DIZAJNERSKI MINI KEJT MOS

 

Legendarni MINI je 1999. godine proslavio svoj 40. rođendan, a tom prilikom pokrenut je i projekat u okviru kog su angažovane javne ličnosti, koje su imale priliku da dizajniraju MINI po svojoj meri.

 

Taj jubilej MINI je obeležio u svom jedinstvom stilu, što je rezultiralo proizvodnjom unikatnih MINI automobila za pamćenje.

 

MINI x Kate Moss

 

Jedan takav MINI automobil, intrigantnog izgleda, dizajnirao je niko drugi do britanski super model Kejt Mos.

 

Inspirisana praznikom „Noć veštica“, ali i „paučinastom“ čipkanom haljinom koju je nosila na jednom prijemu u Njujorku 1997. kreirala MINI koji, kako sama navodi „sija predivno kao srebro na jutarnjoj rosi“.

 

DIZAJNERSKI MINI KEJT MOS

 

Ova modna legenda ima specijalan odnos sa MINI automobilima, u trenutku realizacije projekta, MINI je vozila i privatno, što je ostalo praksa i godinama kasnije. Koliko joj MINI bend znači govori i činjenica da je sopstveni MINI Cooper poklonila ćerki kao njen prvi auto.

 

MINI x Kate Moss

 

U jeku proslave četiri decenije postojanja MINI-ja, Kejt Mos je isticala da je MINI simbol britanskog dizajna koliko i telefonska govornica ili poštansko sanduče. 

 

MINI x Kate Moss

 

Kada su je upitali zašto je dizajn tog automobila toliko dugovečan, njen odgovor je glasio da je on „funkcionalan, praktičan, ekonomičan i lep.“ To je tvrdnja koju je teško osporiti, jer se MINI trudio da te osobine zadrži kao ključne za identitet brenda u periodu od preko 20 godina koliko je od tada prošlo.