SUSRET INOVACIJA I AVANTURA: NOVI MINI ACEMAN

SUSRET INOVACIJA I AVANTURA: NOVI MINI ACEMAN

 

Predstavljamo budućnost urbane mobilnosti: novi MINI Aceman. Ovaj potpuno električni krosover je najnoviji dragulj u MINI porodici, koji uskoro treba da debituje u javnosti. MINI Aceman je spoj inovacije i tradicije, koji spaja najbolje atribute MINI-jevih najomiljenijih modela – MINI Cooper i MINI Countryman – u uzbudljiv novi koncept vozila.

 

SUSRET INOVACIJA I AVANTURA: NOVI MINI ACEMAN

 

Sa 4.075 mm dužine, 1.754 mm širine i 1.495 mm visine, MINI Aceman se pozicionirao između kultnog MINI Coopera i prostranog MINI Countryman-a. Kao treći model u novoj potpuno električnoj MINI porodici, MINI Aceman ima četvoro vrata i velika prtljažna vrata, nudeći dovoljno mesta za pet putnika, savršeno kombinujući dizajn i funkcionalnost.

 

„Potpuno električni MINI Aceman označava novo poglavlje za one koji traže manji krosover“, kaže Stefani Vurst, direktorka MINI-ja. „Potpuna elektrifikacija naše game signalizira jasan pravac budućnosti MINI brenda.“

 

SUSRET INOVACIJA I AVANTURA: NOVI MINI ACEMAN

 

MINI Aceman je dokazao svoju hrabrost u najekstremnijim uslovima. Nakon što je već prošao testove u Arktičkom krugu, sada prolazi svoja poslednja ispitivanja u pustinji. Fokus je na jedinstvenim zahtevima kod električnog vozila, uključujući klimatizaciju, punjenje i hlađenje baterija, kao i na performansama pogonskih i kontrolnih sistema u pustinjskom pesku do 50° Celzijusa.

 

MINI Aceman je oličenje efikasnosti. Sa baterijom od 54,2kWh, agilni krosover nudi visok nivo udobnosti i svestranosti. Njegov novorazvijeni dizajn odražava osnovni princip MINI-ja: maksimiziranje unutrašnjeg prostora u okviru najmanjih mogućih spoljašnjih dimenzija, pružajući agilnu dinamiku vožnje i efikasnost.

 

Novi MINI Aceman je više od novog poglavlja. To je hrabar skok u budućnost, pridruživanje porodici vozila koja nastavljaju da postavljaju standard za stil, performanse i održivost.