji bi da se takmiče sa MINI modelima. Potpuno nova tehnika nanošenja boje u postrojenju u MINI Oksford, donosi fascinantne prelive od nijanse San Marino Blue do Pearly Aqua i Jet Black, ovaj put sa obojenim prednjim i zadnjim stubovima.

 

Pojava je izražajnija uz ekskluzivni dizajn poklopca motora i ukrasne trake kao i, suptilne prelaze, koji se savršeno uklapaju u stilizovani višebojni krov. Crne kape retrovizora, lagani alu točkovi od 17-inča iz kolekcije MINI Electric sa Piano Black elementima spoljašnjosti u visokom sjaju, maska hladnjaka, prednja i zadnja svetlosna grupa, MINI logotip, oznaka modela pozadi, kvake na vratima i bočni ukrasi, jasno daju do znanja o kakvom se sportisti radi.

 

 

MINI Cooper SE

 

 

Pored navedenog, kolekcija MINI Electric donosi i Adaptivna LED prednja svetla sa funkcijom matriks za duga svetla, ukrasne pločice na pragovima vrata sa logotipom MINI Electric, sportska sedišta u nijansi Light Grey u kombinaciji tekstil/koža, potpuno nove obloge i površine entrijera MINI Yours Aluminium i nebo krova u anthracite nijansi. Rafinirani karakter i premijum kvalitet enterijera naglašen je sportskim nappa kožnim upravljačem, sa logotipom MINI Electric koj se može naći samo u ovom izdanju modela.

 

Kolekcija MINI Electric donosi posebnu, ekskluzivnu mogućnost uživanja u vožnji sa nultom emisijom gasova. Električni agregat od 135 kW/184 ks je veoma spontan i potentan, a specifična podešavanja šasije za ovaj model obezbeđuju nisko težište koje modelu MINI Cooper SE omogućava da pokaže svu onu agilnost koju oznaka MINI uvek garantuje. Visokonaponska litijum-jonska baterija postavljena je duboko u podu vozila i omogućava domet od 203 do 234 kilometra obračunato u skladu sa WLTP standardom.

 

 

MINI Cooper SE

  

 

Potpuno novi paketi opcione opreme donose još veći komfor, bolju povezanost i bogatije funkcije sistema za asistenciju vozaču i mogu se videti samo u modelu MINI Cooper SE. Grejanje volana funkcija je koja se po prvi put nudi a treba da obezbedi veći komfor tokom hladnijih dana. Standardni deo opreme za model MINI Cooper SE obuhvata i paket Connected Navigation. Paket pod nazivom Connected Navigation Plus uključuje Head-Up displej, punjenje telefona bežičnim putem (Wireless Charging), usluge Concierge i druge funkcije iz opcije MINI Connected XL.

 

 

MINI Cooper SE

  

 

Sistem za upozorenje pri napuštanju trake - Lane Departure Warning – deo je paketa za Asistenciju vozaču koji vibriranjem upravljača upozorava vozača da nehotično napušta saobraćajnu traku. Nove funkcije asistencije u okviru dodatnog paketa uključuju aktivni tempomat, od sada sa Stop & Go funkcijom. Funkcija omogućava sistemu da po potrebi zaustavi MINI Cooper SE. Sve što je nakon toga potrebno je lagani dodir na papučicu gasa i vozilo će se pokrenuti i nastaviti uz nadzor sistema za automatsku kontrolu brzine i razdaljine.