Otvoren za nove stvari: MINI Cabrio

MINI kabriolet

 

 

Potpuno nova paleta boja i veoma ekspresivna nijansa spoljašnjosti Zesty Yellow, u novom izdanju četvoroseda sa otvorenim pogledom na nebo donosi još stila prepoznatljivog u premijum segmentu malih automobila. Nove završne obloge enterijera i paketi opreme omogućavaju ciljanu, još izraženiju personalizaciju vozila.

 

Proleće već kuca na vrata. Jedan posebno atraktivan predznak toplog vremena već se nalazi na ulicama. Novi MINI Cabrio predstavljen je tržištu u svom prepoznatljivom, tipično ekstrovertnom stilu i namenjen je uživanju u vožnji dokazujući da i u malom automobilu užitak u vožnji može biti vrhunski. Svedenim dizajnom, britanski proizvođač premijum modela, ističe jedinstvenu harizmu ovog četvoroseda sa otvorenim krovom. Detalji osvežene spoljašnjosti posebno su intenzivirani novim bojama karoserije dok je varijanta Zesty Yellow ekskluzivno dostupna samo za MINI Cabrio.

 

Energična, svetlo žuta nijansa ističe živahnu pojavu MINI Cabrio modela. S prednje strane vozila posebno krasi deo branika predviđen za prednju registarsku tablicu i nije više u crnoj boji već je u boji karoserije vozila. Jezik koji su dizajneri koristili je minimalistički jer se sada sve više usmerava na isticanje standardnih karakteristika brenda. Šestougaona maska hladnjaka je veća i upadljivija, dok se crna kućišta oko okruglih svetala brinu za još veću izražajnost prednje svetlosne grupe. LED svetla su sada standardna, i vode računa da put ispred bude još bolje osvetljen. Prednja svetla za maglu ustupila su mestom vertikalnim usisnicima vazduha za vazdušne zavese.

 

MINI kabriolet

 

 

Preciznim modifikacijama izmenjen je izgled bočnih stranica, a lukovi točkova sada imaju nove konture. Pored toga, bočni indikatori integrisani u redizajniranim otvorima takođe su postali LED. Zadnji kraj vozila jasnih, čistih površina upotpunjen je atraktivnim LED svetlima u prepoznatljivom obliku britanske zastave.

 

MINI Cabrio predstavlja spoj praktičnih funkcija i entuzijazma začinjenog posebnim užitkom u vožnji svojstvenim za Cabrio modele. Električni mehanizam pokretnog krova veoma je tih, posebno kod modela koji imaju meki krov, sekvenca otvaranja ili zatvaranja traje samo 18 sekundi. Meki krov se može aktivirati i u vožnji, do brzine od oko 30 km/h. Kada je potrebna samo manja doza svežeg vazduha i sunca, meki krov se moće povući za 40 centimetara i ova funkcija je dostupna u vožnji, na svim brzinama.

 

 

MINI kabriolet

 

 

Najnovija generacija MINI Cabrio modela stiže s ponudom od tri varijante agregata snage u opsegu od 75 kW/102 KS do 131 kW/178 KS. Benzinski motori, bilo da su tro ili četvorocilindrični, sadrže najmodernije MINI TwinPower Turbo tehnologije i ispunjavaju Euro 6d emisione standarde. U ponudi modela možete pronaći i ekstremnog sportistu, MINI John Cooper Works Cabrio (kombinovane potrošnje goriva: 7.4 - 7.1 l/100 km prema WLTP sistemu obračuna, 7.4 - 7.1 l/100 km prema NEDC metodologiji; prosečne emisije CO2: 167 - 161 g/km prema WLTP sistemu obračuna, 169 - 163 g/km prema NEDC metodologiji). Zahvaljujući ovakvim karakteristikama, povetarac se brzo pretvara u oluju. Četvorocilindrični agregat od 170 kW/231 KS omogućava ubrzanje od 0 do 100 km/h za 6.6 sekundi. Uparen sa opcionim 8-stepenim Steptronic menjačem, isti sprint završi nešto brže, za samo 6.5 sekundi.

 

MINI kabriolet

  

 

MINI Cabrio ne samo da je originalan u svom segmentu već predstavlja jedini model sa otvorenim krovom u premijum segmentu malih automobila koji je uz sve to i istinski jedinstven. Njegov ekskluzivni karakter može se dodatno nadograditi novim dizajnerskim opcijama i paketima opreme. Pored pomenute boje karoserije Zesty Yellow, kupce čekaju još nove dve boje, Rooftop Grey metalik i Island Blue metalik. Ponuda ultralaganih alu točkova uvećana je za pet novih verzija točkova. Alu točkovi od 17-inča su Scissor Spoke dizajna, i prethodno su bili dostupni isključivo za model MINI Cabrio Sidewalk, dok su točkovi od 18-inča sada dvobojni u Pulse Spoke koncentričnom dizajnu.

 

MINI kabriolet

  

 

Novi dodaci i paketi opreme omogućavaju dodatnu personalizaciju Cabrio modela. Svi paketi su harmonično usklađeni po dizajnu i funkcionalnosti; Classic Trim, MINI Yours Trim i John Cooper Works Trim jasno ističu različite stilove i karakter MINI Cabrio modela. Posledično, paketi opreme sa funkcijama koje su usmerene na komfor, sisteme za asistenciju i povezanost, osmišljeni su sa ciljem da ispune svaku želju novog vlasnika.