MINI soba sa pogledom

MINI soba sa pogledom

 

Peti rođendan mog sina otvorio je priliku za novu avanturu. Pepe je poželeo da ide na kampovanje i zato smo se uputili u Španiju našim MINI Countryman plug-in hibridom i to sa šatorom na krovu. Naš plan je da istražimo obale Andaluzije, počevši od Sevilje. 

 

MINI soba sa pogledom

 

Putujući tako, u Kadizu pravimo kratku pauzu. Sunce kupa svetle gradske zgrade toplom svetlošću. Pepe i ja se divimo katedrali, te šetamo ulicama istorijskog centra grada dok ližemo sladoled.

 

Potom smo lagano krenuli do kampa u Tarifi. Dok parkiram MINI Countryman, sunce nestaje u Atlantiku kao džinovska crvena pomorandža. Sada se suočavamo sa velikim izazovom, a to je da kao početnici u svetu kampovanja podignemo šator.

 

Međutim, zahvaljujući efikasnom i jendostavnom sistemu, MINI-jev šator se postavlja gotovo bez moje pomoći. U roku od dva minuta, naš dom se diže u nadolazeću noć. 

 

MINI soba sa pogledom

 

Krovni šator je opremljen prelepo mekim dušekom. Ima mrežasti prozor napred i jedan pozadi koji se može otvoriti rajsferšlusom. Otkopčavamo prednju stranu šatora koji nam pruža savršeni pogled na more.

 

Tokom narednih nekoliko dana, moj dečak sa entuzijazmom istražuje novu lokaciju, iznova i iznova. Gledam svoje dete i radujem se svakom minutu koji ćemo provesti zajedno u našem AirTop-u. 

 

MINI soba sa pogledom

 

Razvijamo rutine - baš onako kako to rade pravi kampisti, zar ne? Kuvamo špagete na plinskom šporetu; idemo u šetnju do plaže posle jela; ušuškavamo se u šatoru nakon naših dugih šetnji.

 

Tokom narednih nekoliko dana idemo na izlete na razne plaže; posmatramo surfere i vozimo se do jedne od najvećih peščanih dina u Španiji. MINI Countryman nas bezbedno prevozi preko bilo kog terena, bez klizanja na peskom prekrivenim putevima. 

 

MINI soba sa pogledom

 

Poslednjeg dana se budimo rano. Sedimo u pesku i gledamo u izlazeće sunce. Dok sklapam naš krovni šator, osećam se sentimentalno. Shvatam da će mi nedostajati MINI Countryman i naše noći provedene u kampovanju u šatoru.

 

Uzimam sina u naručje i poslednji put gledamo na uzavreli Atlantik. On i ja u šatoru, iznad nas samo zvezde. Napravili smo uspomene koje ćemo pamtiti zauvek.