Stvoren za trkačku stazu – MINI John Cooper Works GP

dam Image dam Image

Novi trkački koncept MINI John Cooper Works GP premijerno će biti predstavljen na predstojećem Sajmu automobila u Frankfurtu. Moderna verzija MINI-ja stvorenog za stazu, MINI JCW GP koncept isnpirisan je legendarnim trijumfom na reliju u Monte Karlu pre tačno 50 godina.

 

Znatno širi od dosadašnjeg MINI – ja, GP koncept odiše dinamikom, a njegovi prednji i zadnji branici, bočna krila i istaknuti krovni spojler odaju utisak velike sigurnosti. 

Upotreba lakih materijala, kao što su vlakna ugljenika, optimizuje odnos snage i težine automobila, a MINI-jev “go-kart” osećaj dobijen je zahvaljujući ravnomernoj raspodeli težine.

Veliki dovodi vazduha i strogo oblikovani vazdušni deflektori dominiraju na prednjoj strani,  precizno sečeni dodatni elementi oblikuju glatku MINI siluetu i stavljaju u fokus njegove trkačke odlike.

 

Unutrašnjost MINI John Cooper Works GP modela oplemenjuje par nisko postavljenih “bucket” sedišta i “čist” dizajn instrument table. Upadljivo je odsustvo klupe zadnjeg sedišta, naslona za glavu i konvencionalnih panelnih ploča vrata koje su uklonjene radi smanjivanja težine.

 

Sa tehnologijama 3D štampanja i 3D pletenja, MINI unosi tehnologiju u unutrašnjost konceptnog automobila koja će u budućnosti omogućiti proizvodnju bez alata i jednostavnu personalizaciju.

 

Legendarni dizajner sportskog automobila, John Cooper, pretvorio je klasični MINI u simbol zabave na putu i izuzetno uspešnog takmičara reli trka. Sportska karijera, koja je započela pre tačno 50 godina, postigla je svoj zenit sa tri pobede na reliju Monte Karlo.

 

Danas ime John Cooper Works-a predstavlja sinonim za proizvode i modele čiji je kvalitet zasnovan na iskustvu i znanju poznatog sportskog stručnjaka u saradnji sa malim britanskim premijum automobilom. Rezultat: sportski doživljaj u svakodnevnom životu.