MINI točkovi. Čvrsto na drumu.

MINI Wheel Safety MINI Wheel Safety

Bezbednost: zapisana u zvezdama.

MINI Originalni kompletni točkovi opremljeni su isključivo gumama obeleženim zvezdicama. Ove gume su razvijene u tesnoj saradnji sa vodećim proizvođačima guma (tj. Continental, Dunlop, Goodyear i Pirelli), i idealno odgovaraju konceptu vozila svakog pojedinog MINI modela.

Oznake MINI gume pomoću zvezdica
dam Image
BENEFITI NA PRVI POGLED

SKROJENI PO MERI

Svi MINI Originalni točkovi i gume specijalno su razvijeni za maksimalnu bezbednost i savršeno odgovaraju stilu svakog specifičnog MINI modela.

 

TESTIRANE

Svaka guma je prošča strogo testiranje sa do 50 različitih kriterijuma kvaliteta (EU etiketa gume nalaže ispunjenje samo tri kriterijuma).

 

SPORTSKE

Gume su savršeno podešene za komponentu vešanja i adaptivne sisteme za maksimalno prianjanje i performanse.

 

BEZBEDNE

Gume sa oznakom zvezdice dugotrajne su, imaju vrhunski bezbednosni rejting i najsavremeniju "run-flat" tehnologiju.

 

EKONOMIČNE

Sistematska upotreba specijalnih materijala smanjuje potrošnju goriva i snižava nivoe buke.

Smanjeni otpor pri okretanju MINI guma
Očuvanje oblika.

Naše gume odolevaju deformacijama, tako da traju duže, a vi trošite manje goriva. Deformacija podrazumeva porast energije potrebne da se kola kreću, što povećava potrošnju goriva. MINI gume su napravljene tako da imaju manji otpor pri okretanju, što smanjuje deformacije zahvaljujući specijalnim materijalima na dodirnim površinama i sa strane.

MINI "Runflat" tehnologija
RUN-FLAT tehnologija.

"Run-flat" tehnologija otklanja potrebu za momentalnom promenom točka. Ona dopušta vozaču da nastavi sa vožnjom do najbližeg servisa, na primer. Dodatni elastični umeci od gumenih mešavina veoma otpornih na toplotu u bočnim zidovima sprečavaju pregrevanje gume i njeno paljenje kada ostane bez pritiska. Čak i sasvim bez pritiska, "run-flat" guma omogućava opterećenom vozilu da nastavi sa putovanjem do udaljenosti od oko 80km brzinom od 80km/h.

 

Check out our range of MINI original Complete Wheels with run-flat technology for your MINI.

MINI tyres with optimal grip
OPTIMALNO PRIANJANJE ISPOD 7° C

Nema potrebe da svoje pustolovine čuvate za leto – MINI Originalne zimske gume izrađene su od gumenih smesa koje su specijalno formulisane za vožnju pri niskim temperaturama. To znači da možete bezbedno da savladavate uske krivine, čak i kada je put vlažan ili prekriven snegom. 

 

KAKVA JE RAZLIKA IZMEĐU LETNJIH I ZIMSKIH GUMA?

> Do 10 % manja udaljenost kočenja po vlažnom putu.

> Do 40 % manje habanje gume.

> Do 50 % manja udaljenost kočenja po snegu.