VOZNO ISKUSTVO

AVANTURA VAS ČEKA.

Uzbudljiva MINI TwinPower Turbo tehnologija obezbeđuje snagu, efikasnost i poseban osećaj za volanom novog MINI Countryman-a.

MINI Countryman – vozno iskustvo

SNAGA I PERFORMANSE NA I VAN PUTU.

Od parkinga do nacionalnih parkova, novi MINI Countryman ima snagu, spontanost i prilagodljivo upravljanje za velika putovanja. Svaka krivina je iskustvo koje podiže adrenalin, od krivudavih planinskih puteva do gradskih kružnih tokova. A ako odaberete ALL4 pogon na sva četiri točka, možete izabrati najslikovitije rute.

ČINJENICE O PERFORMANSAMA.

MINI Countryman C MINI Countryman JCW ALL4

Snaga

125 kW*
280 Nm
221 kW*
400 Nm

0-100 km/h

8,3 s 5,4 s

Vmax

212 km/h 250 km/h
Cilindar motora
3 4

MINI TWINPOWER MOTORI SA TURBOPUNJEM.

MINI Countryman vam nudi snagu i efikasnost MINI TwinPower Turbo tehnologije. Oni ne samo da se izdvajaju od ostalih – već ostavljaju ostale u mestu. Zato se pojačajte sa motorom koji odgovara vašem životnom stilu, stilu vožnje i putovanjima koja najčešće imate.

MINI Countryman - vozno iskustvo - prikaz otpozadi
MINI Countryman - vozno iskustvo - prednji prikaz

ALL4 POGON NA SVA 4 TOČKA.

ALL4 sistem pogona na sva četiri točka dinamički raspoređuje snagu između svih točkova, obezbeđujući vam vuču i prianjanje na svim površinama prilikom savladavanja terena. A ako otkrije bilo kakav gubitak prianjanja zbog mokrih ili zaleđenih površina, dinamički menja snagu po potrebi. Ovo vam omogućava da iskoristite robusnu, avanturističku prirodu vašeg MINI Countryman-a. Dakle, bez obzira na prognozu, ostajete pod kontrolom – i u svom elementu.

PODRŠKA PRILIKOM VOŽNJE.

Opcioni pomoćnik u vožnji je kao da imate dodatni par očiju. Upozorava vas na vozila u „mrtvom uglu“ i ako je potrebno aktivno podržava upravljanje vašim MINI-jem kako biste se vratili u svoju traku. Pored toga, pomaže u otkrivanju saobraćaja iza vas kada se krećete unazad svojim MINI-jem. Driving Assistant Plus (Pomoćnik u vožnji Plus) uključuje funkcije podrške vozaču zasnovane na kameri i radaru. Dolazak do odredišta čini opuštajućim automatskim održavanjem željene brzine, trake i udaljenosti od vozila ispred vas. 

Sa funkcijom Driving Assistant Professional (Profesionalni pomoćni u vožnji) možete potpuno da se opustiti. Pomaže vam u svim saobraćajnim situacijama, ne oduzimajući vam kontrolu.

MINI Countryman - vozno iskustvo - bočni prikaz

MINI EXPERIENCE REŽIMI TOKOM VOŽNJE.

Kao standardna oprema postoje tri MINI režima koje možete izabrati da biste iskoristili različite karakteristike vašeg MINI Countryman-a i zadovoljili vaše trenutne potrebe u saobraćaju. Svaki od njih ima svoj namenski izgled.

MINI Countryman - vozno iskustvo - zeleni režim MINI Countryman - vozno iskustvo - zeleni režim

Zeleni režim.

Održiv i pojednostavljen, ovo je izuzetno efikasan pogon koji će učiniti da vaš rezervoar izdrži izuzetno dugo.
MINI Countryman - vozno iskustvo - osnovni režim MINI Countryman - vozno iskustvo - osnovni režim

Osnovni režim.

Klasično i udobno MINI iskustvo vožnje sa sofisticiranim, modernim ambijentom.

MINI Countryman - vozno iskustvo - go-kart režim MINI Countryman - vozno iskustvo - go-kart režim

Go-kart režim.

Inspirisan legendarnim John Cooper Works-om, ovaj režim čini vožnju uzbudljivom, sa adrenalinskom estetikom moto-sporta.