nije potrebno pošto je to samo element pozadine za privlačenje pogleda

NAŠI HEROJI BEZBEDNOSTI.

Naše lutke za testiranje sudara obavljaju dosta posla kako bi vozači MINI vozila sa sigurnošću imali najbezbedniju zabavu na putu. Rigorozno ispitivanje obezbeđuje da putnici i pešaci budu podjednako zaštićeni najsofisticiranijim raspoloživim sredstvima. Sa aktivnim i pasivnim sistemima koji rade u međusobnom skladu.

MIN pomoćni sistemi - Prednji prikaz

Pomoćni sistemi.

Ko to kaže da bezbedna vožnja mora da bude dosadna? Mi u MINI-ju mislimo da ćete se više zabavljati u novoj pustolovini ako znate da ste sigurni. Opcionalni sistem "Pomoćnika u vožnji" pruža vam mogućnosti kao što su upozorenja na sudar i pešake. Kamera na vetrobranu prepoznaje kritične situacije, daje vam upozorenje iz dva koraka i priprema kočioni sistem kako bi skratio vreme reagovanja. On sadrži i zgodnu funkcionalnost kao što je prepoznavanje saobraćajnih znakova, pomoć kod dugih farova i aktivna kontrola vožnje stalnom brzinom. A pronaći ćete i druga opciona bezbednosna svojstva u MINI-ju koja se ne kombinuju samo kako bi štitila već i kako bi poboljšala u svetu čuveni karting-doživljaj vožnje MINI vozila. Prednji prikaz ili kamera retrovizora obavljaju za vas težak posao, tako da vi možete da se prepustite zabavi.

nije potrebno pošto je to samo element pozadine za privlačenje pogleda

HITAN POZIV.

U slučaju nesreće, MINI je pri ruci da pomogne. Sa opcionim sistemom hitnog poziva, vaš MINI automatski šalje poziv upomoć kol-centru BMW Grupe sa vašim položajem, smerom vožnje i brojem aktiviranih vazdušnih jastuka. Pomoć će brzo stići.

Kruta šasija.

Struktura tela MINI vozila je kruta, ali pogodna za obaranje – što je najvažnije za apsorbovanje udara. Ona vas neprestano štiti u slučaju udara spreda, otpozadi i sa strane, ili ako se kola prevrnu. Upotrebom čelika za velika naprezanja, optimalnog za težinu i krutost, vaš MINI zadržava sportski utisak u vožnji. Smanjenjem uvrtanja šasije, to skretanje u super-malom luku još je oštrije.

cnt Background Image
MINI kruta šasija
Usavršeno kočenje.

Usavršeno kočenje.

Usavršena tehnologija kočenja daje vam potpunu kontrolu nad vašim MINI vozilom.

ANTI-LOCK KOČENJE.

Anti-lock kočenje najnovije generacije, sa četiri senzora, omogućava vam da se brzo zaustavite čak i na klizavim putevima.

 

ELEKTRONSKA DISTRIBUCIJA SILE KOČENJA (EBD).

Automatski distribuira silu kočenja između točkova u skladu sa uslovima vožnje, što važi i za distribuciju trenutne težine vašeg MINI-ja.

 

KONTROLA KOČENJA PRI SKRETANJU (CBC).

Malo ste prebrzo skrenuli? CBC poboljšava stabilnost kod naglog skretanja u punoj brzini.

 

POMOĆ U KOČENJU.

Pomaže vam da brže stanete u hitnim situacijama, ubrzavanjem procesa i minimizacijom dužine kočenja.

psig Top Image

Tri nivoa kontrole.

Tri različita režima vožnje projektovana su tako da sve vreme budete bezbedni, dok vam pruža onoliko mnogo (ili malo) kontrole koliko želite.

Bezbedan do srži.

Od tehnološki inteligentnih prednjih farova i vazdušnih jastuka, do guma koje se i dalje okreću čak i kada ostanu bez vazduha, vaš MINI je spreman da vas u svakom trenutku zaštiti. Pogledajte još najvažnijih bezbednosnih svojstava.

MINI sa troja vrata - prednji dijagonalni profil
Želite još?

Otkrijte još toga o bezbednosti MINI-ja, uključujući i svojstva skrojena specifično za pojedine modele.