KAKO SE MINI
ALL-ELECTRIC UKLAPA U VAŠ STIL VOŽNJE?

Budućnost je svetla i električna. Ako možda još niste uvereni, evo nekoliko ubedljivih načina na koji će se prilagoditi vašim navikama i načinu vožnje. Prigrlite električnu budućnost.
The all-electric MINI The all-electric MINI

232 km

Domet (WLTP)

2.5 sata

80% SOC (11 kW, AC)

32.6 kWh

Kapacitet baterije (nominalni, 28.9 kWh )

35 min

80% SOC (50 kW, DC**)

50 kW

Može se puniti brzim CCS punjačem

3.7 kW

Sa standardnim kablom

The all-electric MINI The all-electric MINI

ZAPOČNITE DAN S PUNOM BATERIJOM.

The all-electric MINI The all-electric MINI

1

punjenje preko noći

1

nedelja vožnje

The all-electric MINI The all-electric MINI

NOVI RITAM ŽIVOTA.

Onog trenutka kada sednete za upravljač potpuno električnog MINI-ja, nećete uživati samo u performansama i zabavi u vožnji, glatkom, snažnom ubrzanju i tihoj radu. Potpuno električni MINI otvara vam potpuno novu rutinu i način života. Na kraju, možete da 'dospete' gorivo kad god želite - kod kuće.
Električni MINI – punjenje – kućna utičnica

NAPUNITE BATERIJU KOD KUĆE.

Komplikovana instalacija ili složeni punjački sistem nisu potrebni za punjenje baterije kod kuće. Sve što treba da uradite je da priključite bilo koju konvencionalnu kućnu „šuko“ utičnicu od 230 volti - i opustite se.

Naše ankete pokazuju nam da prosečan korisnik dnevno iskoristi manje od 20% MINI Cooper SE baterije. Čak i ako koristite uobičajenu kućnu električnu utičnicu, ovih 20% se napuni za otprilike 3 sata.

MOŽETE I DA DREMNETE.

Napokon možete dobiti sve. Probudite se ujutro, potpuno odmorni i puni energije a vaš rezervoar je „pun “.

Baš kao i mobilni telefon, i vaš potpuno električni MINI možete preko noći priključiti u kućnu utičnicu i on će se potpuno napuniti (približno 15 sati).

Ako slučajno parkirate u podzemnom parkingu, proverite da li je moguće instalirati jednostavnu šuko utičnicu za vaše parking mesto.

Električni MINI – punjenje kod kuće – kabl i utičnica

DOBRO JE ZNATI.

Zanimljivo je i to da, s obzirom da se električna energija u domaćinstvu naplaćuje po kilovat-satu, neće vam biti finansijski važno da li svoj MINI punite brže - ili sporije.
Električni MINI – MINI Wallbox – punjenje kod kuće

ZID ENERGIJE.

Kabl za punjenje uvek možete koristiti kod kuće ili dok ste na odmoru, osim toga kabl možete postaviti na zid na parkingu i koristiti ga kao alternativu zidnom punjaču. U ovom slučaju potrebna je namenska trofazna instalacija od 11 kW koja će ubrzati punjenje do 3 puta. Tako se vaš potpuno električni MINI može potpuno napuniti za oko 3,5 sata.

Da biste instalirali trofazni izvor snage od 11kW, trebaće vam stručna pomoć električara. Ako ste zainteresovani za instaliranje MINI Wallbox-a, rado ćemo vam pomoći da pronađete pravu pomoć u blizini.

PARKIRAJ I NAPUNI.

The all-electric MINI The all-electric MINI

Brže i do 20 puta

(uz 50 kW DC punjač)

0 izgubljenog

vremena

The all-electric MINI The all-electric MINI

NAPUNITE I VAN KUĆE

Koliko god uživali da vozimo MINI, ipak ga moramo povremeno parkirati - i to obično tokom većeg dela dana.
Električni MINI – javno dostupni punjači – na poslu

Iskoristite maksimalno vreme za parkiranje.

Vaš potpuno električni MINI omogućava da ovo vreme dobro iskoristite zahvaljujući prednosti koju donosi sve veći broja stanica za punjenje na javnim parking mestima.

Sve više supermarketa, tržnih centara i prodavnica nudi besplatno korišćenje svojih AC, DC, punjača ili trostrukih punjača na svojim parkiralištima. Sve veći broj hotela takođe želi da se na njih gleda kao na ekološku zaštitu i ulažu sve više napora da ugoste sve one sa električnim vozilima. A neki parkinzi na više nivoa takođe nude električna parking mesta bez dodatnih troškova.

