MINI Cabrio: budućnost ga spremno deočekuje

dam Image

Uspešna priča koja prati MINI Cabrio se nastavlja! Rad na razvoju naslednika jedinog četvoroseda sa otvorenim krovom u premijum segmentu malih automobila je „gotova stvar“. Predstavljanje novog elektrifikovanog modela javnosti zakazano je za 2025. godinu. "MINI Cabrio ima veliku i izuzetno vernu bazu zaljubljenika. U prilog ove izjave govori i ogromna potražnja za najnovijim, upravo osveženim modelom," kaže Bernd Kerber, Direktor brenda MINI. "Čvrsto smo uvereni u uspeh koncepta ovog modela za budućnost."

 

Najnovija edicija MINI Cabrio modela, predstavljena je pre nekoliko nedelja i donosi dodatnu dozu privlačnosti i zadovoljstva u vožnji pod otvorenim nebom, tipičnu za ovaj brend. Čiste, pojednostavljene linije dizajna donose još viši nivo harizmatičnosti i ekstravagancije, posebno u nijansi karoserije Zesty Yellow izrađenoj i dostupnoj isključivo za MINI Cabrio. Prepoznatljive odlike dizajna i efektni detalji ovog MINI modela sa otvorenim krovom dodatno ga ulepšavaju. Šestougaona maska hladnjaka je najveća ikada, standardna LED prednja svetla su redizajnirana a isti je slučaj i sa bočnim Side Scuttles detaljima, potkrila lukova točkova dobila su nove obrise, a zadnja svetla upečatljiv izgled u dizajnu britanske zastave i sve to u standardnom paketu opreme.

 

Osveženog izgleda, novih paketa standardne i opcione opreme i inovativnog operativnog sistema, MINI Cabrio nastavlja svoju uspešnu priču, započetu pre skoro tri decenije. Nakon prototipa prikazanog na Sajmu automobila u Birmingemu, Velika Britanija, 1992. viđena je veoma entuzijastična reakcija kod publike, te je Cabrio verzija, po prvi put, dodata paleti klasičnih MINI modela. Čak je i nakon potpunog osveženja izgleda modela ovog brenda, na zahtev javnosti, Cabrio ostao deo palete uz svoj puni doprinos stilu svojstvenom samo za MINI. Od 2004, kombinacija karting osećaja u vožnji pod otvorenim nebom oduševljava veoma pronicljivu ciljnu grupu širom sveta. Povremeno je četvorosed sa spuštenim krovom i MINI znakom bio najprodavaniji Cabrio na svetu.

 

Aktuelni MINI Cabrio je istinski jedinstven model sa pokretnim krovom u segmentu premijum malih automobila. Tri podjednako snažna i efikasna motora sa MINI TwinPower Turbo tehnologijom daju svoj puni doprinos ukupnom uživanju u vožnji. Model MINI John Cooper Works Cabrio (prosečne potrošnja goriva: 7.4 - 7.1 l/100 km prema WLTP merenju, 7.4 - 7.1 l/100 km prema NEDC merenju; prosečne emisija CO2: 167 - 161 g/km prema WLTP merenju, 169 - 163 g/km prema NEDC merenju), i svojim motorom snage od 170 kW/231 KS čini da vetar još snažnije mrsi kosu.  

 

MINI Cabrio je posebno popularan na nemačkom tržištu, zatim ga slede američko i britansko tržište. U prethodno navedenim zemljama, ali i u drugim regionima širom sveta, novost o planiranom nastavku proizvodnje ovog istorijskog modela izazvala je senzaciju. "Prošle godine u Nemačkoj, bezmalo svaki peti prodati MINI bio je „sa spuštenim krovom“, onim kupcima koji biraju zabavu u vožnji pod otvorenim nebom," kaže Bernd Kerber. "Ovim je praktično pokazano s kolikim entuzijazmom MINI zajednica želi da vidi ovako koncipiran automobil i u budućnosti."