NOVI MINI Countryman

asd

 

Novim MINI Countryman modelom, tradicionalni britanski brend nastavlja osvajanje novih ciljnih grupa. U svojoj prvoj generaciji MINI Countriman bio je prvi model dužine veće od četiri metra, sa četvora vrata, velikim vratima prtljažnika, pet sedišta i pogonom na sve točkove, već tada je postavio temelje za uspešnost brenda u premijum kompaktnom segmentu. Prodaja MINI Countryman modela danas čini skoro 30% novoprodatih vozila MINI brenda širom sveta.

 

Novi, izuzetno svestrani MINI Countryman sa 5 sedišta, udobniji je nego ikad i dizajniran da se spremno suoči sa svim što vam putovanje postavi kao izazov. Od svakodnevne vožnje gradom ili planinskim putevima, njegov snažnji motor i opcionalni ALL4 pogon (pogon na sva 4 točka) prevešće Vas gde je potrebno bez ikakvog napora.

 

Možete u potpunosti pokrenuti svoj život u najvećem, najprostranijem i MINI-ju uvek spremnom za avanturu. Takođe, nema potrebe za bilo kakvim kompromisima kada je u pitanju prtljag, jer sa sobom možete poneti sve što vam je potrebno. Novi MINI Countryman je neustrašiv avanturista, kojem je samopouzdanje deo standardne opreme.

 

Pružiće vam dovoljno prostora za pet osoba, njihov prtljag i sve one uspomene koje ćete stvoriti dok putujete. U veliki prtljažni proctor novog MINI Countryman modela, kada se zadnja sedišta preklope u poziciju 40/20/40, staje teret koji je dugačak, visok, širok ili glomazan. A kada su Vam ruke pune I ne možete da otvorite prtljažnik - samo koristite noge. Zahvaljujući opciji Comfort Access i funkciji Easy Opener i u kombinaciji sa automatskim radom vrata prtljažnika, možete otvoriti peta vrata MINI Countrymana brzim zamahom stopala ispod zadnjeg branika.

 

Kada je vožnja u pitanju, jednim potezom prekidača možete uživati u različitom rukovanju i odzivu koji će odgovarati vašem trenutnom raspoloženju. SPORT režim pojačava upravljanje i odziv gasa za dinamičnije iskustvo. GREEN režim pomaže da dostignete maksimalnu štednju goriva, dok MID režim pruža balanisranu vožnju. A kada je kretanje otežano, MINI ALL4 pogon na sva 4 točka dolazi do izražaja. Ugrađen kao standard u svim novim MINI Countryman ALL4 modelima, ovaj pogon raspoređuje snagu na sve točkove, omogućavajući prijanjanje i upravljanje terenom na svim površinama. Bez obzira da li ste se našli na zaleđenim gradskim ulicama u sred zime ili ste negde na utabanoj stazi, možete krenuti bilo kojim putem i računati na ALL4 kako biste svako putovanje učinili sigurnim i dostupnim.

 

Novi Countryman ima karakterističan robusni izgled i prave muške proporcije i zrači avanturističkim duhom, aposeduje novu rešetku hladnjaka, izmenjene branike i LED farove. Dostupan je u 9 različitih boja i ima mogućnost 4 kombinacije krova.

 

Lansiranje trenutne generacije modela još jednom naglašava značajnu optimizaciju u pogledu prostora, svestranosti, funkcionalnosti i udobnosti u vožnji. Pored toga, MINI Countryman postao je pionir I za mobilnost bez lokalne emisija gasova. Plug-in hybrid model MINI Cooper SE Countryman ALL4 (kombinovana potrošnja goriva: 2.0 – 1.7 l/100 km; kombinovana potrošnja električne energije: 14.0 – 13.1 kWh/100 km; kombinovana emisija CO2: 45 – 40 g/km) kombinuje izuzetnu efikasnost sa specifičnim hibridnim pogonom na sva 4 točka i opcijom potpuno električnog pogona za uživanje bez emisija.

 

Pored Plug-In hibridnog pogona, novi MINI Countriman dostupan je sa tri benzinska i tri dizel motora koji poseduju najnoviju MINI TwinPower Turbo tehnologiju. Agregati su dodatno razvijeni i pokrivaju opseg od 75 kW/102KS to 140 kW/190KS (kombinovana potrošnja goriva: 6.3 – 4.1 l/100 km; kombinovana emisija CO2: 144 – 107 g/km) a već su u skladu sa standardima emisije Euro 6d, koji će biti obavezujuči od 2021. godine.  

 

Novi MINI Countryman savršen je za aktivan način života sa prijateljima i porodicom.