Fleksibilno i čisto.

Svoj potpuno električni MINI možete napuniti kablom za punjenje sa javno dostupnog punjača (režim 3) na javnim punionicama od 11 kW.

Nekoliko javnih stanica za punjenje opremljeno je i naizmeničnom strujom (AC) preko konektora tipa 2 i jednosmernom strujom (DC) preko CCS utikača koji vam daje do 50kW električne energije.

Da li ste znali da se javna infrastruktura za punjenje u Nemačkoj snabdeva sa 100% zelenom ili obnovljivom električnom energijom?

Električni MINI – javni punjači – CCS
Električni MINI – punjenje na poslu – šuko

SNAGA = RAD/VREME.

Ako imate parking mesto na poslu, vaš poslodavac bi mogao da razmisli o postavljanju punjača za vas i vaše kolege. Važe isti uslovi kao za punjenje kod kuće. Ako parkirate duže vreme, visokonaponska veza nije neophodna. Standardna šuko utičnica je sve što vam treba - tako da putovanje kući možete započeti sa potpuno napunjenom baterijom.

Snaga visokog punjenja koju pruža kombinovani sistem punjenja (CCS) dolazi u obzir za dopunu baterije na dužim putovanjima.

NAJVEĆA MREŽA NA SVETU U VAŠIM RUKAMA.

The all-electric MINI The all-electric MINI

1 kartica

i potpuno ste spremni.

12,000+

punjača a broj ubrzano raste.

The all-electric MINI The all-electric MINI

SVI ZA JEDNOG. JEDAN ZA SVE.

MINI ELECTRIC se udružio sa MINI Charging kako bi vam omogućio pristup najvećoj svetskoj mreži kompatibilnih brzih punjača. Sve što vam treba je jedna RFID kartica za punjenje.
Electric MINI – ChargeNow – MINI Connected

DOPUNITE SE, GDE GOD.

MINI Charging omogućava pristup na preko 100.000 punjača širom Evrope. Samo u Nemačkoj se nalazi skoro 20.000.

Proces punjenja možete adekvatno aktivirati pametnim telefonom ili RFID karticom. Obračun se vrši po minutu i dobićete mesečni detaljni izveštaj o pojedinačnim troškovima i odgovarajućim troškovima.

Kliknite na link ispod da biste pronašli više informacija o MINI punjačima i interaktivnu mapu svih stanica za punjenje.

KUDA GOD DA KRENETE.

The all-electric MINI The all-electric MINI

100%

pregled.

mogućnosti za punjenje.

The all-electric MINI The all-electric MINI

STRUJE IMA SVUDA.

Bez obzira da li putujete za vikend ili ste u poseti prijateljima u drugom gradu, vaš potpuno električni MINI ne može biti bolje opremljen.
Električni MINI – punjenje – kompatibilnost

KOMPATIBILNOST = TOTALNA FLEKSIBILNOST.

Zahvaljujući priključcima kompatibilnim za tip 2 i CCS, imate potpunu fleksibilnost i možete iskoristiti svaku stanicu za punjenje.

Kombinacija praktično dimenzionisanog kapaciteta punjenja i stabilnih performansi punjenja vašeg MINI-a osigurava da na mnogo načina da stignete do odredišta – i uvek imate na raspolaganju nekoliko opcija punjenja.

UVEK NA VIDIKU.

Vaš potpuno električni MINI može da pomogne u planiranju puta i to uživo svaki minut puta zahvaljujući svestranosti sistema MINI Charging.
Električni MINI – ChargeNow – planiranje rute
Električni MINI – idealne rute – e-mobiliti zajednica

SVAKO PUTOVANJE JE OTKRIĆE.

Ako preferirate detaljniji plan putovanja, postoji mnoštvo dodatnih alata koje obezbeđuje sve veća e-mobility zajednica kako bi vam olakšali planiranje - poput idealne brzine krstarenja ili najbrže rute.

UŠTEDITE NA RAZLIČITE NAČINE.

The all-electric MINI The all-electric MINI

0 održavanja

8-godina garancije na pogonski sklop.

0 CO2

lokalne emisije gasova.

The all-electric MINI The all-electric MINI

ŠTEDITE NOVAC I POMOZITE PLANETI.

