OD LOS ANĐELESA DO LAS VEGAS SA MINI ELECTRIC-OM.

450 km zadivljujućih pejzaža leži između bele plaže Santa Monike zapadno od Los Anđelesa i neonskog osvetljenja Las Vegasa. To je savršen put da doživite legendarni osećaj kartinga u MINI Electric-u – ne samo zahvaljujući pogodnoj putnoj mreži sa brzim punjačima.

Mini mobilnost – od Los Anđelesa do Las Vegasa – mini electric

ODLAZAK IZ LOS ANĐELESA.

Jutro na plaži Santa Monika pripada surferima. Gledajući preko blistavih pacifičkih talasa, bučni Los Anđeles na jugozapadnoj obali Kalifornije izgleda zaista veoma dalek. Neposredno pre San Bernardina, krećemo k severu međudržavnim autoputem 15 do Las Vegasa. A sada Ruta 66, koja je postala legendarna u filmu „Easy Rider“ sa Polom Njumanom i Denisom Hoperom, poziva slobodoumne avanturiste da uživaju u novim avanturama na skoro 4.000 km autoputa. MINI Electric je u svom elementu usred zelenog planinskog pejzaža oko planine Baldy, prianjajući se na put dok glatko prolazi svaku krivinu. Čak i u ​​dolini kada gradski saobraćaj skoro stane, MINI Electric ostaje užitak za vožnju.

Mini mobilnost – od Los Anđelesa do Las Vegasa – krećemo Mini mobilnost – od Los Anđelesa do Las Vegasa – krećemo
Mini mobilnost – od Los Anđelesa do Las Vegasa – pustinja Mohave

BRZO PREMA MOHAVE PUSTINJI.

Posle skoro dva sata, zelene planine ustupaju mesto fascinantnim crvenim i smeđim tonovima pustinje. I vreme je za pauzu sa meksičkim takosima u Viktorvilu. U senci palmi, punimo MINI Electric do 80% za samo 35 minuta na jednoj od stanica za brzo punjenje da bismo se pripremili za sledeću etapu na putu do pustinje Mohave. Temperatura u Mohave pustinji je u proseku 45 °C u julu i avgust. Veoma dobrodošla opcija osvežavanja na MINI Electric-u je njegova funkcija paljenje klime pre ulaska u vozilo. Ovo se čak može aktivirati iz restorana pomoću daljinske aplikacije MINI Connected i omogućava vam da prethodno ohladite unutrašnjost automobila. Sledećih 150 km vodi sve dublje i dublje u ogroman, neplodan pejzaž do Bejkera. Mali grad je tačno usred pustinje Mohave i na južnom kraju puta do Nacionalnog parka Dolina smrti, jednog od najtoplijih oblasti u SAD-u. Bejker je dom najtoplijeg termometra na svetu. Marker na 134 stope odnosi se na najvišu temperaturu ikada izmerenu na licu mesta - 134 ° Farenhajta što odgovara 57 °C. Ne možete to da propustiti. I takođe pouzdano ukazuje na put do druge stanice za brzo punjenje. Ovde se održiva energije dobija preko solarnih panela – koji takođe služe kao suncobran dobrodošlice kada priključite kabl za punjenje.

OSTANITE RASHLAĐENI I NA NAJTOPLIJEM MESTU U SAD-U.

Dok vozimo dalje, autoput nam uskoro pruža pogled na veličanstvene planine Meskalskog lanca. MINI Electric nije nužno dizajniran za tako ekstremne temperature kao ovde, ali podnosi test toplote sa velikim samouverenošću. Visokonaponska baterija ostaje hladna, kao i unutrašnjost, a snaga baterije opada vrlo postepeno. Razlog za to je veoma efikasan ukupni sistem hlađenja koji je veoma efikasan zahvaljujući integrisanoj tehnologiji toplotne pumpe.


Iza planina, Međudržavni put 15 nas vodi pravo u Paradise (Raj) poslednjih 80 km. To je grad odmah južno od Las Vegasa. Zaustavljamo se na impozantnom stadionu Allegiant, domu trostrukih pobednika Superboula Las Vegas Rejdersa. Ovde punimo MINI Electric sa fleksibilnim kablom za brzo punjenje da bismo se pripremili za poslednje krstarenje do Las Vegasa.


Kada padne noć, nije potreban navigacioni sistem da biste pronašli put do legendarnog centra grada. Svetlucave fasade, more neonskih svetala i legendarni natpis „Dobrodošli u fantastičan Las Vegas“ pouzdano nam pokazuju gde se odvija noćni život. Bulevar dug 6,8 km ugostio je brojne mega zvezde – od Elvisa Prislija do Britni Spirs, Eltona Džona i Lejdi Gage. Između savršenih replika Ajfelove kule, egipatskih piramida i venecijanskih kanala, MINI Electric sa tihim samopouzdanjem pronalazi put do prijavnice u hotelu na kraju obilaska.
(Kombinovana potrošnja goriva: 0,0 l/100 km; kombinovana potrošnja energije: 16,9 – 14,9 kWh/100 km; kombinovane emisije CO2: 0 g/km) 

Mini mobilnost – od Los Anđelesa  do Las Vegasa – ostanite rashlađeni Mini mobilnost – od Los Anđelesa  do Las Vegasa – ostanite rashlađeni