Premijera: Novi MINI Cooper 5 Door

Premijera: Novi MINI Cooper 5 Door

 

Novi MINI Cooper sa 5-oro vrata pruža najviše zabave do sada uz više prostora i prepoznatljivu funkcionalnost, dok njegov jedinstveni dizajn predstavlja kombinaciju tradicije i modernog stila. Najsvežije izdanje ovog modela nudi digitalne inovacije i impresivno korisničko iskustvo koje je na potpuno novom nivou. Autentični jezik dizajna novih modela kombinuje naprednu tehnologiju sa tradicionalnim karakteristikama brenda. Zahvaljujući svojoj kompaktnoj silueti, model je lak i udoban za manevrisanje čak i u skučenim prostorima - sa dovoljno prostora za sve putnike. Na zadnjoj klupi primetno je više prostora koji pruža komfor za tri putnika. Zadnja sedišta koja se preklapaju u razmeri 60:40 povećavaju kapacitet prtljažnika sa 275 na 925 litara.

 

Premijera: Novi MINI Cooper 5 Door

 

Nova generacija ima ikonične MINI okrugle farove, kao i novu osmougaonu prednju masku. Standardni LED farovi sa individualno podesivim elementima dnevnog svetla pružaju upečatljiv izgled. Opcioni svetlosni potpisi dostupni su u tri verzije kako bi se naglasio karakter vozila. MINI Cooper komunicira sa vozačem koristeći posebno osmišljenu animaciju dobrodošlice pre nego što putovanje počne.

 

Unutrašnjost karakteriše minimalistički dizajn i kvalitetni elementi koji su proizvedeni po visokim standardima. Iza volana, opcioni, kombinovani head-up displej obezbeđuje da se sav relevantan sadržaj pojavi u vidnom polju vozača. Inovativni materijali dodatno doprinose prijatnoj atmosferi, a tekstilne površine protežu se preko zakrivljene kontrolne table i do panela vrata. Ventilacioni otvori imaju ravan dizajn, a njihov horizontalni raspored obezbeđuje ravnomeran protok vazduha u kokpitu.

 

Premijera: Novi MINI Cooper 5 Door

 

Okrugli OLED ekran visoke rezolucije pruža revolucionarno korisničko iskustvo sa raznovrsnim funkcijama, dok njegova visoka rezolucija postavlja nove standarde. Zahvaljujući MINI operativnom sistemu 9, sve funkcije vozila mogu se intuitivno kontrolisati dodirom ili glasom.

 

U novom MINI Cooper-u brojne funkcije se mogu kontrolisati pomoću prvog potpunog glasovnog asistenta brenda. MINI inteligentni lični asistent se može aktivirati pozdravom „Hej MINI“ ili pritiskom na dugme na volanu. Glasovno kontrolisana interakcija se odvija na kružnom OLED displeju u obliku animacije grafičkih elemenata, tipografije i avatara. Korisnici mogu da biraju između vizuelizacije "MINI" - stilizovanog prikaza MINI-ja i virtuelnog partnera za putovanja „Spajka“. Vozač može lako da kontroliše navigaciju, telefon, zabavu i brojne funkcije vozila glasom.

 

Premijera: Novi MINI Cooper 5 Door

 

MINI inteligentni lični asistent kontinuirano uči iz ponovljenih ruta. Na osnovu podataka zasnovanih na geografskoj lokaciji, na primer, vozilo može naučiti da automatski otvara prozor kada ulazi na parking. Ovo čini svakodnevni život mnogo praktičnijim.

 

U kombinaciji sa MINI Connected paketom, kompletan MINI navigacioni paket podržava vozača tokom putovanja sa realističnom 3D vizualizacijom situacija skretanja, prikazom trenutne saobraćajne situacije čak i kada sistem navođenja rute nije aktiviran, informacijama o parkingu, uključujući digitalne opcije plaćanja i još mnogo toga.

 

Premijera: Novi MINI Cooper 5 Door

 

Novi sistemi asistencije vozaču olakšavaju svakodnevnu vožnju. Novi Parking Assistant Plus čini proces parkiranja posebno lakšim. Zahvaljujući 12 ultrazvučnih senzora i četiri kamere za surround pogled, vozilo može jasnije da identifikuje moguća parking mesta i čak može samostalno da pokrene manevre parkiranja sa ograničenim prostorom.

 

Novi MINI Cooper sa 5-oro vrata dostupan je sa izborom između dva efikasna benzinska motora. MINI Cooper C dolazi sa trocilindričnim motorom od 115 kW/156ks sa 230Nm obrtnog momenta, što omogućava vozilu ubrzanje od 0 do 100 km/h za 8,0 sekundi i da dostigne maksimalnu brzinu od 225km/h. MINI Cooper S ima četvorocilindrični motor od 150 kW/204ks sa maksimalnim obrtnim momentom od 300 Nm. Njegovo ubrzanje od 0 do 100 km/h je 6,8 sekundi i ostvaruje maksimalnu brzinu od 242 km/h.

 

Premijera: Novi MINI Cooper 5 Door