MINI – Koncept radosti

MINI – Koncept radosti

 

Dovoljno je da provedete samo nekoliko minuta sa višestruko nagrađivanom umetnicom Morag Myerscough da biste uvideli njenu ogromnu pozitivnost i filozofiju radosti kojom je prožet njen umetnički rad.

 

MINI dizajnersko putovanje sa Moragom je počelo na londonskom festivalu dizajna, gde je MINI učestvovao kao partner manifestacije, ali i na projektu ove umetnice koja slavi „magičnu budućnost Londona“.

 

Od samog početka saradnje bilo je evidentno da MINI i Morag imaju mnogo toga zajedničkog posebno kada je reč o kreiranju fantstičnih ideja. 

 

MINI - Koncept radosti

 

Moragina energična festivalska instalacija pod nazivom „Drago mi je da smo se ponovo upoznali“ kombinuje upečatljive geometrijske oblike, živahne boje i pozitivne vibracije sa novim MINI Countryman-om i potpuno električnim MINI Cooper-om.

 

Njena misija bila je da kreira senzorno putovanje u električnu budućnost gde automobili, priroda i ljudi postoje u harmoničnom okruženju – slično onome na čemu i sam MINI radi.

 

Morag je više od dizajnera, umetnika i kreatora – ona je neko ko ume da nasmeje ljude i da širi pozitivnost i baš zato su MINI i ona savršeni partneri.

 

MINI - Koncept radosti

 

Njena filozofija je stvaranje sreće i osećaja pripadnosti. „Moj rad se uglavnom odnosi na pronalaženje načina za negovanje osećaja pripadnosti u novim zajednicama i stvaranje okruženja koje donosi radost. To mi je veoma važno.”

 

Svako iskustvo koje Morag stvori je dizajnirano tako da se oseti inkluzivnost, bez obzira na okolnosti. Ta filozofija zasnovana na stvaranju sreće i pripadnosti podudara se sa MINI-jevim sloganom BIG LOVE.

 

Shodno tome, sve je u širenju dobrih vibracija, stvaranju inkluzivne zajednice i stvaranju sveta boljim mestom kroz saradnju koja zagovara održivost i raznolikost.

 

„U MINI zajednici primetno je koliko vlasnici vole svoje automobile i ukoliko vide nekoga u drugom MINI-ju, mahnu im. MINI ima tu energiju. To je prava snaga brenda – da se svi osećaju kao da su deo jedne celine. Zaista mislim da je to fantastično." 

 

mini koncept radosti

 

Bilo da se identifikujete sa MINI zajednicom ili onom koja je fokus Moragovog rada, taj osećaj inkluzivnosti zaista širi veliku ljubav.

 

Morag je zavolela MINI nakon prve vožnje. „Oduvek sam volela MINI jer je cool. Moj prvi auto je klasični MINI i to mi je bila apsolutno omiljena stvar.”

 

Ono što, pored ostalog, danas vezuje MINI i Morag nije samo stvaranje osećaja zajedništva, već i usmerenost ka održivoj budućnosti.

 

Iza Moraginog rada stoji inspirativan osećaj sreće i pozitivnosti koji je nemoguće ignorisati, a i sama Morag kaže: „Kada krenete u izradu projekta sa radošću, to se oseti i u samom radu. Cilj je uvek isti – strvarti ono što ljudima mami osmeh na lice.”