MINI predstavio svoj alternativni vodič kroz Beograd

alternativni-vodic

18. oktobar, Beograd


U okviru projekta MINI Srbije MINI WAS HERE, juče je održana promocija prvog MINI alternativnog vodiča kroz Beograd u event centru Karbon. Gosti su imali priliku da pogledaju izložbu fotografija i saznaju kako MINI “vidi” Beograd.


U Alternativnom vodiču kroz Beograd našla su sva ona mesta koja okupljaju “urbanu gradsku ekipu”, one koji poznaju svaku krivinu ovog grada, baš kao što je poznaje i MINI. I MINI i Beograd vremenom su se menjali i oblikovali da bi postali ono što su danas, a baš kao i izgled beogradskih ulica, dizajn MINI automobila oduvek je bio jedinstven i prepoznatljiv.


Tokom svih perioda kroz koje je prolazio, jedna odlika ovog grada nikada se nije promenila - Beograd čine ljudi. Oni su nosioci pravog duha ovog grada, o kojem stranci tako često pričaju. U saradnji sa prijateljima, koji stoje iza instagram stranice @industrial_interior, MINI je odabrao četiri posebna Beograđanina koji su ga proveli kroz gradske lokacije, koje po njihovom mišljenju zaslužuju da se nađu na mapi alternativnog Beograda. Uz to, ispričali su priču koja stoji iza njihove odluke odabira baš tih mesta. MINI vodiči su mladi, nezavisni i inovativni ljudi, koji su svoj uspeh ostvarili u oblastima kreativnih industrija, ali svojim izborom nikada nisu postali „mainstream“. Odrastali su devedesetih, kada je Beograd bio mnogo drugačiji nego što je sada, i deo su subkulture, koja je bila kolevka onoga što je beogradska alternativna scena danas. Ali pre svega oni su ljudi koji vole svoj grad.


Gostima su kroz Vodič ispričane četiri potpuno različite priče o Beogradu, Beograđanima i ponekoj Beograđanki. Mnogi su se setili na koliko načina je naš grad lep, podsetili su se lepih i kultnih, a i nekih ne tako lepih beogradskih momenata. MINI će nastaviti rad na ovom projektu i novim vodičima koji će mu na sebi svojstven način predstaviti „svoj“ Beograd.