Električna mobilnost donosi dobro životnoj sredini i ima pozitivan uticaj na vaš novčanik - ako se uradi na pravi način.
Električni MINI – pogon – uštede

BEZ HABANJA I POTROŠNOG MATERIJALA.

Pogon potpuno električnog MINI-ja ima mnogo manje pokretnih delova od motora sa unutrašnjim sagorevanjem. To znači da ima manje delova koje je potrebno popraviti ili zameniti tokom eksploatacije.

REGENERACIJA KOČIONE ENERGIJE.

Vaš potpuno električni MINI pretvara energiju kočenja u električnu energiju koristeći svoj motor kao generator i svaki put kada usporite vraća malo energije u bateriju.

Ovo takozvano regenerativno kočenje takođe čuva disk kočnice i sprečava stvaranje finih čestica prašine uzrokovane habanjem kočnih diskova.

Električni MINI – kočnice – regeneracija kočenjem

DOBAR ZA STANJE NA RAČUNU I ODLIČAN PO PRIRODNU SREDINU.

U primeru obračuna možete videti koliko CO2, goriva i troškova usluga možete uštedeti sa godišnjom kilometražom od 15.000 km u poređenju sa benzinskim motorom.

Uslovi:

 1. Prema trenutnim cenama goriva i kWh
 2. Električna vozila dobijaju poreske olakšice
 3. Električni MINI se puni kod kuće ili u javnosti sa 100% obnovljivom energijom – benzin emituje oko 2.32 kg CO2 po litru

 

The all-electric MINI The all-electric MINI

BENZINSKI MOTORI:

780 litara/godišnje

16 punih rezervoara

pribl. 1,200 €1

+ oko 260 € dodatnih troškova 

1,460 €/godišnje

1,800 kg3 CO2

ELEKTRIČNI MINI: 

2,150 kWh/godišnje

58 ciklusa punjenja

pribl. 560 €1

+ oko.  120 €2 dodatnih troškova

680 €/godišnje

0 kg3 CO2

The all-electric MINI The all-electric MINI
Električni MINI – održivost – uštede

PREKRETNICA.

Prvi Mini je napravljen 1959. godine i tada je štedeo gorivo. Danas se isti opšti principi primenjuju i na naš asortiman električne mobilnosti. Sa pogonom na punjive baterije, potpuno električni MINI Cooper SE i MINI Countriman Plug-in Hibrid kreću se ka održivijoj budućnosti. Ako se MINI Cooper SE puni korišćenjem mešavine električne energije u EU, izjednači se ili postane zeleniji od MINI Cooper S na benzinski pogon nakon približno 30.000 km.

Ako se napuni pomoću mešavine obnovljivih izvora energije, MINI Cooper SE postaje čistiji ili zeleniji od uporedivog automobila na benzinski pogon na približno 19.000 km. Tokom svog kompletnog životnog ciklusa, MINI Cooper SE smanjuje svoj doprinos globalnom zagrevanju za 40% (EU), odnosno 70% (obnovljivi izvori). *

Tu se ne zaustavljamo. Svi pogoni BMW Group u Evropi u potpunosti koriste zelenu električnu energiju od 2017. Neprestano širimo načine efikasnog i čistog prevoza i više od polovine naših vozila napušta proizvodna postrojenja vozom. U decembru 2019. godine, BMW Group se pridružio „Koalciji do nulte emisije“ s ciljem postizanja dekarbonizacije međunarodnog pomorskog brodarstva.

* Prema analizama iz novembra 2019.

MINI program elektrifikacije

UZ NAŠE FINANSIJSKE USLUGE DO ELEKTRIČNOG POGONA.

Uzbudljiv u vožnji, klimatski prihvatljiv i pristupačan. MINI je učinio da električna vožnja postane pristupačna i atraktivna kao nikada pre.


PODESITE VREDNOSTI.


Jednostavno podesite vrednosti i dobićete najsvežije uporedne podatke.

Mini electric (električni)
Komparativni benzinski pogon
Potencijalna godišnja ušteda

Promene vrednosti utiču na proračun i uštedu. Zadate vrednosti se određuju na osnovu prosečnih cena zabeleženih u poslednjih 12 meseci. Svi podaci se mogu promeniti.

KALKULATOR PUNJENJA.

