Sjajan u svakom trenutku - MINI osvojio nagradu za dizajn „Autonis“ za 2018. godinu

mini_nagrada_za_dizajnNedavno restilizovani, mali automobil, koji jednostavno ne možete da ne primetite, nakon glasanja čitalaca časopisa „Auto, motor und sport“ odneo je pobedu u klasi te time i nagradu „Autonis“. Trenutno izdanje MINI vozila, koje je revidirano početkom godine, tako je ponovilo uspeh britanskog originala u segmentu vrhunskih malih automobila iz 2014. kada je MINI, takođe, osvojio nagradu „Autonis“.

 

Časopis je zatražio od svojih čitalaca da po 18. put glasaju za najlepše automobile u 2018. godini. Čitaoci su mogli da biraju između 95 modela u deset kategorija. Nominovani su novi modeli i revizije, koje su se pojavile na nemačkom tržištu u proteklih dvanaest meseci. U klasi „malog automobila“, MINI je pobedio daleko ispred svojih pet konkurenata sa čak 30,3 posto glasova.

 

Stilski prefinjen dizajn učinio je novi MINI još atraktivnijim i od njega napravio omiljeno vozilo glasača. Novodizajnirani LED farovi i LED zadnja svetla sa karakterističnim dizajnom britanske zastave donose nepogrešivo prepoznatljivu pojavu. Boje Emerald Grey metalik, Starlight Blue metalik i Solaris Orange metalik uključene su u program boja. Prošireni raspon aluminijumskih točkova, Piano Black opcija eksterijera sa crnim okvirima za farove, rešetka hladnjaka i zadnja svetla, dostupni su prvi put, kao i nova kožna oprema, površine enterijera i linije boja za enterijer – sve to širi mogućnosti personalizacije MINI vozila pretvarajući ga u potpuno jedinstven primerak.