MINI Multitone krov

Tri boje, tri krova, beskrajna individualizacija

Novi element dizajna, jedinstven u konkurentnom okruženju, nudi se za MINI 3-vrata, MINI 5-vrata i MINI Clubman. Inovativni proces farbanja u MINI fabrici u Oksfordu omogućava dizajn krova u tri boje, što daje vizuelni naglasak u tipičnom stilu za vrhunski britanski brend.

 

mini vision urbanaut

 

MINI ima dugu tradiciju raznovrsnosti u bojama. Kontrastne završne farbe za krov nekada su pomogle klasičnom Miniju da postigne posebno izražajnu pojavu i nastavile su da pružaju privlačne vizuelne akcente u različitim tonovima boja od lansiranja modernog MINIJA pre 20 godina. Sa ekskluzivnim Multitone krovom, individualizacija MINI eksterijera koja se može postići bojama sada dobija sasvim novu dimenziju. Prvi put, inovativni proces farbanja vlažno-na-vlažno koristi se u MINI fabrici u Oksfordu, Ujedinjeno Kraljevstvo, za stvaranje trobojnog dizajna za krov vozila.

 

Pionir u inovativnoj formi krovnog dizajna jeste MINI Cooper SE (kombinovana potrošnja energije: 17,6 – 15,2 kWh/100 km prema WLTP, 16,9 – 14,9 kWh/100 km prema NEDC). Prvi put, Multitone krov je ponuđen kao deo MINI Electric kolekcije, za potpuno električni model britanskog vrhunskog brenda, predstavljen zajedno sa svetskom premijerom najnovije edicije MINIJEVIH modela malih automobila. U međuvremenu, Multitone krov, koji je jedinstven u svetu kad je u pitanju masovna proizvodnja automobila, dostupan je kao opcionalni dodatak kako za vrhunske male automobile MINI 3-vrata i MINI 5-vrata, kao i za MINI Clubman, koji je uspešan u segmentu vrhunskih kompakta.

 

dam Image

 

Ključni vizuelni element novog dizajna jeste tekući gradijent između tri tona boje odabrane za Multitone krov. Od tamne San Marino Blue na prednjem delu krova vozila, kolorna šema blago prelazi u Jet Black na zadnjem delu. Jedinstvena estetika stvorena ovim kolornim gradijentom ujedno je lako prepoznatljiva sa opcionalnim panoramskim staklenim krovom, kao i sa opcionalnim krovnim šinama. Kolorna šema Multitone krova formira međuigru koja je privlačna, koliko i harmonična sa gotovo svim završnim bojama karoserije dostupnim za MINI 3-vrata, MINI 5-vrata i MINI Clubman. Stoga je dostupna u kombinaciji sa svim bojama eksterijera osim Chili Red uni i British Racing Green metaliziranim varijantama, kao i Indian Summer Red metaliziranom dostupnom za MINI Clubman.

 

dam Image

 

Sa kontrastnom bojom za krov, karakteristična trodelna podela MINI karoserije posebno je snažno izražena. Horizontalna struktura karoserije vozila, staklena putnička ćelija i krov čine princip dizajna karakterističan za ovaj brend. Dizajn krova postaje izraz ličnog stila. Zavisno od varijante modela, kontrastne završne boje su bela, crna i srebrna, ponuđene kao opcionalna oprema iz fabrike. Crveno obojeni krov takođe je dostupan za John Cooper Works modele. Pored toga, ponuda MINI Original aksesoara obuhvata ukrase za krov u raznim dizajnima – od britanske do trkačke zastave – za modifikovanje.

 

dam Image

 

Širenje ponude kontrastnih završnih boja, tako da obuhvati i Multitone krov, omogućeno je uvođenjem nove vrste tehnike farbanja u britanskoj MINI fabrici u Oksfordu. Tamo, svetla boja Pearly Aqua najpre se nanosi na krov odgovarajuće konfigurisanog vozila. U sledećim koracima, San Marino Blue se nanosi na prednji deo krova, a Jet Black na zadnji, tako da stvaraju tekući kolorni prelaz karakterističan za Multitone krov. Inovativni proces farbanja potpuno je integrisan u automatizovani proces proizvodnje MINI fabrike u Oksfordu. Bez obzira na to, dolazi do manjih odstupanja u kolornoj šari usled uslova okruženja, pa tako svaki MINI sa Multitone krovom već dobija karakter jedinstvenog primerka zahvaljujući procesu farbanja u fabrici.