Ako ovu udaljenost prelazite svakog dana
km
0 km 230 km
potpuno punjenje sedmično
x
od potrebnog potpunog punjenja
%
koliko uštedite u poređenju sa vozilom koje koristi gorivo

PUNITE KOD KUĆE PREKO NOĆI:

H trajanja
 
troška
 
H trajanja
 
troška
 

BRZO PIUNJENJE NA JAVNOJ STANICI:

H trajanja
 
troška
 
H trajanja
 
troška
 

Domet sa jednim punjenjem izračunava se na osnovu ciklusa ispitivanja usklašenog prema korisničkim potrebama. Stvarni domet zavisi od različitih faktora, posebno: veličine točkova i guma, ličnog ponašanja u vožnji, odabrane rute, vremenskih uslova, upotrebe grejanja / hlađenja i preduslovljavanja. U zavisnosti od spoljnih faktora, poput napona mreže ili spoljne temperature, stvarno vreme punjenja može odstupati od vremena punjenja prikazanog u ovom alatu. Vremena punjenja izmerena su na osnovu spoljne temperature od 25 ° C.

KOLIKO DALEKO ŽELITE DA STIGNETE?

Kreirali smo pametan način obračuna kako biste mogli da proverite koliko daleko možete stići uz jedno punjenje baterije.

 

NAJČEŠĆA PITANJA

PUNJENJE KOD KUĆE

Da biste pravilno instalirali MINI WALLBOX punjač, predlažemo da vam pomognemo oko ugradnje. Jednostavno ugovorite ovu uslugu sa svojim MINI partnerom i MINI Wallbox Essential. Naš zvanični partner (Deutsche Telekom Technischer Service GmbH) preuzeće dalje konsultacije, instalaciju i puštanje u rad.

Prednosti za vas su:

 • Proveru električne instalacije na lokaciji.
 • Preporuka odgovarajućih mesta za ugradnju na osnovu situacije oko parkiranja.
 • Montaža, povezivanje i puštanje u rad na odabranom mestu ugradnje (uključujući polaganje do 2 m površinskog kabla).
 • Savete o procesu punjenja.
 • Dvogodišnja garancija.

Preporučujemo trofazni priključak sa osiguračem od najmanje 16 A - ovo će omogućiti dovod 11 kW u vozilo. Trofazna veza sa osiguračem od 32 A biće sigurna u budućnosti. Sva PHEV vozila mogu se napuniti maks. Napajanjem od 3,7 kW po fazi preko punjača MINI Wallbox Essential.

Kraće vreme punjenja: Do 7,4 kW (jednofazno) ili 11 kW (trofazno), dužina kabla 5,0 m, jednostavno rukovanje kablovima, integrisano otkrivanje kvara („DC curenje“).

Da, ako koristite standardni utikač za punjenje „Tip 2“ ili CCS utikač (kombinovani).
5 metarra, sa nosačem kabla na Wallbox punjaču.
Ne.
Da, MINI Wallbok Essential je sertifikovan za spoljnu upotrebu u skladu sa IP 54 zaštitom. To znači da zaštita od vremenskih nepogoda nije apsolutno neophodna. Wallbox je dizajniran i odobreb za spoljnu upotrebu. Međutim, zbog vaše udobnosti preporučujemo da ga instalirate u zatvorenom prostoru; ovim dodatno sprečavate da se sneg i led nađu na Wallbox punjaču tokom zime a tako će duže ostati čistiji.
Ne - opsežna testiranja elektromagnetne tolerancije potvrdili su da MINI Wallbok Essential ne emituje zračenje.
Tokom punjenja, kabl za punjenje je zaključan, što zaključava vozilo. BMW Wallbox Connect se takođe može zaključati kada se ne koristi.
Da - ali to znači da ćete tako stalno trošiti struju, doduše po nižoj tarifi.
Dođe li do neočekivanog problema nakon montaže Wallbox punjača, ili kvara na Wallbox punjaču, kontaktirajte nas u bilo kom trenutku na naš broje za MINI asistencije: +381-(0) 11 35 39 928.

MINI DOPUNA BATERIJE.

MINI navigacioni sistem vam omogućava direktan pristup svim MINI stanicama za punjenje u mreži.

Takođe možete potražiti stanice za punjenje: Kada u navigacionom sistemu postavite "stanice za punjenje" kao posebno odredište, biće prikazana lista stanica za punjenje u blizini.

Aplikacija MINI Charging nudi još jednu mogućnost i omogućava pristup listi svih dostupnih stanica za punjenje na vašem pametnom telefonu.

