MINI - Energija razlika.

MINI - Energija razlika.

 

Dizajnerka Hana Tajima (36) je odrasla u Engleskoj, studirala je u Tokiju, nakon čega se odselila u Maleziju. Postala je poznata po povratku u Englesku, kada je počela da piše blog o modi. Tokom 2015. godine sarađivala je sa japanskim brendom Uniqlo na svojoj prvoj kolekciji, a njihova uspešna saradnja se nastavila i kasnije. Ubrzo nakon toga, preselila se u Njujork koji joj je pružio potpuno nova životna iskustva.

 

Međutim, tokom pandemije Hana napušta i Njujork i nastavlja život u Kingstonu. Svojim elegentnim MINI Cooper-om sa 5-oro vrata često putuje van grada, a za svoj MINI kaže da je savršeni izbor za sve oni koji vode dinamičan način života. U njenom voljenom automobilu ima mesta i za psa-ljubimca koji je prati u svim njenim avanturama.

 

mini enrgija razlika

 

Prva stanica na koju nas je Hana povela je Bruklin i njen omiljeni kafe gde se okupljaju mladi intelektualci. Za sebe kaže da nije isključivo dizajner, već i muzičarka i vizuelna umetnica, a da je kroz njen umetnički put vodi apsolutna želja i odlučnost da konstantno istražuje svet i da je to suština njenog stvaralaštva.

 

Moda koju Hana stvara je posebno popularna kod mladih žena širom sveta. Taj uspeh duguje modnoj grupi Uniqlo i njenoj globalnoj mreži filijala. Radeći za ovaj brend, Hana je tokom posladnjih godina definisala potpuno nov, raznolik internacionalni izgled koji se odlično prodaje.

 

mini energija razlika

 

Kroz svoje kreacije ona pokušava da izbalansira kulturne uticaje istoka i zapada, kombinujući estetiku i jedne i druge strane. Kao tajnu svog uspeha navodi postojanje nekoliko kultura paralalno u njenom životu, te da u svakoj od njih nastoji da pronađe ono najbolje i posebno.

 

Hana ističe da voli jednostavnost i jasnoću što je odlika japanskog pristupa, ali da u svom umetničkom izrazu ima i buntovnu stranu koju je razvila tokom svog detinjstva i boravka u Engleskoj. Inspiraciju pronalazi u ljudima iz svog okruženja koji joj otkrivaju nove vidike.

 

U poslednje vreme, Hana otkriva još jednu stast, a to je pravljenje grnčarije, a ljubav prema ovom zanatu nosi iz svoje porodice. Kao neko ko oseća posebnu povezanost sa tkaninama, kamenjem i raznim drugim materijalima, posebno je oduševljena mekim, kožnim sedištima u svom MINI-ju.

 

mini energija razlika

 

Hanin partner, Spenser Zahn, je uspešan muzički producent, a iz ljubavi se rodila i jedna nova strast, a to je zajedničko stvaranje muzike. Tako da se Hana oprobala i u tom umetničkom pravcu pevajući i svirajući klavir, dok je Spenser zadužen za kontrabas. Sve autorske pesme ovaj par postavlja na spotifaj pod umetničkim imenom Yuka Ren. Haha i Senper su nedavno objavili i novi muzički album u pop maniru koji često slušaju u svom MINI-ju preko zvučnika koji ih vode u drugu galaksiju.

 

Kroz svoje stvaralaštvo Hana ima za cilj da pokaže koliko je ceo svet u isto vreme povezan, ali i koliko je važno ostati veran sebi.