Predstavljen novi MINI Aceman.

Predstavljen novi MINI Aceman

 

Kao jedan od članova nove MINI porodice, model MINI Aceman karakteriše jasan, minimalistički dizajn koji odiše samopouzdanjem i progresivnošću. Ovaj model baziran je na inovativnoj tehnologiji, kao i na vrhunskom digitalnom iskustvu, koje je kombinovano sa tradicionalnim MINI karakteristikama. 

 

Predstavljen novi MINI Aceman

 

Potpuno električni pogon daje moćan karting osećaj tokom vožnje uz domet do 406km po WLTP standardu, a kompaktne dimenzije omogućavaju više prostora i udobna mesta za pet putnika. Sa upečatljivim prednjim delom i sportskim samouverenim stavom, MINI Aceman predstavlja sinonim za agilnost i samouverenost. Sa 4,07 metara dužine, 1,75 metara širine i 1,50 metara visine, MINI Aceman je pozicioniran između MINI Cooper-a i MINI Countryman-a. 

 

Predstavljen novi MINI Aceman

 

Dizajn prednjeg dela MINI Aceman-a odražava moć, reinterpretirajući tipične elemente MINI dizajna kao što su ekspresivni farovi i karakteristična prednja maska. Njen preuređen, osmougaoni oblik se zasniva na tradicionalnoj osnovnoj temi šestougla. Zadnji deo vozila poseduje jasnoću dizajna, a Matrix zadnja svetla na različite načine naglašavaju njegov upečatljivi karakter. Veliki zadnji deo vozila nudi prostor za tri putnika, a zahvaljujući preklopivom naslonu zadnjeg sedišta u odnosu 60:40, prtljažni prostor se po potrebi može proširiti sa 300 litara na do 1.005 litara.

 

Predstavljen novi MINI Aceman

 

Stil novog MINI Aceman-a u potpunosti odgovara MINI-jevom sloganu „Charismatic Simplicity“ i posebno je izražen u unutrašnjosti. Uz doslednu svedenost u pogledu dizajna enterijera, MINI Aceman prati originalnu viziju Aleka Isigonisa, kreatora klasičnog MINI-ja. Kvalitetnu opremu u kabini upotpunjuju i udobna sedišta, opciono sa tekstilnom presvlakom, ili izrađena od perforiranog Vescina.

 

Predstavljen novi MINI Aceman

 

Kružni OLED ekran, prečnika 240mm, daje unutrašnjosti dodatnu ekspresivnost. Inovativni MINI operativni sistem 9 omogućava intuitivno upravljanje svim funkcijama vožnje dodirom ili glasovnom komandom. Gasovni asistent u MINI Aceman-u može se aktivirati izgovaranjem „Hej MINI!“, ili alternativno, klikom na dugme na volanu, koje takođe ima ovu svrhu.

 

Predstavljen novi MINI Aceman

 

Glasovno kontrolisana interakcija se vizuelizuje na kružnom OLED ekranu pomoću animacije grafičkih elemenata, tipografije i avatara. Komunikacija sa virtuelnim asistentom „Spajk-om“ posebno je tečna i intuitivna zahvaljujući poboljšanoj funkciji prepoznavanja govora. Navigacija, telefonija, zabava i brojne funkcije vozila mogu se kontrolisati jednostavno i lako izgovaranjem odgovarajuće komande.

 

Predstavljen novi MINI Aceman

 

Moderna estetika digitalnog korisničkog interfejsa u MINI Aceman-u ima minimalistički dizajn i prilagođava novu grafiku kružnom obliku MINI interakcione jedinice, pojednostavljujući njen rad. Ovaj naglašeno digitalni karakter MINI Acemana omogućava MINI operativni sistem 9.

 

MINI Connected omogućava da se dodatne funkcije vožnje fleksibilno aktiviraju u bilo kom trenutku, a MINI Connected Store omogućava pristup zabavnim aplikacijama, uključujući igrice, muziku i video strimovanje. 

 

Predstavljen novi MINI Aceman

 

Zahvaljujući dvanaest ultrazvučnih senzora i četiri Surround View kamere, MINI Aceman je u stanju da identifikuje prazna parking mesta sa većom preciznošću i automatski pokreće manevre parkiranja tamo gde je prostor ograničen, dok nova funkcija daljinskog parkiranja opcionog Parking Assistant Pro omogućava vozilu da se parkira pomoću pametnog telefona. Ova funkcija omogućava da MINI Aceman automatski izađe sa parking mesta, što olakšava ulazak u vozilo ako je prostor sa strane previše ograničen.

 

Inovativna opcija MINI Digital Key Plus takođe koristi pametni telefon korisnika kako bi osigurala praktično i personalizovano iskustvo u vozilu, pretvarajući pametni telefon u ključ vozila. Prednja i zadnja svetla pokreću projektovanje dobrodošlice čim se vozač udalji manje od tri metra, a vrata se automatski otključavaju. 

 

Predstavljen novi MINI Aceman

 

MINI Aceman je dostupan sa potpuno električnim pogonom i to u verzijama MINI Aceman E verzija i MINI Aceman SE sa povećanom snagom.

 

Električni motor od 135 kW/184 ks verzije MINI Aceman E generiše obrtni moment od 290 Nm; ubzanje od 0 do 100 km/h iznosi 7,9 sekundi, a maksimalna brzina je 160 km/h. Sa snagom od 160 kW/218 ks, MINI Aceman SE generiše obrtni moment od 330 Nm, od 0 do 100 km/h ubrzava za 7,1 sekundu i ima maksimalnu brzinu od 170 km/h.

 

Kapaciteta 42,5 kWh, baterija MINI Aceman-a E postiže domet do 310 kilometara po WLTP standardu. Visokonaponska baterija MINI Aceman SE ima kapacitet od 54,2 kWh, što mu daje domet do 406 kilometara prema WLTP-u.

 

Predstavljen novi MINI Aceman

 

Baterija MINI Aceman-a može se puniti AC punjenjem od 11 kW. Brzo DC punjenje moguće je kod modela MINI Aceman E sa 75 kW i u Aceman SE sa do 95 kW. Na stanici za brzo punjenje ovo omogućava da se baterija napuni od 10 do 80 procenata za nešto manje od 30 minuta.

 

Za transparentan i jednostavan proces punjenja, vozač može optimizovati punjenje baterije vozila pomoću jednostavnih opcija podešavanja. Može se izabrati vreme početka punjenja ili se, na primer, može podesiti određeni vremenski okvir za punjenje.

 

MINI aplikacija pruža zgodan pregled procesa punjenja, čak i ako kupac nije u blizini vozila. Ovo pruža detalje o trenutnom statusu baterije, plan rute optimizovan za punjenje i dosadašnju istoriju punjenja – uključujući sve troškove i uštede.