Možete da koristite MINI Charging mapu ili aplikaciju za isključivanje stanica za punjenje i započet proces punjenja.

Nekim kolonama za punjenje možete upravljati pomoću aplikacija MINI Charging. Aplikacija, koja sadrži integrisani skener KR koda, jednostavna je za upotrebu kao i za instaliranje. Da biste to uradili, jednostavno preuzmite aplikaciju, unesite svoj broj MINI Charging ugovora i svoj PIN.

Vaše vozilo se puni bezgotovinskim plaćanjem - možete udobno platiti direktnim zaduženjem računa na mesečnom nivou. Vaš MINI račun na mreži pruža stalni pregled svih punjenja i troškova.

 1. Ugasite motor i povucite ručnu kočnicu.
 2. Ako je potrebno, podesite struju pre punjenja.
 3. Nemojte koristiti produžne kablove.
 4. Uvek povežite i raskačite kabl za punjenje ovim redosledom:

  Povezivanje:

  1. Priključite na utičnicu.
  2. Povežite se sa vozilom.

   

  Prekidanje:

  1. Isključite vozilo.
  2. Isključite utičnicu.

   

  LED svetla:

  • Belo svetlo: Signalno svetlo
  • Crveno svetlo: Greška pri punjenju
  • Narandžasto: Iniciranje
  • Plavo svetlo: Punjenje aktivno
  • Zeleno svetlo: Punjenje je završeno

   

 5. Zaključajte vozilo. Proces punjenja počinje tek kada zaključate vozilo.

Uobičajeno punjenje naizmeničnom strujom (AC):

Efikasan način punjenja baterije, prvenstveno preko noći, ali i tokom dana. U poređenju sa kućnom utičnicom, AC stanica za punjenje osigurava više struje i bateriju može napuniti za samo nekoliko sati. Ova vrsta stanice za punjenje se skraćeno naziva AC stanica za punjenje.

Brzo punjenje jednosmernom strujom (DC**):

DC ** stanice za brzo punjenje su bolja opcija kada treba brzo napuniti bateriju. Mogu brzo da napune bateriju vozila - na primer, dok idete u kupovinu ili ručate. Proces punjenja traje između 30 i 40 minuta. Ova vrsta stanice za punjenje se skraćeno naziva DC stanica za punjenje **.

Za više informacija pogledajte minicharging.chargemasterplc.com/

Napomena: Ako naiđete na problem sa punjačem, obratite se operateru. Njihov kontakt broj se obično može naći na panelu punjača.

EKOLOŠKI I SOCIJALNI STANDARDI U MREŽI DOBAVLJAČA.

Najvažnije sirovine koje se koriste za izradu visokonaponske baterije su kobalt, litijum, grafit i nikl. Kućište visokonaponske baterije izrađena je od aluminijuma. MINI (BMW Group) je posvećen razvoju lanca snabdevanja koji je odgovoran i održiv i koji ispunjava naše visoke etičke standarde i standarde ljudskih prava. Svaki nominovani dobavljač mora da obezbedi informacije o primeni ekoloških i socijalnih standarda, uključujući poštovanje ljudskih prava i zabranu prisilnog rada.

Blisko sarađujemo sa ključnim dobavljačima sirovina kako bismo osigurali da se svi materijali dobijaju odgovorno te tako zaštitila i poboljšala životna sredina, i osigurala sigurnost i dobrobit zaposlenih u bilo kojoj tački lanca snabdevanja. Takođe nastavljamo da usmeravamo logističke operacije kako bismo smanjili uticaj transporta komponenti do naših postrojenja. 

MINI (BMW Group) vrlo pažljivo i kritički ispituje poreklo sirovina koje koristi. Pri odabiru dobavljača pridržavamo se OECD-ovih smernica za odgovorno ponašanje i poslovanje. Pored toga, sarađujemo samo sa direktnim dobavljačima koji ispunjavaju naše zahteve održivosti sa svojim dobavljačima. Transparentnost mreže dobavljača je osnova za obezbeđivanje naših zahteva održivosti.

