MINI X MAUL COSPLAY

MINI X MAUL COSPLAY

 

Ben Bergman je jedan od najpoznatijih svetskih kosplejera, poznatiji pod pseudonimom Maul Kosplej. Međutim, šta se tačno krije iza ideje o kospleju i kako je sam Ben postao ikona kospleja?

 

Ben Bergman ima sposobnost da oživi fantastične likove, što za njega predstavlja posebnu strast. Benovi kostimi kombinuju zakone našeg sveta sa zakonima iz sfere igara. Benovo prvo pojavljivanje u ulozi kosplejera dogodilo se slučajno 2004. godine - zahvaljujući njegovoj sestri, kada je osoba koja je zapravo trebalo da bude njena pratnja na jednom događaju odustala od dolaska. Tada je ubedila Bena da se spontano transformiše i pođe sa njom. „To je sjajna stvar kod kospleja: svako može odmah da bude bilo šta“, kaže Ben.

 

MINI X MAUL COSPLAY

 

Susret Bena i Reja Parka, poznatijeg kao Dart Mol u Ratovima zvezda bio je sudbonosan. Harizmatični glumac i kaskader ga je toliko impresionirao da ga je i podstakao da se upiše u školu za kaskadere. Posmatrajući to iz današnje perspective - bila je to mudra odluka. Pored toga, Benu je trening pružio savršenu osnovu za njegovu sadašnju fizičku formu kao kosplejera.

 

MINI X MAUL COSPLAY

 

Kao neko ko sledi sopstveni put i individualnost, Ben smatra da je brend MINI simbol slobode. Upravo je MINI bio i njegov prvi automobil. Saradnja sa brenom MINI rezultirala je kreiranjem sopstvenog alter ega pod imenom „Naučnik Emet“, koji je predstavljen u okviru najvećeg svetskog sajma kompjuterskih i video igara - gamescom 2023. U okviru ove uloge Ben se pokazao kao savršen spoj sa MINI-jem. Ovoga puta bio je u ulozi futurističkog programera za automobile budućnosti u „MINI laboratoriji“.

 

MINI X MAUL COSPLAY

 

Benov umetnički proces je studija posvećena detaljima i predanosti. Svaki njegov kostim je putovanje – od početne inspiracije do gotovog proizvoda. Zajedno sa svojom suprugom, koja je poznata kao kosplejerka Maja Felicitas, većinu njih dizajnira bez ikakve pomoći sa strane. Pažljiv odabir materijala, detaljan prikaz karakternih osobina i filmski kvalitet njegovih kostima učinili su ga ikonom na kosplej sceni.

 

MINI X MAUL COSPLAY

 

Prema njegovom mišljenju, saradnja sa MINI-jem nije mogla proći bolje: „Ljudi vole nove kostime. I zaista im se dopalo ovo!” Veza između Bena – tačnije Maula Kospleja – i MINI-ja je više od partnerstva između influensera i brenda. Ta veza počiva na zajedničkim vrednostima kao što su kreativnost, individualnost i stalna težnja za napretkom.