PUNJENJE I DOMET

PREĐITE VEĆU RAZDALJINU UZ MANJU POTROŠNJU.

Ovde ćete otkriti prednosti prihvatanja novog električnog načina života – koliko ćete uštedeti, koliko često ćete morati da punite vozilo i koliko je jednostavna električna vožnja.
MINI potpuno električni - punjenje - domet
Domet potpuno električnog MINI Cooper-a s punom baterijom. Domet varira u zavisnosti od vozačkih navika i uslova. Način na koji vozite može da napravi veliku razliku u vašem dostupnom dometu i vremenu napajanja.

MAKSIMIZIRAJTE SVOJ DOMET.

NEKOLIKO BRZIH SAVETA.

MINI potpuno električni - punjenje - red
MINI potpuno električni - punjenje - ikonica baterije MINI potpuno električni - punjenje - ikonica baterije

10-80%

Držite bateriju napunjenu u ovom opsegu.

MINI potpuno električni - punjenje - CO2 ikonica MINI potpuno električni - punjenje - CO2 ikonica

20° C

Kada započnete vožnju na približno ovoj temperaturi, to svakako pomaže vašem dometu.

MINI potpuno električni - punjenje - ikonica za stanicu za punjenje MINI potpuno električni - punjenje - ikonica za stanicu za punjenje

50-70 KM/H

Ovo je optimalni opseg brzine za uštedu snage tokom vožnje velikom brzinom.

MINI potpuno električni - punjenje - red

LAKO PUNJENJE, U BILO VREME, BILO GDE.

Punjenje vašeg potpuno električnog MINI Cooper-a je lako i brzo tako da ste uvek spremni da krenete na put. Bilo da ste kod kuće, na poslu ili na putu, istražujemo kako možete da uštedite novac i maksimalno povećate domet vožnje.

NAPAJANJE KOD KUĆE.

Zapravo vam nije potrebna nikakva složena instalacija ili jedinica za punjenje kod kuće, a sva oprema koja vam je potrebna može se naručiti uz vaš automobil. Ali najlakši način bi bio da koristite zidnu kutiju (Wallbox) koja vam može dati snagu punjenja do 22 kW. Dakle, ako ste zainteresovani da instalirate MINI Wallbox ili zidnu kutiju nekog od naših partnera, biće nam drago da vam pomognemo da pronađete stručnjaka u vašoj okolini.

MINI potpuno električni - punjenje - napajanje kod kuće
MINI potpuno električni - punjenje - javno napajanje

PUNJENJE U POKRETU.

Sve što vam je potrebno za javno punjenje je standardna oprema vašeg novog MINI-ja sa MINI karticom za punjenje i kablom za punjenje Režim 3, pri čemu nije potreban dodatni hardver. Možete iskoristiti prednosti sve većeg broja javnih stanica za punjenje koje su opremljene i naizmeničnom strujom (AC) preko konektora tipa 2 i jednosmernom strujom (DC) preko CCS utikača, koji omogućavaju da vozilo primi do 95 kW električne energije. Pritom, imaćete i koristi od atraktivnih tarifa i paketa za punjenje.

Kombinacija kapaciteta punjenja praktične veličine i stabilnih performansi punjenja vašeg MINI-ja osigurava da možete na mnogo načina da stignete do odredišta – i uvek imate nekoliko opcija punjenja na dohvat ruke.

NAPAJANJE NA POSLU.

Mnogi poslodavci su sada prihvatili električnu mobilnost i nude zaista moderan radni prostor obezbeđujući EV punjenje za svoje zaposlene. Ovo se sada posmatra kao deo koristi i pogodnosti zaposlenih i pomaže u zadržavanju kadrova i zadovoljstvu na radnom mestu. Ako vaš poslodavac još nije uveo napajanje na radnom mestu, a ima prostora, zašto ne biste predložili da bi to mogao biti dobar potez? Možda postoje grantovi, rabati i drugi podsticaji za vašu kompaniju u svrhe finansiranja programa i infrastrukture za punjenje.

MINI potpuno električni - punjenje - napajanje na poslu
MINI potpuno električni - punjenje - povezano napajanje

ISKORISTITE MOĆ MINI APLIKACIJE.

Najbliža javna stanica za punjenje je uvek udaljena samo jedan dodir. Pronađite je preko MINI aplikacije i pošaljite direktno na svoj MINI navigacioni sistem. Ovo uklanja bilo kakva nagađanja kada je reč o vašem putovanju i omogućava vam da preuzmete kontrolu. Vodi vas do vaših odredišta bezbedno i glatko sa potpuno integrisanom funkcijom planiranje ruta vašeg električnog vozila. Omogućava vam da lako upravljate zahtevima za punjenje i autentifikujete plaćanja, pri čemu može i da pruži informacije o tarifama i proceni troškove na javnoj stanici za punjenje. Takođe vam omogućava da nadgledate svoj MINI kada je daljinski povezan sa stanicom za punjenje i da odredite kada možete da krenete.

KOLIKO JE VREMENA POTREBNO?

Vreme može da varira u zavisnosti od uslova, međutim, u prilogu su tipični vremenski intervali za punjenje potpuno električnog MINI Coopera na osnovu tipa korišćenog punjača.

Potpuno električni MINI Cooper E.

MINI potpuno električni - punjenje - red MINI potpuno električni - punjenje - red

U pokretu

28 MINUTA

do 75 kw punjenja jednosmernom strujom (DC) od 10-80%
MINI potpuno električni - punjenje - red MINI potpuno električni - punjenje - red
MINI potpuno električni - punjenje - red MINI potpuno električni - punjenje - red

kod kuće

4:30 SATI

do 11 kw punjenje naizmeničnom strujom (AC) od 0-100%
MINI potpuno električni - punjenje - red MINI potpuno električni - punjenje - red

Potpuno električni MINI Cooper SE.

MINI potpuno električni - punjenje - red MINI potpuno električni - punjenje - red

U pokretu

30 MINUTA

do 95 kw punjenja jednosmernom strujom (DC) od 10-80%
MINI potpuno električni - elektromobilnost - red MINI potpuno električni - elektromobilnost - red
MINI potpuno električni - punjenje - red MINI potpuno električni - punjenje - red

kod kuće

5:15 SATI

do 11 kw punjenje naizmeničnom strujom (AC) od 0-100%
MINI potpuno električni - elektromobilnost - red MINI potpuno električni - elektromobilnost - red

DOPUNITE VAŠ MINI BILO GDE, BILO KADA. 

MINI aplikacija vam na daljinu preko pametnog telefona prikazuje vaše trenutno stanje napunjenosti, raspoloživi domet, troškove, vreme punjenja ili najbližu stanicu za punjenje i odgovarajuće troškove. Pri čemu možete i pregledati sve interakcije u vezi punjenja i još mnogo toga.

Sa stotinama operatera punjača (CPO) kao i stanicama za punjenje velike snage koje su dostupne preko našeg partnera IONITY, pravilan način punjenja i brzina su spremni i čekaju vas u svakom trenutku.

Obračun se vrši KW/h, a mesečno ćete dobijati detaljan izveštaj o pojedinačnim troškovima i odgovarajućim troškovima. Štaviše, punićete vaš vozilo sa 100% zelenom energijom.

Saznajte više i koristite našu interaktivnu mapu da biste locirali sve stanice za punjenje klikom na vezu ispod.

MINI potpuno električni - punjenje - mapa sa stanicama za punjenje