UROŠ, KATARINA I PAJA – UZBUDLJIVI MINI TRIO

UROŠ, KATARINA I PAJA – UZBUDLJIVI MINI TRIO

 

Fotografi i avanturistički par Katarina Batuta i Uroš Višekruna iz Srbije žive svoj san. Sa svojim Jack Russell terijerom Pajom, oni putuju po celom svetu u svom MINI Countryman-u. MINI ne obožava samo ovaj par, već i njihov pas. Njihov živahni četvoronožni prijatelj uživa da gura nos kroz prozor kako bi nanjušio vetar, te voli da spava u krovnom šatoru. Od Islanda do putovanja kroz Dolomite i kratkih putovanja širom svoje domovine, trio je već imao mnogo nezaboravnih avantura u MINI-ju. Jedno od putovanja odvelo ih je u Firencu na Međunarodni MINI sastanak, gde nam je Katarina ispričala svoju ličnu MINI ljubavnu priču.

 

UROŠ, KATARINA I PAJA – UZBUDLJIVI MINI TRIO

Već duže vreme sarađujete sa MINI-jem. Zašto ste se zaljubili u baš u MINI brend?

 

To je bilo tako davno da se jedva sećam. Međutim, ono što mogu da kažem je da sam u to vreme mnogo gledala seriju o Mr. Binu, a on je imao MINI. Ne šalim se! Moja baka je snimila skoro sve epizode, a onda mi ih je puštala da ih gledam. Dakle, MINI mi se jako dopao još od malih nogu – kako je izgledao, cela priča i osećaj vožnje u maloj legendarnoj mašini. U mojoj porodici ima mnogo obožavatelja MINI-ja, a ja sam bila pomalo tužna kada sam gledala ujaka kako vozi jednog dok nisam nabavila svoj...

 

UROŠ, KATARINA I PAJA – UZBUDLJIVI MINI TRIO

Očigledno, taj san se sada ostvario...

 

Tačno. Nekoliko godina kasnije, moj san se ostvario – u obliku MINI Clubman-a. To je bio moj prvi auto. Pouzdan saputnik, zajedno smo išli na mnoga putovanja.

Koja ste putovanja posebno zapamtili?

 

Definitivno onaj u Le Kasteletu u Francuskoj 2012. godine, gde smo prisustvovali MINI United-u, međunarodnom festivalu za ljubitelje MINI-ja i njihovih vozila. Već tada smo počeli da sarađujemo sa MINI-jem i da pokrećemo razne projekte. Jedna od njih je bila ideja da se ljudima ponudi neka vrsta „Besplatnog MINI taksija“. Želeli smo da im pokažemo kako je divan osećaj voziti MINI i da damo ljudima priliku da sami iskuse taj poseban osećaj vožnje kartinga.

 

UROŠ, KATARINA I PAJA – UZBUDLJIVI MINI TRIO

Više ne vozite MINI Clubman. Zamenili ste ga za modelom MINI Countryman. Zašto?

 

U nekom trenutku, moj muž i ja smo toliko putovali po celom svetu poslovno da nam je bio potreban veći i udobniji auto. Bukvalno smo vozili našeg Countryman-a svugde. Skoro smo ga zamenili za model Untamed Edition MINI Countryman. Sa ovim automobilom smo proputovali i dosta evropskih zemalja.

 

Impresivno ste dokumentovali svoja putovanja na svom Instagram nalogu. Šta još volite kod vašeg sadašnjeg vozila?

 

Pa, na neki način zvučaće smešno - zaista mi se sviđa ime ovog izdanja: neukroćeno (eng: untamed), jer u potpunosti odražava moj karakter. Moj horizont je širok; volim da budem slobodna i nezavisna. Moj partner, naš pas Paja i ja putujemo po celom svetu i beležimo najbolje trenutke našim jedinstvenim stilom fotografije. Radoznali smo, a nas troje stalno doživljavamo nove avanture. Iz tehničke perspektive, cenim ALL4 pogon na sva četiri točka. Otvara mnoštvo opcija, pri čemu nam pruža priliku da doživimo što je više moguće i stignemo do nezamislivih mesta. 

 

UROŠ, KATARINA I PAJA – UZBUDLJIVI MINI TRIO