Zajedno sa kompanijama BASF, Samsung SDI i Samsung Electronics zalažemo se za održivo rudarenje kobalta. U zajedničkom projektu u Demokratskoj Republici Kongo želimo da razumemo kako se mogu poboljšati uslovi života i rada lokalnog stanovništva te tako sprečili ili ublažili negativne uticaje i sačuvali stanovnike Konga, takođe smo zadužili Nemačko društvo za međunarodnu saradnju (GIZ) GmbH da poboljša uslove u zanatskom kopanju kobalta u pilot projektu u DR Kongu. Svesni ssmo odgovornosti da se sirovine moraju kopati i prerađivati u normalnim uslovima. Redovno smo na lokaciji, poznajemo rudnike i metode rada naših partnera i brinemo za čist oporavak.

Pored toga, da bi generalno ograničili potrebu za kritičnim sirovinama kao što je kobalt, BMW Group sledi cilj povećanja udela recikliranog kobalta u ćelijama baterija. 

U procesu nabavke aluminijuma ne kupujemo samo za svoje potrebe, već ovaj materijal stavljamo na raspolaganje dobavljačima, po odgovornim cenama. Tako se stvara veća sigurnost u planiranju sa obe strane. Da bismo mogli da ispunimo naše dugogodišnje potrebe -trajne zahteve za održivo proizvedenim aluminijumom u budućnosti, BMW Group postaje prvi proizvođač automobila koji se pridružuje Inicijativi za upravljanje aluminijumom - aktivno zahtevajući ekološku i socijalnu održivost za aluminijum u čitavom lancu - od rudnika do procesa reciklaže.
Takođe se trudimo da u našim proizvodnim procesima dobijemo više recikliranog aluminijuma. Upotreba sekundarnih materijala ima pozitivan efekat, posebno na sledeće aspekte održivosti: biodiverzitet, emisije CO2 (posebno u sirovinama sa energetski intenzivnom proizvodnjom kao što su aluminijum, čelik i bakar) i smanjenje otpada. Prosečno učešće sekundarnog aluminijuma u našim vozilima je 20%. Za legure za livenje aluminijuma iznosi 40%. Radimo sa Aluminium Stewardship Initiative na sertifikaciji naših partnera u skladu sa standardima održivosti. Za više informacija posetite aluminium-stewardship.org

Litijum koji se koristi u komponentama Mini Cooper SE dolazi iz Australije. Vađenje dolazi iz naslaga tvrde stene, i podležu najvišim standardima u pogledu održivosti. BMW Group nastavlja da sprovodi istraživanje o tome kako se materijali poput litijuma mogu prenameniti pomoću recikliranja baterija - na primer, ponovnom proizvodnjom ili konceptima „zatvorenog ciklusa“.

Maksimalna transparentnost našeg lanca snabdevanja pomaže da identifikujemo probleme na terenu i efikasno se nosimo sa njima, često u partnerstvu sa našim dobavljačima i drugim zainteresovanim stranama. Povećanje transparentnosti i efikasnosti resursa u našim lancima snabdevanja zasniva se na poštovanju ekoloških i socijalnih standarda kako je definisano u standardu održivosti BMW Group za mrežu dobavljača. Svaki dobavljač u svojoj ponudi mora uzeti u obzir zahteve održivosti BMW Group. Dalje, rukovodimo se međunarodnim standardima kao što su smernice iz UN Inicijative (Davos, 01/99) i „Deklaracija o osnovnim principima i pravima na radu“ (Ženeva, 06/98), Međunarodne organizacije rada (ILO) i njihov postupak dubinske analize u skladu sa „Vodećim principima UN-a o poslovanju i ljudskim pravima“.

Koliko je bilo koji električni automobil na kraju „zelen“ zavisi od izvora električne energije koja napaja bateriju. Još jedan aspekt CO2 otiska je energija koja se koristi za proizvodnju baterija. Imajući ovo na umu, testovi su pokazali da ako se MINI Cooper SE napuni pomoću mešavine električne energije iz obnovljivih izvora, on odradi oslobađenu količinu CO2 nakon približno 19.000 km. Tokom punog upotrebnog ciklusa, emisija MINI Cooper SE iznosi 40% (EU) i 70% (obnovljivi izvori) u poređenju sa emisijom modela MINI Cooper S sa benzinskim pogonom, odnosno samo dvanaest meseci vožnje za MINI Cooper SE kako bi umanjila dodatna emisija nastala njegovom proizvodnjom.

Električni Mini – beli i crni – pogled spreda

DIZAJNIRAJTE SOPSTVENI ELEKTRIČNI MINI.

The all-electric MINI side view The all-electric MINI side view
MINI 3 VRATA COOPER S E
MINI CLUBMAN